Explore your opportunities! Create an account or Sign In
The most trusted and popular consumer complaints website

Pizza Hut Malaysia / good service

Malaysia Review updated:
2.75
Pada 14 disember bersamaan hari ahad, saya dan anak saya telah mengujungi salah sebuah pizza hut di johor bahru, tmn century garden... Saya membuat pesanan pizza hut untuk bawa pulang, semasa saya order, restaurant tersebut amat busy... Tetapi casher yg bernama azyan amat peramah dengan saya dan anak saya... Saya jugak agak keliru hendak order kerana banyak sangat menu yg sedap, azyan dan manager rejap telah memberi saya idea hendak order.. Idea yg diberi mmg sedap dan saya puas ati, sementara menungu order casher beri saya duduk dan sambil bebual... Dlm masa yg dijanjikan pizza saya siap.. Dan manager tersebt buka pizza itu dan bg tau nama pizza... Saya mmg puas ati dengan service yg diberi... Saya harap restaurant tersebut akan megekal kan mutu service... Tq azyan and manager rejap...
Ro
0

Comments

Sort by: UpDate | Rating
Ad
  17th of Nov, 2009
Agree Disagree 0 Votes
assalamualaikum...
mmg sesetengah branch pizza je yang ok
tapi branch pizza di the store sg buloh dan sri damansara sangat tidak profesional..
pelayan langsung xnak senyum, muka macam nak makan orang..
makanan ditunggu terlalu lama, sedangkan tak ada ramai customer dan staff yang ramai.
famly saya dah makan banyak kali dan banyak kali juga manager sudah dipanggil untuk aduan..
tapi. pizza hut cawangan sg buloh dan sri damansara adalah sama saja, xada perubahan.
tak profesional.
Bu
  20th of Nov, 2009
Agree Disagree +1 Votes
PEKERJA PIZZA HUT GIANT MELAKA PEMALAS DAN TIADA ADAB SERTA TIDAK MESRA PELANGGAN

Semalam saya telah menempah pizza crunchy cheezy yg besar, saya makan disana dan ingin mmbawa bungkus separuh lagi untuk family dirumah..semasa saya membayar..saya telah meminta pekerja wanita di pizza hut giant melaka tersebut (wanita berbadan besar) untuk membungkus makanan saya, dan wanita tersebut telah memandang dengan sinis bersama seorang pekerja?trainer lelaki dan mengarahkan lelak tersebut membungkus makanan tersebut untuk saya..pastu mereka gelak2...dan saya terdengar perbualan mereka yanag akan menyakitkn hati dan tidak menjaga hati pelanggan yang membeli...selepas itu, lelaki tersebut mengatakan..'dik kalau nak bungkus lambat lah ye.."..selepas itu saya hanya mengangguk..dan saya kembali ke meja saya..selepas terdapat seornag pekerja yang saya peramah bernama ayau di salah saya, dan saya tlah meminta dia membungkus makanan saya, dan dia melakukan dengan senyuman dan mesra serta cepat sekali...maka saya dapat membuat kesimpulan 2 pekerja tadi...adalah pekerja Yang PEMALAS
Az
  28th of Nov, 2009
Agree Disagree 0 Votes
Hari ini 28 Nov 09 lebih kurang pd pukul 3-3.30 ptg, kami telah mengunjungi pizza hut terminal one Seremban. Ketika kami sampai kami lihat ada 6 meja yang belum dibersihkan termasuklah meja kami, tapi kami memahami mungkin pelanggan ramai dan kekurangan staf pula.Menu pun kami ambil sendiri.Kemudian seorang staf 'all-star' bernama Nur Hidayu datang untuk mengambil pesanan, dia memberi layanan yang kurang mesra sambil membuat mimik muka menunjukkan seperti kurang senang melayani kami.Setelah 20 minit menunggu, semua makanan telah dihidangkan, kecuali sup...setelah diminta sekali lagi barulah dihidangkan.Kami bertanya kenapa saiz pizza waikiki paradise itu kecil sedangkan kami pesan yang regular, Nur Hidayu menjawab, "Yang kecil je yang ada".Kenapa dia tidak menerangkan tentang hal tersebut ketika kami memesan waikiki paradise saiz regular?
Sebelum pesanan kami dihidangkan, ada sekumpulan remaja yang telah membuat pesanan, mungkin kerana terlalu lama menunggu...mereka bertindak meninggalkan restoran tersebut.Apa yang kami kesalkan, sekali lagi Nur Hidayu membuat kelakuan yang kurang menyenangkan dan tak professional langsung setelah menyedari pelanggan tersebut telah pergi ketika dia hendak menghidangkan air.Dia bertanya pada staf lain dengan nada yang kuat, "Mana customer tadi?Kurang ajar!" Membuatkan pelanggan lain tersentak dan terkejut dengan kelakuannya.
Apa yang kami tekankan disini, kami memahami situasi sibuk disitu, tapi tak perlulah berkelakuan tak professional begitu, langsung tidak menunjukkan mesra pelanggan.Ini adalah pertama kali kami lihat pelanggan tidak bising, tidak merungut, tapi staf pula yang buat perangai.Sudah banyak outlet pizza hut yang kami kunjungi tetapi ini adalah layanan yang terburuk pernah kami terima.Kami berasa sangat kesal.
Az
  28th of Nov, 2009
Agree Disagree 0 Votes
Ada fakta yang tercicir tadi, sehingga kami pergi pun, meja-meja yang sama yang disebut tadi masih tdak dibersihkan lagi..
Do
  23rd of Dec, 2009
Agree Disagree 0 Votes
Addressed to the concern in Pizza Hut Customer service, quality control and marketing department.

Today 23/12/2009, i went to a branch of yours at Lintas Luyang Sabah, Malaysia. It was supposed to be a fun family dinner outing but ot the poor service rendered towards us.

First, we waited for the breadstix for about 30 minutes to arrive untill our soup which was supposed to be eaten with the soup turned cold. It was better if the soup were not as lumpy as the one we had... the worst soup we had in any of your branch. Talk about fine dining food????

Secondly, the coleslaw which accompanied the rice and the deli wings was so bad that even a rat would turn it away. It was that NOT edible!!!

Never mind that we had our pizza a few minutes late... after we finished the pizza... we waited for another 10 minutes after the breadstix arrived when we were served the Lasagna... this after inquiring from the service crew for a few times...

It really boiled my blood that not even a simple apology given but a sour face service... and YET WE PAID FOR THE 10 %SERVICE CHARGE!!! This coming from a so self proclaimed "reputable" company QSR??? The Mamak stall even offered better servoce and yet i am not paying the 10% extra charge!!!

My point is... you have such a big organisation with think tank in the marketing and research department and GOD knows what ever department... but have you ever tried the coleslaw?????????? Or were we served the BAD and Expired over the term food?????

I expressed my grouses to the shift Manager about all the above after going out for a smoke 3 times just to calm myself and being civilised... and fortunately he tried to apologised by offering some token or voucher... it was nice of him..but i declined as my purpose to go to your "dining restaurant" as you called it was to have a fun and cheerful family dinner... not expecting a voucher... its not the voucher i am looking for but the service that i paid for!!!

I include here my docket no 283197 dated 23/12/09 at 19:10:32, the customer count:4 at table 4!!!

Unhappy Father!!!
Bu
  14th of Mar, 2010
Agree Disagree 0 Votes
kepada budak baik la sangat kot.cube anda kerja di pizza hut restaurant n merasai bagaimana anda jd staff n melayan kerenah customer yng macam anda sendiri.ada berani???
Sw
  30th of Apr, 2010
Agree Disagree 0 Votes
PIZZA YANG TERUK DAN TIDAK SEDAP DI FIRST WORLD GENTING HIGHLAND

Saya amat kecewa dengan pizza " CHEEZY LAVA" yang saya pesan, saya tidak kisah dengan harga..asalkan sedap tetapi apa yang saya dapat amatlah saya kecewa...dari penang saya memang ingin makan pizza ini sbb saya memang peminat pizza so di genting memandangkan cuaca disana sejuk bila mkn piza yang panas mestilah best..tetapi apa yang di idamkan lain jadinya...dah la pizza x sedap, rupa pizza alahai x macam LAVA PUN...STAFF RAMAI TAPI SANGAT LAH TERUK...NAK KATA CUSTOMER RAMAI X LA SANGAT, MUKA STAFF MASAM N BILA MINTAK SOS PUN MCM KITA MENYUSAHKAN DIA AJA...TU KITA NAK BAYAR DUIT BUKAN MKN FREE...ALAHAI APALAH NAK JADI JIKA SEMUA CUSTOMER KENA MCM NI...DAN SELEPAS NI SAYA TAK AKAN MKN LAGI PIZZA HUT DI GENTING HIGHLAND...
10
  21st of Feb, 2011
Agree Disagree 0 Votes
SALAM SATU MALAYSIA!!First of all, saya salah seorang pelanggan setia PH juga bekas pekerja PH.Saya bekerja sekejap kat PH sementara tunggu result SPM. Before saya kerja kt PH, yes I've sometimes complaint bout the bad service received from the PH staffs. But my complain is juz between me n my family, tidaklah sampai nak mengaibkan kat public. Tp, lepas saya baca komplen2 y sangat2 dahsyat ini, saya terpanggil untuk share experience to all PH customers. After u guys had read my words, hope u guys can think twice before posting any complain...
OK. 1st my question. Siapa yang harus dipersalahkan? Service staff? Kitchen staff? Manager? or the management team of PH (high organisation team)?
The main point bila customer k0mplen bout PH is about the 10% service charge that theY have paid, and so, they declare to have the service as much as they've paid. YUP it is so true, that they have their right to fight for their money. So we can say here(temporarily..Í havn't finish yet), customer is always RIGHT! But then, have you ever think, did 10% that u've paid is directly go to the service staff that have patiently entertain u? YUP! NO!!. 10% that u've paid ofcoz go to the company's sales. Have u ever ask the staff there how much their monthly salary? NO? Then try ask them, and u might be shocked to hear how much that they get for the whole tiring days in a month. It is not reasonable for me, after working excellently for a month, give a good service to your customer, but then they pay you not as much as u expected. and the BEST part is, the customer, because they said that PH is an international restaurant cum high class restaurant (kind of), so they expect a high class service from the staff. FORTUNATELY, some of the KIND customer threat the staff like their maid, ask to do something that might out of their job area. So in here, still the staff shud be blamed 100%? Again, my advice, think twice. ANd dear valued customer, have u ever imagine how is ur codition after 8 hours of working, standing w/out rest, moving all around the restauran, giving the best service to your customer+hv to entertain fussy customers?Compare to u that working in office, remain sit and focus on ur PC. Which 1 is the most tiring? And what is your reaction when u are at the peak of tiring? What do you wish at this time?REST!! PH all around Malaysia have many vacancies. I can say that most of PH outlet now are lacking of staff. That is why, staffs that are working now might do 2 or 3 job in a time to cover the lacking. and this is COMPLETING THE PACKAGE OF TIRING? So what more do you expect?Unless you have the will to work tiredly with low salary, come join PH crew...U're welcomed. (OK..JOKING..PEACE ^_^).So now, u have the time to think extra double twice, before make any recommendation. Recommendation is allowed/welcomed, but please be a civilised person. Do think what are you gonna be if you are on the same boat...
Fi
  12th of May, 2011
Agree Disagree 0 Votes
To 10% service charge: kalau staff Pizza Hut dapat gaji sikit and kerja penat, kenapa nak lepaskan pada customer? Pergilah report pada jabatan hal ehwal kesatuan pekerja Malaysia atau pakat berhenti kerja ramai-ramai. Sangat tidak adil untuk 'buat perangai' pada customer yang bayar RM 10-RM 20 untuk setiap meal. Anyway, I hate your comment. Terlalu angkuh.
Ki
  2nd of Aug, 2011
Agree Disagree 0 Votes
Im kim loo kuang. last monday i went to pizza hut sg dua to have my dinner. i went to there around 7.45pm with my more two freinds. we get a good welcome from a malay staff. then we seated at the table num 15. after few minutes our order taken by a indian girl. bt what make me shock is the service on that day is very very very good. all staff are very freindly and my orders are be on time.the taste also better then before, the staff also busy with their work. iu feel something new from the pizza hut. its my 1st time has get a good service from ur pizza hut. we are enjoy what we order. we also give the balance as a extra tips to the casher. we hope that the service be continue as well as you all can. KEEP IT UP GIRLS...tq
Ga
  9th of Dec, 2012
Agree Disagree 0 Votes
Hari ini 9 Disember 2012, AHAD saya bersama isteri dan 2 anak saya sangat-sangat hendak makan sphageti / piza dan jam 7.15pm saya sampai di Pizza Hut BATU BERENDAM Taman Batu Berendam Putra dari Masjid Tanah setelah hantar anak kedua balik Kolej. Setelah hampir 15 minit menunggu tiada seorang pun pekerja pizza yang datang bertanya walaupun saya duduk berdekatan dapur yang mana pekerja sentiasa berulang alik untuk ambil dan hantar order.
Setelah memanggil barulah salah seorang staf pizza ambil order. Saya telah memesan sphageti/pizza/roti garlic/mushroom soup/coffee/air mountain dew/chicken wing. Dalam 10 min kemudian barulah dihantar air dan mushroom soup sahaja. Sehingga jam 8.20pm kami masih belum dapat makanan yang dipesan sedangkan 2 meja sebelah telahpun membayar bil dan 2 meja lagi dah habis makan walaupun mereka datang lebih kemudian yang mana mereka juga datang berkeluarga.
Kelambatan melampau menyebabkan saya tidak berpuashati dan telah memanggil Manager bernama LUZI dan jawaban sambil lewa dan penjelasan longgar beliau atas kelambatan tidak memuaskan hati saya sedangkan mereka semua sentiasa berulang alik lalu di meja saya dan saya yakin mereka sedar dan nampak bahawa makanan belum sampai. Saya telah membayar bil minuman / makanan yang telah saya makan dan menegur LUZI bahawa dia "Failed" sebagai Manager dan perlu bertanggungjawab.
Saya adalah penduduk Taman Batu Berendam Putra dan Ketua Kampung Batu Berendam, kalau beginilah sikap Manager bernama LUZI ini maka Pengurusan Pizza juga gagal dan tersilap melantik orang seperti ini. Saya berharap Pengurusan Pizza Hut dapat mengambil tindakan sewajarnya agar tiada mangsa atau kejadian yang memberi imej yang buruk serta mencalarkan reputasi Pizza Hut amnya.
Gafar Othman Pengerusi JKKK Batu Berendam Melaka
Nu
  27th of Apr, 2013
Agree Disagree 0 Votes
kes saya pula kejadian adalah pada hari sabtu bersamaan 27 april 2013..pada jam 9 malam..kami adalah student di kawasan shah alam..kami menghubungi pizza hut di talian 1 300 88 2525..dan setelah lama menunggu barulah talian kami disambungkan..tetapi operator yang menjawab paggilan tersebut memberitahu area shah alam dah diambil alih oleh pizzahut delivery dan menyuruh kami menghubungi talian 1300 88 2020..tp jawapan yang kami terima sangat menghampakan kerana operator tersebut menyuruh kami menghubungi talian yang telah kami hubungi tadi..dengan alasan dia tidak dapat mengesan lokasi kami iaitu di kawasan kampus sekitar shah alam yang berdekatan dengan stadium shah alam..disebabkan perkara sedemikian..kami rasa hampa dengan layanan yang telah diberikan dan ia membuatkan kami membatalkan hasrat untuk menempah pesanan di pizza hut..selain daripada itu, kredit kami telah banyak dihabiskan untuk menghubungi pizza hut sebanyak 3 kali..diharap pihak Pengurusan Pizza Hut dapat menyelesaikan masalah ini kerana mempunyai 2 talian bagi satu syarikat sama boleh mengelirukan banyak piahak..sekian harap maklum..terima kasih..
Pelajar yang teraniaya.. :-(
Sy
  26th of May, 2013
Agree Disagree 0 Votes
saya sekarang benar-benar dalam keadaan marah terhadap pihak restoran pizza hut di queensbay mall, penang..perlu kah melayani pelanggan seperti orang yang tidak mempunyai duit untuk membayar makanan yang di pesan..bayangkan!! saya dan makcik saya duduk menunggu makanan yang di pesan dari 1.10 sehingga 2.20 petang..di manakah adab melayan pelanggan restoran pizza hut di queensbay mall ini..pelanggan lain yang datang lambat diberikan layanan dan makanan dengan segera..sedangkan kami berdua yang telah duduk di meja makanan tersebut hampir 1 jam lebih tetapi masih tiada makanan..layanan yang bagaimanakah pihak restoran ini berikan..semasa kami sampai di meja makan..meja tidak dibersihkan..sesudah itu mushroom soup yang diberikan kepada kami tanpa sebatang sudu pun..perlukah kami hirup kuah sup tersebut?? saya meminta cheese powder untuk diletakkan ke dalam sup kepada pekerja..tetapi pekerja tersebut tidak memberikannya..very bad service la!! tambahan pula..makanan yang di pesan banyak tidak ada..itu tak da ini tak da..then kalau semua benda tak ada..better close the restaurant..please ok..give them some advice or take any action to them..disebabkan restoran pizza hut memberikan layanan yang teruk..ramai pelanggan yang lari keluar pada waktu itu..can you see that..how bad their services?? i'm done..starting from now i'm not going to give any chances to them anymore..please take your responsibility due to curb this problem TQ
Hi
  25th of Jul, 2013
Agree Disagree 0 Votes
25 julai 2013 saya pergi ke pizza hut taman perling bersebelahan pam minyak shell jalan menghala ke tol perling second link. saya ambil order pukul 6.52pm tetapi sampai pukul 7.40 pm masih tidak ada satu pun makanan yang sampai, saya panggil staff lelaki rambut perang, dia hanya sengih dan cakap ok2 sahaja tanpa minta maaf. tidak lama selepas ditegur makanan saya satu persatu sampai. hanya satu sahaja tidak sampai, grilled chicken baked rice.sampai habis makan masih tidak sampai dan semasa saya membuat pembayaran di kaunter, staff bernama scha memeriksa kesahihan apa yang saya katakan dan dengan selamba die berkata "staff kami telah tersalah hantar ke meja orang lain dan kami tukarkan dengan yang lain", saya tidak bersetuju dengan kata2 staff bernama scha kerana tanpa meminta maaf terlebih dahulu.saya harap pihak SPM RESTAURANT / KFC Holding mengambil tindakan ke atas staff2 di situ supaya perkara seumpama ini tidak berlaku pada orang lain.kawan saya pun pernah melalui perkara sebegini tetapi tidak mengambil tindakan untuk komplen pada pihak yang berkenaan.
Da
  31st of Oct, 2013
Agree Disagree 0 Votes
JUST NOW I WRITE A COMPLAINT AGAIN pizza hut delivery agent in my fb . under my name david kow. Pizza hut provide a very very disappointed poor delivery service to the customers. So I call My fb friends not to support Pizza hut. because to bad to so many customers . I repeated again, Please forget about Pizza hut..
Da
  31st of Oct, 2013
Agree Disagree +1 Votes
Two hr ago I ordered a pizza hut, and the operate told that it will take 30 minute to send it over here at (address)No. 2, jalan 9 taman Putra, Ampang., but they fail their promises by send to my house. I had posted up my complaint in my fb not to support Pizza Hut anymore, not only my complaint, but also many customers complained. too bad to a consumers.
An
  30th of Jan, 2014
Agree Disagree 0 Votes
"pizza hut rock road" kuching.. wish you gong xi fa chai, , , great and fantasy hospitality "tasya" as the leader to make sure your customer will be happy when visit to your restaurans was a bussy to helping customer in dine in ... anyway thank a lot.. we a happy...
Er
  5th of Feb, 2014
Agree Disagree 0 Votes
Try pegi pizza hut capital mall kuantan. Perghh... 2x mkn kat sini sama je xde perubahan. Hari ni lg teruk. 5 feb 2014. Aku duk sini dekat 2 jam ade 3 customer yg blah mcm tu je sebab xde saper service. Padahal restoran bukan ade org sgt pun. Aku nak order pun dekat stgh jam baru diaorg layan. Ade family cina masuk duduk kat meja yg xbekemas lg. 2 3 org pekerja dok borak2 je xlayan pun customer. Kene customer panggil br dtg. Pastu meja xkemas2 gak. Sampai aunti tu susun sendri pinggan br dia dtg ambik. Mgu dpn aku nak dtg lg nak tgk servis mcm mane. Kalau sama je mmg aku lembang meja. Bia diorg tau kuasa customer. Fast food xserve customer dlm 15 minit kite blh saman daaa...
Fa
  28th of Feb, 2014
Agree Disagree 0 Votes
Never seen Pizza hut who give the services the best like PHD taman semarak nilai .. Just to say .. Customer mmg'' selalu'' yg betul .. tapi x ''semua'' betul ...
Le
  26th of Apr, 2014
Agree Disagree 0 Votes
Pd 26.04.2014 lbh krg jam 4ptg, kami sekeluarga tlh ke pizza hit cegn ECM Kuantan. Tlh mbuat order secara set serta 3jns side order sgn pekerja pertama. 15min kemudian sup&roti pun dpt sdgkan 10min kemudian br dpt. stlh itu semua order dpt kecuali spagetti(termasuk dlm set td). Kami bertanya kpd pekerja kedua & beliau maklumkan akan tanya kpd yg berkenaan. Hampir 30min menunggu, kami bertanya kpd pekerja ketiga ttp dmaklumkan bhw spagetti tsbt tiada...bygkan stlh 40minit berada d situ, br kami dmaklumkan spagetti berkenaan tiada...satahu saya sblm seseorg diambil bekerja d retpran makanan segera, mereka akan diberi traning dhl., .adakah slh satu traning tsbt untuk TIDAK memaklumkan kpd customer berkenaan samada mknan yg d order ada@tdk?????



Post your comment

Submit
Pizza Hut Logo Pizza Hut
Customer Service
Overall Satisfaction Rating

1501 Reviews
7100 Corporate Dr
Plano
TX
United States - 75024-4100
+1 800 948 8488
+1 972 338 7686
View Full Information
     

Reply to

close
Send