The complaint has been investigated and
resolved to the customer's satisfaction
Resolved
Courts Mammothbad manners of the debt collector

M
This review was posted by
a verified customer
Verified customer
Review updated:

Today a customer service personel name Sharifah called me for the my deceased mom monthly payment. As I was saying that the payment has been made via online, she rudely said to me that I should have told her that we made it via online because it takes 3 days for it for them to received it. As a customer it was really annoying as 1) the interest that we paid is so high that is more than 200% 2) she should not talk so rudely when asking for others to make the payemnt. Eventhough it was a bit late but still consumer still pay for whatever reason we have. Then without saying thank you she would just simply hung up the phone. A very bad customer service manner I can say for this girl name 'Sharifah'

RESOLVED

The complaint has been investigated and resolved to the customer's satisfaction.

  • Courts Malaysia's response · Jul 26, 2020

    Salam Sejahtera Pelanggan Yang Dihormati,

    Terima kasih kerana mengirimkan emel kepada Khidmat Pelanggan Courts.

    Pertama sekali, kami ingin memohon maaf di atas kelewatan untuk memberikan maklumbalas.

    Walau bagaimanapun dalam usaha untuk kita meneruskan lagi, amat dihargai jika anda boleh menyediakan kami dengan nombor akaun atau nombor kad pengenalan pembeli untuk semakan kerana kami tidak dapat mengesan apa-apa rekod dengan maklumat yang disediakan dalam e-mel anda di bawah.

    Kami perlukan beberapa verifikasi melalui emel seperti berikut :

    Nombor Kad Pengenalan Pemegang Akaun :-
    Hubungan dengan Pemegang Akaun :-
    Alamat Yang Didaftarkan Dengan Courts :-
    Nombor Telefon Yang Didaftarkan Dengan Courts :-
    Barangan Yang Di Beli di Courts :-

    Sekali lagi, kami memohon maaf diatas kesulitan yang dihadapi dan amat menghargai kesabaran anda.

    Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan kami, sila layari www.courts.com.my. Selain itu, anda juga boleh menghubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan, dengan menghubungi talian bebas tol kami di [protected], Isnin – Ahad, 10 am – 7 pm ( Termasuk Cuti Umum ).

    "Thank you for choosing Courts"

    Thanks & Regards,

    Abdul Qayyum Bin Tangga Raja
    Senior Executive, Customer Service

Responses

  • Is
    isma faiza Oct 30, 2011

    thursday 27 oct i have recived a phone call from collector name mohd sudy phone number [protected]..he ask me when i want to pay my payment..i said that i'll pay on sunday 30th oct..when the day come i have a wedding seromony at sepang in the afternoon..when on the way back to seremban..the collector call me back and ask me when i want to make my payment..he said that he wait for me at my home..and ask me rudely like along to pay my payment..he also talk a nasty word to me..eventhough i said i will go straight to courts to make my payment..i'll hope courts company will take an acttion to a rudely collector like him..

    0 Votes
  • Jo
    Johan Said Nov 04, 2011

    They even more daring to impose as Justice Department officer and when she asked for time delayed, they even threaten her to pay or they;ll come and see her boss. Is is this kind of collection practise allowed in Malaysia. What I mean is, can they represent the Justice Department to collect for Courts Mammoth? As far as I know, it is wrong to impersonate as govt officer which you're not! Now I advise her to lodge a police report and pass the recorded conversation...

    1 Votes
  • Md
    Mdm Crossley Nov 08, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    i received a billion of calls from this man BAILIF [protected] a debt collector regarding on my outstanding monthly payment. he really rude and always disturb me during the office hour . he also trying to reach me by calling and disturbing my office. it was really annoying and disrupt my duties . I have discussed with the customer service on outstanding debt and agreed to pay for a certain amount but still this BAILIF haunted me. Actually already paid online and maybe current month still due as the finance dept of court mammoth only can chk every 2nd of the month but why this bugger keep on calling and we have lodge a police report. we looking for a right time to bring up this matter to TV3, because such a big Company but still hiring gangsters to do the dirty job.

    last text from them was at 11am today and warning me to submit the payment latest by today at 9pm, if NOT BAILIF will come to see me for further action. If this the case then we should call a MEDIA because this is my 2nd account which the 1st one was big amount and all settled as per agreement but where is the word THANK YOU from COURT MAMMOTH????without us and all of your customers support, COURT MAMMOTH ARE NOTHING by today.plz take action on this matter.

    0 Votes
  • Md
    Mdm Crossley Nov 08, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    received a billion of calls from this man BAILIF [protected] a debt collector regarding on my outstanding monthly payment. he really rude and always disturb me during the office hour . he also trying to reach me by calling and disturbing my office. it was really annoying and disrupt my duties . I have discussed with the customer service on outstanding debt and agreed to pay for a certain amount but still this BAILIF haunted me. Actually already paid online and maybe current month still due as the finance dept of court mammoth only can chk every 2nd of the month but why this bugger keep on calling and we have lodge a police report. we looking for a right time to bring up this matter to TV3, because such a big Company but still hiring gangsters to do the dirty job.

    last text from them was at 11am today and warning me to submit the payment latest by today at 9pm, if NOT BAILIF will come to see me for further action. If this the case then we should call a MEDIA because this is my 2nd account which the 1st one was big amount and all settled as per agreement but where is the word THANK YOU from COURT MAMMOTH????without us and all of your customers support, COURT MAMMOTH ARE NOTHING by today.plz take action on this matter.

    0 Votes
  • Ie
    iezah Dec 24, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya amat tidak berpuas hati terhadap
    perkhidmatan courts mammoth, debt
    collector mereka sangatlah
    kurang ajar dan tidak menghormati
    pelanggan. Malah, kes saya sudah
    sampai ke pihak mahkhamah dan
    pihak peguam courts tidak memberikan
    apa-apa surat yang mengatakan saya
    sepatutnya hadir ke mahkhamah untuk
    membincangkan hal tersebut.
    Sebelum ini saya ada membeli barang
    di courts dan saya memang membuat
    bayaran'on-time'. Tapi disebabkan
    saya kehilangan kerja kerana masalah
    kesihatan dan suami saya turut
    diberhentikan kerja. Jadi, kami
    tiada pendapatan untuk membuat
    bayaran, untuk pengetahuan anda
    semua baki tertunggak saya hanyalah
    RM890 shj daripada rm4000. Saya amat
    terkilan dengan apa yang pihak
    peguam courts di jabatan undang-undang
    iaitu 'Tuan Baharin'.Beliau telah
    menelefon saya dan cara beliau memberitahu
    saya sangat tidak sopan. Beliau menyatakan
    bahawa saya akan di saman kerana
    melanggar perintah mahkhamah untuk
    hadir tapi saya tidak hadir.
    Saya memberitahu beliau bahawa
    saya tidak mendapat sebarang surat
    yang mengatakan saya patut hadir
    ke makhamah. Malah, beliau berkata
    nama saya akan di hantar ke
    Bank Negara Malaysia untuk 'blacklist'
    nama saya dan juga semua akaun bank
    saya akan dibekukan.
    saya juga akan ditangkap oleh pihak polis
    kerana 'menipu' pihak courts dan saya
    akan di tahan reman selama 7 hari.
    Alasan nye adalah saya membawa barang
    courts ke tempat lain. Disini salahkah
    saya membawa barang tersebut berpindah
    ke tempat lain kerana sebelum saya
    diberhentikan kerja saya ada membeli
    rumah. Walhal, setahu saya rumah sebelum
    ini adalah rumah 'parent' saya.

    Jadi, sekiranya courts mahu mengambil
    barang itu semula, saya tidak kisah
    langsung,
    pihak courts boleh datang ke
    rumah parents saya dan minta alamat
    saya. Apa yang ingin saya katakan,
    adakah wajar baki pinjaman saya adalah
    rm890 shj, bukan beratus ribu di layan
    sebegini. Sekiranya peguam tersebut
    akan mengambil tindakkan yang
    dinyatakan pada saya seperti diatas,
    ini akan lebih
    mengganggu emosi dan kerja saya.
    Malah beliau tidak memberikan apa-apa
    alternatif untuk menghentikan perkara
    tersebut sehinggalah saya menelefon
    beliau semula untuk membuat bayaran.
    Itupun setelah saya memberikan alternatif
    untuk membuat bayaran tersebut.Malah, sikap
    acut tak acuh beliau membuatkan saya lebih
    terkilan kerana bila saya menerangkan masalah
    saya mengapa saya tidak membuat bayaran
    beliau berkata saya hanya menyampaikan shj,
    puan boleh buat aduan bahagian 'consumer'.
    Saya tak faham kenapa beliau
    berkata begitu, sekiranya apa yang
    beliau katakan adalah benar adakah ini
    cara pihak courts mammoth meminta
    bayaran dengan menggunakan pihak polis
    dan bank negara malaysia????
    Saya tidak akan teragak-agak untuk membuat
    tindakkan susulan berkenaan kes saya ini
    walaupun saya akan habiskan bayaran saya.

    0 Votes
  • Sa
    sakit hati kot Feb 16, 2012

    saya amat tidak berpuas hati dengan debt collector courts mammoth. pekerja nya sangat lah kurang ajar...apa tak reti ke nk guna kan bahasa yang elok2..pandai2 pulak dia nak babitkan rumah tangga saya. macam la awak tu bagus sangat...pelik pulak saya...awak ni kerja courts mammoth ke @ kerja kat pejabat agama? nak maki2 polis pulak tu...x professional langsung. elok la maki orang selalu...kat mana la berkat nya gaji yg awak dapat tu...baru kerja kat courts mammoth je pun...elok lah..pakej beli barang dengan courts mammoth, bila lambat bayar...siap dapat makian secara percuma dan dia akan terus kata spouse awak ni semua orang yg x berguna, x bertanggung jawab.

    saya harap courts mammoth ni cepat la sedar yg debt collector diorang ni sangat lah kurang ajar. kitorang ambik barang dengan courts mammoth bukan nya nk dapat pakej makian percuma. lagipun..kalau nk cakap pasal agama, saya rasa awak x sesuai..sebab bahasa awak...busuk mcam longkang!

    0 Votes
  • De
    desperadooooo Feb 24, 2012
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    I received a calls from Tuan Haji Mahmud claimed that he is Pegawai Undang-Undang from Mahkamah Kuala Lumpur. He mention that, he already issued a warrant to seize me if i reluctant to pay my backlog even though i have explained to him i am in financial difficulty and demand for others option to settle this issue. He also called my wife and scared her to death by telling that, your husband will be "kena tangkap" if a total of debt was RM1XXX is not paid. This Tuan Haji Mahmud told my wife, he knew my work place and he feel not hesitate to bring a cop to arrest me in front of my office. My wife felt too depressed and her life ruined after she got this information. I'm puzzled if i failed to pay the backlog, then i will be arrested??? The ways he approached and used sarcastic words to me and my wife is totally unacceptable and also rude as he is "Tuan HAJI" or the "Faith Person". For me, it's nightmare when have a business with the Court Mammoth and their collector's name "Tuan Haji Mahmud". To peoples out there, if you're interested to know this person, you may call these numbers 03-[protected] or [protected]

    1 Votes
  • Ta
    TAK PUAS HATI May 26, 2012
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    sy tidak puas hati terhadap collector courts mammoth yg bernama joshua no telefon dia [protected]..last week sy ade byr rm500..mmg tak dinafikan akaun sy ade tertunggak...so hari ini 27 mei 2012 sy nk bayar lg rm250 di court sg buloh..apabila sampai di kaunter utk buat bayaran lalu juruwang menelifon pihak collector dan adik bg pihak sy yg buat bayaran..lalu si joshua ni tak benarkn jumlah rm250 tu kata nye tidak mencukupi...tp itu yg sy mampu byr..tp diherdik dan dimaki hamun..mmg tak de bayaran untuk hari ni..dlm kul 7 ptg td sy terima msg dr joshua, , yg megatakn proses pegambilan brg..so sy reply balik..rm250 i nk byr kenape x proceed?dalam 5 minit joshua cll sy..dari situ bertukar pertelingkahan dan dia cabar sy berjumpe dgnnya ..saya teramat kecawa tindakan joshua ni seperti sy berhutang dgn dia dan tindakan joshua tak ubah seperti "ALONG"mintak hutang...diharap pihak pengurusan pantau cara kerja pihak collector yg samseng seperti ALONG!!!

    0 Votes
  • Ap
    apadayaku Jul 26, 2012

    Saya pun tidak puas hati dengan kata-kata peguam jab, undang-undang courth Mammoth. Bukan salah sayapun, saya hanya penjamin. Katanya saya akan didakwa di mahkamah di KL sedangkan saya di sabah dan akan dipenjarakan sekiranya tidak membayar baki hutang org yang saya jamin. Saya cakap duit saya tidak cukup utk byr, katanya jgn byk alasan, semua org sudah trima gaji dia sendiripun sudah trima. Saya kata betul tp keadaan saya lain, dia ckp jgn bohong jumlah yg mo di byr sikit saja, dia ckp duit gaji dia 10 x ganda dari jumlah yg saya kena byr. 10 ribu la tu. Memanglah sbb dia peguam saya ni siapa, katanya nanti ktgn kerajaan kna byr bonus.. saya minta tunggu hingga saya dapat bonus, katanya tidak boleh .. bahasa dia kasar .. saya langsung tidak suka, dlm bulan puasa ni pun dia tdk boleh bertolak ansur ...

    0 Votes
  • Ja
    Jackolo Sep 04, 2012

    Today i am proceeding to counter summons them. Called up my pengarah when i already paid full settlement. Defamation summons. Hell yeah.

    0 Votes
  • Li
    lieya Oct 24, 2012

    saya amat x berpuas hati pada bahagian debt collector yang menghubungi saya dan memaksa saya membayar tunggakan yang baru memasuki 2bln..n saya telah berjanji akan membayar pada 4 nov 2012 nanti...apa yang membuatkan saya tidak berpuas hati seorang perempuan yang bernama fiza telah bersikap kurang ajar n langsung x memberi peluang kepada saya beri masa untuk membuat bayaran.saya cukup terkilan pihak courts tidak memahami pelanggan seperti kami yang bermasalah.bank pun tidak seperti anda.baru 2bln tidak membuat bayaran dah nak kecoh2..saya terpaksa menggunakan bahasa yang agak kasar sebab pihak debt collector xnak memahami masalah saya.dengan itu saya telah nekad setelah habis bayaran itu nanti, saya akan menasihati family dan sahabat2 saya agar tidak akan mengambil apa2 barang di courts lagi.harap pihak atasan dapat displinkan orang bawahan agar bersikap tolak ansur..sekian terima kasih.

    -1 Votes
  • Ka
    katherine0345 Jan 17, 2013

    17/1/2013, 4.56pm. saya pergi membuat report bersama dengan ayah saya pada petang ini . oleh sebab ayah saya tidak boleh bercakap dlm bahasa melayu dan slang polis yang membuat report dengan kami memang sangat teruk, menjadi ketiga-tiga kami tidak dapat berkomunikasi dengan baik. selain itu, polis itu memang sangat tidak bersopan dan tidak bersabar. semasa saya bertanya sesuatu dengan dia, dia telah bercakap dengan kuat terhadap saya. inilah sikap polis hari ini semasa kami nak buat report!!! selain itu, sikapnya bercakap menyebabkan saya berasa tiak dapat dihormatkan kerana bahasa melayu saya juga tidak dapat menguasai dengan baik. kalau semua polis bersikap sebegini, macam mana 1 m'sia dapat dicapai ? sikap sebegini hanya akan menyebabkan rakyat semakin tidak mempecayai kepada pihak kerajaan kita sahaja. walaupun saya telah mengetahui pihak berkuasa mungkin tidak akan peduli terhadap comment saya ni, tapi saya masih nak cuba memberi comment di sini kerana saya masih harap pihak berkuasa boleh mengambil tindakan dengan secepat mungkin. salam 1 malaysia.

    0 Votes
  • No
    No for sony Mar 01, 2013

    Saya tak puas hati terhadap pusat servis centre sony JB. dah berlarutan hampir setahun tetapi pihak sony tak mengambil tindakan yang memuaskan...Pada mulanya kamkoder hanya mengalami kerosakan pada kebel LCD. Selepas baik pulih saya dapati kerosakan telah bertambah. tak boleh buat rakaman video.. kerosakkan ini tidak berlaku sebelum ini. Tetapi pihak sony tidak mahu bertanggung jawab..dan hanya akan memberi 10 % diskaun baikpulih yang menelan belanja lebih RM 600.00 Tak adillah sebab kerosakkan terjadi sewaktu kamkoder tersebut di dalam jagaan Sony JB. Saya puji Samsung dan AKAI syarikat mereka lebih bertanggungjawab...sebab itu kita lihat syarikat mereka bertambah maju...Kalau macam inilah saya dah teraniaya...saya berdoa agar Syarikat SONY jatuh bangkrap...amiin.

    0 Votes
  • Am
    amuloo Mar 30, 2013

    I certainly agreed to all the above comments .. because it happening to me also. I wish
    if i can have a chance to meet the CEO of courts personally.. I would say much more than the above. Some of the collectors are very rude..
    They even touch our life matters also and really.. really... really rude.
    Please reply to my comments.

    1 Votes
  • Je
    jebat Jul 09, 2013

    lahanat punya bill colector yang menyamar nama Tn Baharin dia suruh sorang pompuan call aku mintak hutang RM11000. Dia kata dia dari court memoth. Aku tanya dia bila masa aku ada hutang dengan CM sampai macam tuu banyak. Sedangkan baki aku baru je tinggal puluhan ringgit. aku dah lupa kerana barang tuu aku ambil pada tahun 2009 macam tuu lah kalau aku atak lupa. Aku cakap direc nanti aku report dengan Perdana Menteri atau Menteri Kewangan baru diorang tahu kerana nak memeras orang Malaysia. Tekejut jugak agaknya dia dengar bila aku dah matrah. Pada kawan-kawan saya berpesan bila meke-meke ni tipon jangan kasi can, makidia duu buat stail orang melaka. baru dia tahu siapa kita. Lepas aku dah cakap aku hanya ade baki puluhan ringgit je lepas tuu sms dengan no hp [protected] "TUAN BAHARIN (Jabatan Undang-undang Tel 03-[protected] a/c Courts [protected]. NOTIS AMIR ALI Anda diarahkan membuat pembayaran Hutang Court RM537 dalam masa 24 jamdari notis ini dan faxkan resit ke [protected] sekiranya anda enggan atau ingkar peguambela Courts boleh meneruskan tindakan pendakwaan di mahkamah majistret jln duta kl. penghutang tanpa sebarang notis...KAU ORANG TENGOK BILA AKU GERTAK MEKE NAK BAGI TAHU KEMENTERIAN KEWANGAN DAN PERDANA MENTERI HUTANG DARI RM11000 JADI RM537 INI DAH NAMPAK MEREKA INI PENIPU. MUNGKIN AGENT YANG DILANTIK TUU BETUL TAPI ADE ORANG DAPAT MAKLUMAT DALAMAN COURT UNTUK MENGUGUT PELANGGAN. KALAU DAPAT TELPON DARI ORANG-ORANG MACAM NI JGN BAGI CAN MAKI JE TERUS. KAU ORANG BUAT STAIL ORANG MELAKA. JANGAN KASI CAN. MEKE NI MEMANG BUKAN ORANG MELAYU, BUKAN ORANG ISLAM, BUKAN TN HAJI DAN BUKAN TUAN-TUAN. MEREKA INI PENYAMUN ALAF BARU. PENYAMUN DI ALAM SIBER. INGAT SETIAP TUNTUTAN MESTI ADA NOTIS AMARAN DARI SYARIKAT YANG MEMBERI HUTANG.. SEBAB AKU DAH BIASA DAPAT NOTIS BAYAR HUTANG TUU LAH SEBABNYA KALAU ORANG SALA H CAKAP DENGAN AKU.. MEMANG KENE DIA.. BARU-BARU NI BANK RAKYAT PUNYA PEGAWAI TAK BETUL BAGI SURAT PENJELASAN TUNGGAKAN PON KENE DENGAN AKU. BERANI KERANA BENAR.. BUAT PRINSIP MACAM JEBAT.. MESTI BERANI...WASSAALAM

    1 Votes
  • Kk
    kkran Aug 21, 2013

    i certainly went thruu the same as above.. as i did have pending payment.. but for that the ask if this Courts Mammoth is "company bapak kau ke" yg tak bayar bayar.. n more over she called me from private number saying tht she is authorized by courts to summon me n also blacklst me n more towards tht to send in letter to my company to freeze my salary n all my bank account... + also not to forget tht she will make sure to make me "rasa la macam mana kalau ambik hutang kat courts tak bayar bayar.. sampai nak gali kubur sendiri..." this really pissed me off... her name is farah Rahman (tel :-[protected]) . i did talkt o my lawyer freinds n whn she called to speak to this Farah lady yg tak tau hormat orang, ala ala kurang ajar sendiri tak sedar boleh plak cakap i kurang ajar... n my lawyer pun kena marah from her plak... n she can make fun tht there is no such lawyer in Bar Council... WTF.. n this Farah ### was really very very very rude...
    n wht they did was thy called back my lawyer n used vulgar words towards them n make fun of them...
    well thts so unethical of them to do their job if their professionals...
    how do we go about to do this... i really want to knw who is the rite person to lodge the complian to ...
    please email me at kiran.[protected]@gmail.com

    1 Votes
  • Ir
    irdina Sep 12, 2013

    say mengalami nasib yg sama.dapat panggilan amaran untuk selesaikan secara penuh (full setlement) 4 ribu lebih sedangkan bila pihat collector ni call sye purpose untuk bayar semua yg tertunggak.biadab sebab ugut nak sealed brg2 dalam rumah tetapi rumah yg disebut tak ada kena mengena lansung dengan peminjam.Yang hairan mana dia dapat maklumat pihak ketiga yg secara kebetulan adalah ahli keluarga peminjam.siap nak hantar surat ke tempat kerja untuk maklumkan majikan yg peminjam ada masalah kewangan.

    0 Votes
  • Mi
    miera mamboo Sep 17, 2013

    bagaimana cara na bayar hutang courts secara on9?? tolong bgtaw pliss

    0 Votes
  • Sh
    shasha ija Sep 18, 2013
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya baru2 ini telah diberentikan kerja dan selama 2 bulan ada tunggakan kpd courts mammoth.. sblm ini mmg ada tunggakkan juga tapi bila saya minta pendapat dari kawan saya seorang peguam, dia kata buat tak tahu sahaja dengan tuntutan dari debt collector ini dan bayar seperti biasa. Dan saya bayar juga namun slps saya diberentikan saya tidak ada mata pencarian utk bayar pada mereka sehinggalah bulan ke3 baru saya sambung bayar balik spt biasa. Namun baru2 ini adik saya telah mendapat panggilan dari debt collector mengugut adik saya supaya meminta saya bayar duit tunggakan dan jika saya tidak membayar mereka akan datang ke rumah bersama2 polis dan pecah masuk rumah saya untuk sita barang saya. Hairan..hutang saya hanya dalam RM1200 sahaja lagi. Yang menjadi musykil saya tidak menerima sebarang surat dari pihak debt collector seperti sebelum ini namun kali ini main maki dan ugut pula. Saya risau juga sbb alamat ang saya daftar adalah alamat rumah keluarga saya dan saya dah pindah dari sana. Ada yang minta saya buat laporan polis kerana mereka ini mmg seperti along dan boleh buat cara mereka sebab kawan saya pernah alami pekara ini. Sekarang dia sedang berusaha dapatkan duit untuk membayar kpd mahkamah duit courts mammoth ini. Sepatutnya cara courts mammoth ini menuntut hutang kena pada caranya.. kalau tidak kerana pelanggan mereka, mereka ini bukan lah syarikat besar mana pon. Saya berharap suatu masa nanti pekara debt collector ini akan di ambil tindakan juga.

    0 Votes
  • Ke
    kebaya Sep 24, 2013

    harini saya dapat panggilan dari lawyer Haji Bakri [protected] and one chinese guy [protected], yang cina ni kemain belagak call cakap nk lock rumah saya and tampal notis and nk sita semua barang barang, padahal tahun ni tahun last pembayaran saya and saya ada skip dalam 05 bulan di sebabkan faktor kewangan, boleh pulak dia kata saya ada tunggakan sebanyak 14bulan. Mengarut!!! Dahla tak dapat notis pemberitahuan ataupon panggilan dari pihak courts mammoth, tetiba harini nak datang sita rumah. Kemudian saya cakap la "mana bole buat mcm nih sebab tak dapat call tak dapat surat kenapa sampai nak lock rumah". Peguam tu cakap "kalau dah tahu awak berhutang kenapa tak reti nak bayar so awak ingat courts tiap2 bulan nk call awak nak ingat kan awak tuk jelaskan hutang? mcm tuh?"..hmm xtau la nk ckp apa, nama pon HAJI mcm tu perangai seorang yang bergelar haji? kemudian saya tanya, "bagaimana nak tarik balik?", HAJI tu cakap dia xnak duit saya sbb dia nak sita.. Bank pon tak de buat mcm ni. Macam la berpuluh ribu kita hutang mereka. Customer Service dah la teruk, cakap kurang ajar, mcm ni ke cara dorang layan customer? Now, tak tahu nak fikir apa.. nak buat keje pon dah jadi tunggang langgang.. sebab dia ckap dia akan sita apa saja yang bole dijual di lelong untuk bayar saman kecuali dia tak sita rumah, makanan dan pakaian.

    0 Votes
  • An
    anti CM Sep 25, 2013

    sejak seminggu yang lalu saya asyik dapat sms dari puak2 debt collector CM nih.. diorg claim yang saya ni belum menjelaskan hutang rm170 je pun bulanan.. padahal saya ni adalah pelanggan CM yang paling cantik rekod bayaran, siap dapat offer nak wat belian lagi kat CM, bagi diskaun kaw2( sorry CM, i tak mahu gantung leher lagi dengan you all..cukuplah sekali!) saya da maklumkan pada mamat tu yang bayaran terakhir saya 22hb 0gos, dan bile ditanya sama ada dah diterima atau tidak, mamat tu cakap ada.. dan dia menyatakan untuk bayaran bulan ni (sept) belum dijelaskan.. saya terus sembur mamat tu! saya bengang sbb saya tak pernah miss buat bayaran, kdg2 sngkut pun 2 bulan jer.. tu jelah skali.. saya ckp, sy akan buat bayaran setiap 25hb memandangkan sy keje gomen, dan saya akan byr melalui online, sy tak sanggup nak panjat bgunan CM semata2 nak byr klu mcm tulah perkhidmatannya.. lagi satu, apa yang saya pelik ngn CM ni, kita nak wat penyelesaian awal melalui cek, tetapi pihak CM tak membenarkan pembayaran melalui cek!! die nak cash! pelik kan? syarikat punye besar, punyelah kukuh sbegitu, tak terima pembayaran melalui cek.?? mcmanalah CEO CM ni bley wat company yang sebegini low class .. bukan kite xde duit, kite ade, cume kite nak bayar guna cek.. lainlah kita ni xde duit, cek spring.. lagi satu, nak mtak surat untuk full settlement pun, dioeg xde providekan! adoii.. saya nak mencadangkan pada BNM agar dapat memantau CM nih.. kaedah pungutan balik hutang mcm ragu2 jer.. nak pungut hutang, xyah pakai kol2.. pakai surat rasmi je pun kitorg da cukup goyang tau.. smpai skang ni, setiap kali sy pndang brg yg saya beli melalui CM tu, sy akan jadi menyampah!

    0 Votes
  • Em
    Emiaug20 Oct 02, 2013

    Court mammoth memang firaun. Full settlement dah buat tahun 2007 tiba2 tahun 2013 nak mintak RM 500 katanya ada outstanding. Tiba2 pulak dah sampai ke peguam tapi surat takde tak pasal2 call mintak bayar. Apa kejadahnya!!! BONGOK ke apa tak update payment customer. And my name has been blacklisted by them and do you think I care!!! Pegi mampos lah courts mammoth...baik aku beli kat kedai apek lagi bole kautim laaaa..And if they still ask for my money wait till I report to the tribunal...see you in COURT...

    0 Votes
  • An
    ANIJA Oct 02, 2013

    saya petang kelmarin dapat kol dari Tuan Yusoff mengatakan saya melarikan barang yang saya beli dari Courts ni .Saya akan di tuduh atas kes Jenayah . Saya pun kol tempat yang saya beli barang JUSCO dan bila check dalam sistem barang tersebut telah d rampas oleh agent dan tertera barang tu telah di jual oleh agent sekarang mereka tuduh saya yang larikan barang tersebut saya akan buat laporan polis.harga tv rm 8000 nak kena bayar rm 27000.00 Aduan akan di buat ke KPDNKK.

    0 Votes
  • Ri
    Rina R Nov 22, 2013

    PROSES PENGUTIPAN HUTANG

    Adalah diingatkan bahawa tiada peruntukan undang-undang yang ada membolehkan seseorang yang gagal membayar hutang boleh dipenjarakan, wang KWSP dikeluarkan, gaji dipotong dan wang dalam akaun di bank dipotong dan dibekukan.

    Been receiving call from CM collecting agency. Will be lodging police report due to multiple threathen, imposing to be calling from the Justice Department, imposing to be lawyers, membuat gangguan emosi terhadap ahli keluarga pemilik akaun. Datang setakat nak hantar notis Tuntutan bayaran (Kad merah kecil, without complete information of the Debtor nor the collector)

    -------------------------

    Ni Agency Collection yang Courts Mammoth use. Bodoh siap nak peras ugut guna nama "Jabatan Perundangan" la, nak sita barang la, dtg takat bwk "NOTIS PEMBERITAHUAN BAYARAN LAMBAT", boleh mengaku tu surat penyitaan. bodoh ke hape? Mana surat Penyitaannya? mana surat mahkamahnya? main peras ugut ngan family member yang xtau pape boleh la kena kencing ngan org courts aka collection agency nih. nasib semua conversation kuang hajaq dorang aku dah rakam siap2. mmg polis report la. Hingat dorang tu financial institution ke hape smpi berani nak ugut nak freezekan akaun la nak bankrupkan la...keje call center tele-collection siap boleh mengaku dari "Jabatan Perundangan"...gile hebat tuh...kelentong x hengat..yang dpt sms2 ke call2 ke cer minta no pendaftaran syarikat dorang, berani bagi x...cer mintak alamat dorang, berani bagi x... sedangkan kat notis yang dorang bagi pon xde alamat...bagi no tepon contact person. No tepon xberdaftar ngan telekom, berurusan guna no hp??? Pelik sungguh...kata pas kat manager, padahal pas kat kwn sebelah meja jer. KELENTONG LEBEY...haha..mcm la kita ni bodoh sgt xtau trick2 kat call center collection tuh...dorang ni akan ckp ape je sbb nak kejar komisen dorang since basic ciput. Rasanya 30% from the entire collection.

    Senang citer, klu dorang ni wat peras ugut lagi, report polis je no tepon and company dorang nih.

    Ni aku share no2 yg dorang pakai kelentong org nih. (Ni no Agency Collection dorang nih)
    Person In Charge utk satu akaun ramai gile.
    Mazlina . Ashraf . Shafiq . shahrul. Jaspal Singh . dlm sehari smpi 4 person in charge call. gile hebat :D
    Company
    ARUS SELASIH SDN. BHD.
    Address:
    Menara Maxisegar, Jalan Pandan Indah 4/2, Pandan Indah, Kuala Lumpur
    Postcode:
    55100
    Phone:
    [protected]
    011-[protected]
    [protected]
    03-[protected]
    Caller: ARUS SELASIH SDN. BHD.
    Call Type: Debt Collector

    0 Votes
  • Bo
    bodoh punya courts Nov 23, 2013

    Sy pun kena benda yg sama... Pada 21/11/13 hari khamis si collector berbangsa india ni call then sy inform la esok sy bayar..dia tnya nak bayar brapa bulan sy ckp la 2 bln mean rm216. Dia cakap x boleh kena bayar rm540.. Sy ckp sy x bleh bayar bnyk tu sbb x cukup duit.. Then dia tengking sy cakap "courts minta sy bayar dalam rm1000++(dah x ingat amount betol yg dia mention tu) tp di ckp dia dah kurang bnyk la.. taupun courts minta sy jelaskan semua bayaran barang tu dan terus jd milik sy" sy pun apa lagi hot gila la..sy hairan juga minta sy bayar rm100++ sedangkan tertunggak 4bln n masuk yg pymnt bln 11 baru 5 bln la.. Rm108x5=rm540 ja kot. Pas tu dia tnya bal bila nak byar sy ckp next week dlm 1-3 hb la sbb sy gaji antara date tuh.. Nak bayar berapa sy ckp sebln ja dulu.. Sbb sy x cukup duit anak nak masuk sekolah lg... Dia tengking lg suruh sy bayar juga lagi rm270.. Sy berkeras juga ckp x boleh bayar mcm tu then dia kata bayar rm200.. Memang sy x cukup duit mcm mana sy nak bayar so dia hot dia letak fon... Keesokkan pagi jumaat 22/11/13.. Pagi2 buta dah msg suruh sy buat pymt.. Dasar macai courts...x pikiaq ka org pagi2 pi keja mana nak dan pi bayar.. Sy dah hot dah tp sy buat bodoh ja..sampai mlm sy x sempat nak pi bayar sbb duit yg nak bayar tu duit husband sy minta dia bank in dlm m2u sy tp dia sibuk keja x sempat bank in... 23/11/13(sabtu) pagi juga si macai courts ni sekali lg msg minta bayar hari ni juga klu x surat tarik di keluarkan!!! Ptg dlm pukul 4 husband bank in sy terus buat pymt seperti yg sy janjikan rm270 by m2u. Pukul 6 macai ni kol lg.. Sy cakap dah pymt by m2u.. Dia tengking sy ckp dah tau ada tertunggak y paid by m2u kenapa x pegi cwgn courts.. Sy ckp x dak transport (kereta kami rosak+x dak roadtax) x kan sy nak pegi naik moto bawa anak sy plak..Nk pegi dgn husband anak2 plak x dak org jaga sy xplain dekat dia.. Then dia tengking sy klu x boleh pi awat x habaq dia.. Dia boleh minta collector pegi rumah kutip.. Sy dah hot sy ckp y u x tnya sy x pernah tau pun ada org boleh kutip, ..dia bengang suruh sy antar bukti pymnt.. Sy ckp minta la whatsapp sy attachkan.. Dia kata x dak.. Sy ckp nak send x dak kredit.. Dia marah sy ckp sy kurang ajar sedangkan dia yg mula dulu.. Pastu dia ckp u letak fon i pi rumah u skrg!!! Dia igt sy takut kot.. Mcm la sy ni tipu x bayar.. Sy x takut la sbb sy ada buat pymnt.. Sy tunggu juga xmai pun...lepas abis pymnt ni sy x akan ambik lg barang di court ni.. Ibarat hutang dgn along ja...

    0 Votes
  • Sa
    sakit jiwa dgn CM Dec 31, 2013

    Saya pun kena benda yang sama. Jgn dilayan dgn sikap biadap pemungut hutang CM. Pergi buat report polis..

    0 Votes
  • Ji
    jiwa kacau Jan 12, 2014

    sy pun sama ...masalah sya ialah barang yang saya loan tu dah pun diambil balik oleh mereka tp kenapa pula nak saman sya lak atas tuntutan ganti rugi sampai nak sita dan lelong harta benda. bagi saya kalau barang yang kita beli dah ditarik balik kira settle lah sebab barang pun dah diaorang ambil balik...tp apesal pulak sampai saya kena bayar rm5600.00 utk cancelation saman ke atas saya. seperti x masuk akal semua nya.. sedangkan jumlah tertunggak tu hanya rm432 jer .. smpai naik serabut nak cekau duit banyak tuh utk settlekan rm5600.00 tuh... cm nie umpama mencari keuntungan diatas kesusahan org lain..dah lah kata kita kena saman tak inform tup2 pada 101.01.2014 ada org kol nak sita dan lelong harta benda rumah. tak ke pelik begitu... jgn harap aku nak ambik barang2 kat courts lagi...huhh... jiwa kacau..

    0 Votes
  • Co
    Cot Mar 20, 2014

    Saya dpt kad home ( blue colour ) dr courts... Now kad da expired .
    Penah sekali sy used this card nk beli barang d courts tp x boleh sbb jadual bayaran sy yg lepas x cantik.( barang sofa n tv carbinet ) da lama sy habis bayar.

    The question it's ...
    Why courts give me the CARD !! Finally Make me malu la .. Buat saya tebal muka .. Sy boleh saman courts kalaw sy mahu !

    U know ?? Itu CARD untuk apa ? So noncent la Coats Mammot give sy itu card .. Buat malu muka sy Pegi courts untuk ansuran barang lain lagi tp can't accept what I need ..'

    Kalaw I x layak pakai itu CARD .. Why u give to me ??????
    Why ??
    Buat malu saya .. !!

    Or u know what the fox say ??? Bla bla la bla bla bla

    1 Votes
  • Ma
    masalah Jun 04, 2014
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    KEPADA PIHAK BERKENAAN, SILA BAGI MAKLUM BALAS KEPADA SAYA, TENTANG BARANG YANG SAYA BELI DI COURTS (shah alam) ROSAK! DAN BLOM DAPAT MAKLUM BALAS DARI SEBARANG PIHAK YANG BERTANGGUNGJAWAB ! TOLONG AMBIL PERHATIAN TERHADAP MASALAH SAYA SECEPAT MUNGKIN! TQ

    0 Votes
  • Ma
    masalah Jun 04, 2014
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    MESIN BASUH JENAMA ELECTOLUX 6.5 kg rosak smpai hari ni xde techincl baiki ?! Tolng ambil perhatian terhadap pihak berkenaan dengan segera!

    0 Votes
  • Je
    jebat durhaka Aug 12, 2016

    busted dbt collecter courts!!! mnta hutang bpe ratus ayat mcm musibat!!! ko tggu sorg2 collector yg kol my parents bahasa cantik sgt kn...!! anak sundal!!! ko men hembus je ko xpikir sape kn..??kejo komishen ke sundal???hahh ko tggu...smpai mase bunga aku hantar!!! cc;all debt collector yg kol my parents dgn langsi nya...:) mse 2 nnti baru ko sedar langit tinggi ke rendah!!

    0 Votes
  • Ap
    apa-apa je lah Jul 10, 2017

    saya ada membeli tv lcd drpd courts mammoth pada 2010 dgn nilai 4k+ dan semasa penghantaran dibuat brg tidak lengkap seperti apa yg dijanjikan. Rasa x puas hati dan mcm dah kene tipu oleh pihak courts kami buat keputusan untuk memulangkan semula brg yg telah dihantar. Brg x pernah guna pun & masih elok dalam kotak. Budak sales yg arrange utk amek balik brg tu ckp courts mammoth akan black list nama kami di mana kami tidak boleh membeli apa2 brg drip mereka dimana-mana cawangan pun..OK fine!!! brg dah ambil...tup2 lps 3 thn smpi surat lawyer ckp kami perlu bayar tunggakan sebanyak RM 11K++...pala hotak dia!! padahal brg x pernah guna pun & dah DIPULANGKAN & bukan ditarik... bila kol courts dia ckp mgkn kerani yg salah key-in dlm system as brg kene tarik instead of pulang brg..what the [censored] smpi la ke hari ni kes ni masih belum settle lagi..mcm2 lawyer firm kol kami..dah diterangkan bnyk kali kami yang pulang balik barang tu & bukan barang kene tarik sbb x bayar...bengap sngt ke nak paham...la ni tggu courts HQ punya jawapan plak

    0 Votes
  • Sh
    Shila Asri Dec 05, 2018
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Very disappointed & disheartened by the rude debt collectors who made phone calls via ‭+[protected]‬, ‭+[protected]‬, ‭+[protected]‬. I have been a loyal customer since 2003 & have made numerous loans under a lot of accounts. I admit it was my mistake for not paying on time. I normally pay all once I receive the salary but this month I’m facing financial difficulties. I tried to negotiate by reassuring them everything would be cleared by end of this week but they did not listen. They were persistent and raised their voice worse than loan sharks. They were young malay men, I was surprised on what ground they were appointed to represent this very big company with such poor attitudes. This was not the case back when I first started to have loans with Courts; the staff maintained their professionalism when asking for loan repayments. This is not the same when Courts started to appoint third party to carry the task. I really hope something will be done before customers start losing their patience and turning to other companies that offer better before and after sales services. If I were one of those errand payers, Courts would have not approved my loans under 4 different accounts. We customers are not trying to run away from paying the installments, but when something crops up and we need to delay the payment, all we ask is to give us some time until we’re able to do so.

    0 Votes
  • Ey
    eyera Apr 24, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Courts mammoth patut kena prihatin sedikit masa moc pun ashik call minta hutang. macamana nak bayar tak boleh keluar kerja. kemungkinan kerajaan akan extend lagi moc hingga akhir june. duit nak makan pun tak cukup ini nak bayar hutang. sebelum covid19 lockdown saya dah pergi customer service nak minta bayar sedikit demi sedikit department ni pass department ni... etc malaysia patut tubuhkan satu "perbankan" yang boleh orang yang ada tunggakan dengan courts mammoth pergi ke satu pertubuhan yang dapat membela orang yang seperti saya dalam keadaan yang tak berduit nak bayar. ini dah beritahu macam-macam pun still perah orang bayar. takda peri kemanusiaan langsung. orang rohingya pun dilayan lebih baik... debts collector a nightmare. banyak kali dah explain tapi mereka tak faham. macamana nak bayar kalau dalam masa 7 bulan 8 kali kena berhenti kerja tanpa alasan... dan nak buat matter worse kena lockdown pula... saya berharap kerajaan dapat prihatin dengan kami yang terpaksa lockdown ditambah pula kena "lockdown" dengan bebanan hutang... minta kerajaan dapat berbincang dengan "courts mamoth" supaya pembayaran hutang "ditangguhkan" selama 6 bulan selepas lockdown dah lifted baru start bayar balik sebab kita takde income nak bayar. interest dah la mahal lepastu masa beli, mereka sengaja buat agreement berjela supaya customer malas nak baca terus sign. once dah sign agreement, locked down lah dengan interest yang 4x ganda. mereka tak tranparency... nak commission atas kesusahan orang lain... sedih betul... riba yang tinggi. saya beli computer & ipad kalau beli dari luar total dalam rm5k max tapi dengan courts mamoth total rm16k saya kena bayar... gila!!! lebih mahal dari ahlong, peras ugut pun dah macam loan shark... please kerajaan do something about this matter. boleh tak tubuhkan satu badan perbankan islam yang dapat consolidate semua hutang courts dan kita bayar monthly installment dengan bank tersebut instead of "courts mamoth"... seperti bank yang buat "balance transfer" bukat setakat courts mamoth tapi applies untuk semuat monthly insatllment dari courts, telco, ptptn etc so dengan cari ini ringan sedikit beban dan masaalah hutang akan berkurangan

    Comments

    0 Votes
  • Co
    Courts Malaysia / Courts.com.my Jul 26, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    @eyera Salam Sejahtera Pelanggan Yang Dihormati,

    Terima kasih kerana mengirimkan emel kepada Khidmat Pelanggan Courts.

    Pertama sekali, kami ingin memohon maaf di atas kelewatan untuk memberikan maklumbalas.

    Walau bagaimanapun dalam usaha untuk kita meneruskan lagi, amat dihargai jika anda boleh menyediakan kami dengan nombor akaun atau nombor kad pengenalan pembeli untuk semakan kerana kami tidak dapat mengesan apa-apa rekod dengan maklumat yang disediakan dalam e-mel anda di bawah.

    Kami perlukan beberapa verifikasi melalui emel seperti berikut :

    Nombor Kad Pengenalan Pemegang Akaun :-
    Hubungan dengan Pemegang Akaun :-
    Alamat Yang Didaftarkan Dengan Courts :-
    Nombor Telefon Yang Didaftarkan Dengan Courts :-
    Barangan Yang Di Beli di Courts :-

    Sekali lagi, kami memohon maaf diatas kesulitan yang dihadapi dan amat menghargai kesabaran anda.

    Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan kami, sila layari www.courts.com.my. Selain itu, anda juga boleh menghubungi Pegawai Perkhidmatan Pelanggan, dengan menghubungi talian bebas tol kami di [protected], Isnin – Ahad, 10 am – 7 pm ( Termasuk Cuti Umum ).

    "Thank you for choosing Courts"

    Thanks & Regards,

    Abdul Qayyum Bin Tangga Raja
    Senior Executive, Customer Service

    COURTS (Malaysia) Sdn Bhd
    (a subsidiary of COURTS Asia Limited)
    No. 36 Jalan Genting Kelang, Setapak, 53300 Kuala Lumpur
    Toll Free : 03-[protected]
    www.courts.com.my

    0 Votes

Post your comment

    By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

    IN THE NEWS

    Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints
    If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
    One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues
    A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices
    ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people
    You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem