Courts Mammothcheating

V
This review was posted by
a verified customer
Verified customer

I wanna bought a air conditioner with the price RM1199 today. That time comes a salesman to serve me. He explain about the detail of the product that we wan to buy. We have asked about the period of the warranty twice and he said 5 years without mentioning about the additional charges due to the extended period of the warranty. But when he print the Agreement and ask me to execute it, then only I knew that a lot of charges is included the charges for the extended warranty. When I ask him to cancel the order, he said he can't do it because he already key in the system and print it out. I don't understand why he can't cancel and remove it from the system? Is there any system the is no "delete" function? He still ask me to execute the Agreement even thought I ask him to cancel the order. What kind of rule is that?

Responses

  • Ku
    Kuaci Jun 17, 2016
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Moral of the story: Buy with cash what you can afford. It is not wise to buy small items like furniture & electrical item by credit as the interest charges is high.

    0 Votes
  • Ni
    nisar mahmood Jun 17, 2016
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    i want to cancle my visa but my compny dont give my salery also my diposit so i helplees for the help of uae ladour law and this is my requast so pleas help me

    0 Votes
  • Ko
    Komathy d/o Sukumaran Jun 17, 2016
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    I have been a customer of Courts for the past few years and I always make sure that I pay every month between 25th -27th. Yet, I used to receive calls from the main office and this particular number(+[protected]) this month regularly stating that I purposely delaying my payment. These calls and text messages have been very irritating me especially during my working hours . Furthermore, if I make any return calls to the particular number, nobody is answering. For your information, I am a government servant and I have my responsibilities as a customer. Please don't irritate with text messages from the five digits number(66688) and these particular personal calls any longer or I will have to decide stop dealing with Courts anymore in future.Thank you.

    0 Votes
  • Te
    tenRYUsan Apr 07, 2015

    Sya ade membeli beberapa brg di courts smasa bersama bekas isteri sya, tetapi selepas bercerai, semua barang diambil oleh bekas isteri sya, skang sya yg menanggung smue hutang, yg peliknye, adakah pihak peguam atau Courts sendri berhak utk menyita rumah penjamin sya(mak n kakak)...

    0 Votes
  • To
    topeng hirang Mar 24, 2015

    Ni memang celaka sial.. adik aku letak nama aku jadi reference je babun.. diorang boleh call aku balik ugut kalau tak nama aku black list.. wtf no h/p mamat tu konon2 lawyer [protected]

    1 Votes
  • Ma
    mangsa courts mammoth Mar 10, 2015

    Siapa kata courts tidak amik tindakan. saya pernah kena masuk di mahkamah jalan duta pada 13/11/2014 di dakwa di bawah kes kehutangan sivil. walaupun hutang saya dalam rm 3k je. tetap kena bayar dlm extra 7k sbb tanggung kos guam and mahkamah mcm palat. saya ingat kan benda ni boleh di elakkan. but see ? courts mammoth ni dia amik tindakan cuma xsemua customer dia amik tindakan. and sbelum saya masuk mahkamah pun kena freeze akaun kot. sbb kita hutang dgn pihak syarikat bukan bank. mmg sial punya courts mammoth. kalau korang tak percaya korang tunggu jela. confirm 1 day korang kena. nak lawan mahkamah diarang ada bukti kita sign agreement. apa saya nak ckp is kita dah terperangkap dengan diarang ni. nak taknak terpaksa la bayar hutang ni. ini kisah benar guys.

    2 Votes
  • Su
    su mohd Oct 27, 2014
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Boleh saya tahu, di atas segala masalah yg dinyatakan, adakah sebarang tindakan yg diambil terhadap pihak courts mammoth oleh pihak bertanggungjawab memandangkan komplen adalah konsisten. Adakah ruangan ini cuma untuk komplen tanpa sebarang tindakan susulan untuk menyelesaikan masalah penipuan ini. Terima kasih.

    2 Votes
  • Sh
    shafik74 Jun 27, 2014

    ni cerita shafik pulAk, 26/6/14 shafik baru selesai kes makamah dgn c.mamot .. Kes shafiq mcm nie, aritu shafik ada membeli talefon bimbit dan set meja makan . Total setelah buat installment jadi la 5k lebih .. Shafik mmbuat intallment pada awal tahun 2013, shafik punya rekod pembayaran untuk 7 bulan ptama baik .. Selalu byr awal dn tepat pada masa .. Tapi masuk bulan kelapan n ke sembilan shafik mula lamba byr .. Sbb anak shafik perlukan perbelanjaan di kolej .. Jadi pada bulan 8 n 9 shAfik membayar lambat sedikit dri pada biasa ( shafik byr 30/31 hb ) .. Tetapi shafik kecewa xkan disebabkan shafik lewat bayar untuk 2 bulan tu fon n meja makan ditarik balik ?? Kemudian shafik dpt surat makamah, minta kita byr 2800 lagi . Shafik berkera dalam mahkamah untuk tidak bayar ... Salah ke lewat 2 3 hari byr pon kena sampai naik mahkamah ??? Akhirnya, berkat org teraniaya .. Shafik xplu byr jumlah tersebut .. Alhamdulillah .. Sekarang ni, shafik boikot courts mammoth .. Kta ni duduk kat negara islam .. X salah nk berniaga, tapi ikut landasan yg betul ... Bukan cara riba, menindas, menipu mcm nie ..

    2 Votes
  • salam name saya fadzirul...saya ada beli sebuah laktop dari courts.jenama acer...harga 2229k...bayar ansuran.so, jadi 4000k lebih...masalah sekarang n, tahun lepas lektop kena curi...saya dah buat repot, kononnye nak claim blik d courts.tapi malangnye courts bagi alasan kononnye salah saya kerana wat repot polis di selangor..dah kalau lektop 2 hilang di selangor, , xkan la saya nak wat repot kat pahang...saksi ada, salinan repot pun ada...dah la lektop hilang, ansuran tetap kena bayar.kata ada warenty...ape cite...seolah2 kena permainkan je...bayar benda yang dah xwujud...kasihan la sikit kat orang...

    3 Votes
  • Sy
    SyedAyie May 30, 2014

    Saya juga tkena..laptop saya diambil sbb lambat byr.. Tpi dah 3, 4 kali surat smaan dr mahkamah dtg.kepala hotak depala.. Dah ambek brg kno perlu nk byr plak.. Klu bg blik brg bru aku bayar.mmg celaka courts mammoth

    2 Votes
  • Ju
    JulaJuli Oct 29, 2013
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Mummy Sha nak tanya sikit.. apa yang Mummy Sha buat untuk selesaikan problem dgn COURTS. Boleh bagi cadangan untuk saya tak. Sekarang ni dh tak tahan ejen asyik kol dan siap ugut- ugut lagi. Bila kol court.. Cik/Pn Noraini dia boleh cakap.. ntah saya tak tau apa apa..kalau dh tak tau apa apa tak yah la keje lagi..duk je umah..sakit ati betul..Mummy sha nt send no phone kat saya nya e-mail [email protected]

    1 Votes
  • Te
    telaga emas Oct 11, 2013

    Saya membeli barangan court pada tahun 2003. Selepas beberapa bulan saya tidak dpt membayar kerana telah kehilangan kerja dan pihak court telah mengambil pulang 2 barangan (peti sejuk, periuk nasi) kecuali mesin basuh yg masih terdpt pada saya. Selepas 10 tahun peguam court dpt menalipon saya dan memberi tahu bahawa saya masih terhutang sebyk RM4000 lagi. Saya bertanya kembali kenapa RM4000 sedangkan semua barangan telah diambil kembali dah menyuruh saya membayar balik semua.. Saya cuba bercakap bahawa sekiranya saya membayar semua kembali sepatutnya saya masih boleh mengambil balik barangan yg telah dia ambil oleh court. Pihak court berkata bahawa barangan yg diambil sudah tiada dan saya perlu membyr duit mesin basuh yg tertunggak sebyk RM4000 selepas 10 tahun dan mengugut utk dtg ke pejabat utk mengambil duit. selepas tu saya mula membayar balik setiap bulan RM150 sehingga la baki bayaran sebyk RM1595 tidak saya jelaskan kerana merasa tertipu dengan pihak court mammoth. Court mammoth memang menipu pelanggan.. amik duit tapi barangan tidak dpt. Sampai bila la Court Mammoth mahu menipu pelanggan dan tidak ada sebarang tindakan langsung dari pihak yg lain.

    1 Votes
  • Mu
    Mummy Sha Oct 08, 2013

    Ini kisah saya pula..kelmarin saya terima panggilan telefon dari seseorang bernama "Mejar Yusoff". Katenye peguam Court. Katanya saya telah malanggar perjanjian dengan Court dengan berpindah tanpa pengetahuan mereka...Amboi aku dah kawin takkan laa nak duk skali ngan kawan2 bujang kannnnn? Kemudian menuduh aku melarikan barang2 court ( sebuah peti sejuk & sebuah tv).
    Al-kisahnya dulu kawan serumah ni keja Gerai makan mana ada slip gaji, so pinjam laaa slip gaji aku, tak tau plak dia ada amik barang kt court. Tapi takpe laa katanya dia mmg boleh bayar, takde masalah. Silapnya aku dulu muda sgt, baru 21-22 macam tue. Mana pernah ada buat mana2 loan smpai laaa sekarang ni. Perkara ni terjadi dalam tahun 2005-awal 2006 macam tu laa. so lepas aku kawin hujung 2006 aku pindah, dan barang2 yg kawan aku beli tue masih laa ada sana. aku tak pernah dengar sebarang panggilan, atau ugutan dari court mammoth ni sbb aku tau kawan aku tu bayar tanpa miss pun. Di pendekkan cerita sapai laa kelmarin 7/10/13 selepas 7 tahun berlalu, aku terima pannggilan suruh aku ke IPKKL amik surat saman dan bawa sekali lawyer...AMBOI!!! Aku cakap kenapa aku kena saman, dia kata barang yg aku "beli" tu masih bertungak 2kali bayaran lagi (RM400++) bila dah jadi 7 tahun ni jumlahnya RM4770.00!!! Sekarang aku kena pi saman sebanyak RM 24 770.00. Tersedak aku. Dia charge saman 10k bayar peguam 10k balance 4770 tu interest ++++. Dari 4ratus lebih terus naik 24ribu 7ratus 7puluh. Tudia memang sah sah COURT Mammoth ni miskin agen Yahudi, semua lengkap. Ingat aku bodo ke??? Cakap selama ni cari tak jumpa, call tak boleh, bila tanya balik si "Mejar Yusof" tu katanya dia dapat no tel dari anak guam dia si Court Mammoth ni. Habis tue selama 7 tahun ni kata tak pernah dapat kenapa semalam call boleh plak ckp ngan aku. Kalau betul korang ada anta orang ke, anta surat ke call aku ke, kenapa selama 7 tahun ni aku tak pernah dengar walau sebesar kuman pun pasal kes ni. Semua terbongkar kelmarin. Bila semalam aku call dan tanya beberapa soalan yg agak musykil, dari mana dapat no telepon aku? Kalau court yg bagi no kenapa diorang tak pernah call aku? Dan aku mula guna no telepon ni pada 2007, kata mejar yusoff ni selalu ke IPKKL, bila tanya tingkat berap, alamat, semua taknak bagi, cuma bagi no fax ngan no hp dia sendiri. Kan pelik bunyinya tue kan. Bila aku kata kalau macam ni saman akan berpatah balik kepada pihak sana kerana mencerobohi hak peribadi saya dengan mendapatkan no telepon secara sulit, HELLO!!! husband aku tiap2 minggu naik IPKKL D7 jumpa bos dia DSP *** **** fah. Alang2 nak jumpa dia laaa. bila aku ajukan soalan bab ceroboh maklumat peribadi aku, aku tanya alamat pejabat, taknak bgtau, macam2 alasan bagi. Nak balik dah dah, sibuk laa, nak kena handle kes lain laa. Last2 tak call balik tapi suruh aku buat surat kata aku nak bayar jumlah yg dikenakan oleh diorang & suruh aku gi mana2 cawangan court mintak sain manager. KORANG INGAT AKU NI BOLA KE? SUKA2 HATI NAK LANTUN KEMANA< INGAT AKU TAKDE OTAK KE? AKU BUKAN BODOH LA WOIIII
    JOM LA kita semua pakat2 boikot barang dari COurt MEMOT ni
    Diorang AGEN YAHUDI!!!

    1 Votes
  • Ca
    CASH GUY Dec 21, 2012

    COURTS OR WHATEVER COMPANY THAT SELLING IN CREDIT IS STILL THE SAME...MOSTLY BETTER BUY IN CASH THEN CREDIT ITS UP TO YOU WHATEVER THE DECISION IS SO EASILY IS WHEN DECIDE TO TAKE THE CREDIT THERE IS TERM AND CONDITION WHAT EVER COMPANY IS EVEN THE LAWYA SHOP HAS THEIR OWN T & C EXAMPLE IS YOU BUY A CAR THEN YOUR CAR IS BREAKDOWN THEN IT IS POSSIBLE TO YOU TO INFORM THE BANK THAT I WONT MADE PAYMENT BECAUSE MY CAR IS BEAKDOWN...THEN IT REMAIN THE SAME SITUATION WITH ALL THIS COMPANY...JUDGE BY YOUR OWN...FOR ME I PREFER CASH SOMETIMES EVEN CASH STILL GOT PROBLEM WITH THE WARRANTY I HEARD THAT MY FRIEND WHO BOUGHT AT COURTS CAN CLAIM FOR A NEW LCD TV AFTER HIS LCD POWER SHUT DOWN BY LIGHTNING STRIKE I THINK ITS BETTER THEN ME WHO BUY CASH GOT LIGHTNING STRIKE THEN NEED TO BUY OTHER TV CAUSE NO WARRANTY COVERED FOR THIS CASE...THINK POSITIVE NO GOOD PERSON WHO IS EASILY TO GIVE YOU MONEY/CREDIT IF THEY DONT KNOW YOU EVEN YOUR OWN FAMILY WILL THINK FOR A WHILE TO GAVE YOU A THOUSAND RINGGIT...

    0 Votes
  • Nl
    nliza Jan 26, 2012
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    saya juga ada membeli barang di court mammoth. selepas setahun lebih saya bayar, sekarang saya menghadapi masalah keawangan yang serius. sekarang tunggakan saya rm841. dan pihak court ada menelefon saya, saya ingin berbincang mcm mana nak selesaikan masalah saya. pihak court mengugut saya akan datang ke umah atau ke pejabat untuk mengutip semua tunggakan tersebut. saya minta tolong untuk buat refinance balik, dia tak mau dengar, dia nak jugak saya bayar jugak dan asyik ugut saya. lagi. dan court selalu guna private number untuk call saya, bila saya sibuk confirm lah angkat, tp nak call balik tak boleh..pastu marah2 kenapa tak angkat call. pastu bgi no tel yang tak tau lah active ke tidak.. saya tak tau ini memang pihak court tau pun pihaj yang di lantik oleh court. bila saya nak cakap dengan bahagian finance, dia kata tak boleh.. seingat saya kad kredit pun tak mcm nie. pekerja court pun memang tak berbudi bahasa, tak bertimbang rase.. bukannya kita tak nak bayar, , tp nak kurangkan ansuran bulanan.. tak boleh ke??
    klu sya tau, saya tak beli barang dari court.. semua barang 7k bayar 13 k.. gila, , tapi dah terbuat.. kepada sesiapa di luar, jgnlah terpedaya dengan court not mammoth tapi COURT MAUT!!!

    0 Votes
  • As
    ASHA3101 Dec 08, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    SAYA TELAH BANYAK MENGAMBIL BARANG COURT MAMMOTH SEMUA BARANG YANG BERADA DI KL RUMAH SAYA, SAYA SELESAI KAN MENGIKUT AMOUNT DAN TARIKH NYA. DAN ADA SATU BARANG YANG DI GUNAKAN ATAS NAMA SAYA YANG BERADA DI KEDAH IAITU KELUARGA SAYA . YANG MENGUNAKAN NYA... KELUARGA SAYA PUN BAYAR MENGIKUT AMOUNT SETIAP BULAN . TETAPI SAMPAI SATU MASA BARANG TERSEBUT TIDAK BERFUNGSI, KELUARGA SAYA BERITAHU SAYA UNTUK KASI TAHU PIHAK COURT MAMMOTH UNTUK DATANG SERVICES ATAU CHEKING, SAYA PUN MENELEFON SEBANYAK 2 @ 3 KALI LAH CAKAP AKAN DATNG- ... AKAN DATANG ... SAMPAI SAYA PUN TERLUPA NAK FOLOW UP KES INI... ( maklum lah barang bukan di rumah sendiri) BAKI SAYA MASA PADA ITU HANYA LAH RM 500.00 SAYA GUNA NO TEL PUN SAMA DARI DULU SAMPAI SKRNG TAK PERNAH TUKAR.. SELEPAS 5 TAHUN WANG ITU TELAH NAIK SEBANYAK RM 1300.00 PADAHAL SAYA TELAH BUAT ADUAN TERHADAP COURT MAMMOTH PADA TAHUN 2008, 2009 ADA FAX ... TETAPI TAK ADA APA TINDAK BALAS, AKHIR NYA SAYA PULA DI TERIMA SURAT SAMAN DARI MAHKAMAH .
    1- CUBA ANDA DI TEMPAT SAYA, JIKA BARANGAN TERSEBUT SUDAH TAK BERFUNGSI ADAKAH ANDA AKAN MEMBAYAR NYA... ???
    2- KENAPA SELEPAS 5 TAHUN BARU NAK KUTIP AMOUNT YANG BESAR, ?
    3- BILA KITA FOLOW UP BALIK, , , , CUSTOMER SERVICES DIA BUAT TAK ENDAH JA. YG PENTING KATA NYA BAYAR BALIK.
    4- DIA TANYA KITA BALIK APA BUKTI YG SAYA ADA YG SAYA TAK NAK BAYAR... NAK CARI BALIK SURAT ADUAN YG SAYA BUAT 5 TAHUN LEPAS ENTAH DI MANA. NAK INGAT BALIK KITA CAKAP DGN SAPA PEGAWAI YG CAKAP 5 TAHUN LEPAS SIAPA???
    ADA SESEIAPA KAT SINI YG BOLEH TOLONG SAYA KAH DALAM MASALAH INI...

    0 Votes
  • Pe
    pembeli teraniaya Nov 15, 2011

    saya merupakan salah seorang mangsa court mammoth. panjang kisah yang saya alami bersama courts. hari ni saya baru sahaja selesai mendengar keputusan kes berkaitan tuntutan saya ke atas courts mammoth.keterangan saya dikatakan bercanggah walaupun saya terang-terangan dianiaya oleh pihak courts mammoth kajang. sampai bila pengguna courts mammoth ni akan terus dianiaya jika tiada pembelaan yang adil? saya akan ceritakan dengan lengkap apa yang saya alami dari mula penjalanan saya bersama courts mammoth di dalam blog saya yang akan saya update apabila semuanya lengkap di tangan saya. pekerjanya tidak jujur tetapi sanggup bersumpah di dalam mahkamah hanya kerana nak menang. kepada pihak courts mammoth jika anda baca komen saya ni, saya SARANKAN tukarlah core value syarikat MEMALUKAN.. berintegriti (JUJUR dengan pelanggan) konon-kononnya.. sedangkan hakikatnya pekerja anda PENIPU dan MENYEMBUNYIKAN maklumat yang saya perlu tahu sebagai pelanggan. Lagi satu, saya tak faham kenapa PEKERJA awak simpan TERMS AND CONDITION yang sepatutnya pembeli perlu ada salinannya? tapi mahkamah kata saya yang bercanggah. sesungguhnya saya teraniaya. banyak, terlalu banyak maklumat yang pekerja awak sorokkan dari pembeli.

    0 Votes
  • No
    norhakasuma bt ismail Sep 15, 2011

    saya norha kasuma bt ismail, , tahun 2008 saya ada membuat pembelian di court mammoth cawangan nilai. saya membeli barangan elektrik dan sofa. belian tersebut dibuat secara ansuran, tapi setelah bulan yg ketiga selepas pembelian, pihak saya ada berbincang bersama pengurus court mammoth cawangan nilai negeri sembilan. hasil perbincangan kami iaitu ingin membuat pembayaran penuh iaitu sebanyak rm 4.500, dan beliau sendiri( pengurus cawangan nilai) bersetuju dan menerima wang sebanyak rm 4, 500. pada pendapat kami selesai lah kami dengan court mammoth. setelah tiga tahun pihak saya ada menerima panggilan daripada court meminta untuk menjelaskan baki yg tertunggak, jadi disini saya ingin merayu pada pihak atasan court mammoth untuk menyelesaikan masaalah saya. pihak kami sering diganggu oleh pihak court mammoth seremban, pendapat saya jika pihak court masih menganggu saya.. saya tidak teragak2 untuk membuat aduan kepada pihak berwajib untuk menyelesaikan masaalah saya. oleh disebabkan pihak court sendiri tidak mampu untuk menyelesaikan masaalah ini.pihak seremban suruh selesaikan di cawangan nilai dan pihak di nilai cakap cuba selesaikan di seremban. untuk pengetahuan pihak court jika nak selesai tolong pulangkan saya sebanyak rm 4.500 dan jika nak dikira brg2 yang diambil dari pihak court tak sampai sebanyak rm 4.500. tolong selesaikan masaalah saya secepat mungkin... sila hubungi saya di face book, mohdfauziawang, ( [email protected]) terima kasih. urgent!

    1 Votes
  • Jo
    Joachim Jun 25, 2011

    Dear Veronica and all, appreciate if you could email us your Courts account number and latest contact details to [email protected] for us to look into your complaint. Thank you

    1 Votes
  • Sa
    Sarawak83 Apr 28, 2011

    Saya membeli sebuah computer d court ..Saya mempunyai tunggakkan dsebabkan masalah kewangan saya hadapi.kenapa perlu membayar tukang punggut barang sedangkan barang yang saya beli sudah tiada(hilang).setiap kali membayar tunggakkan, saya perlu juga membayar tukang punggut termasuk interest skali.Harga barang juga berlipat kali ganda disebabkan tunggakan.Adakah Court mcm ALONG???Skrang saya perlu membayar RM3000 termasuk interest tidak termasuk yukang punggut.Inilah kali terakhir bagi diri saya dan family saya membeli barang d court!!Saya sungguh sedih d atas Perkhidmatan Court kepada pelangganNya..

    1 Votes
  • Ro
    ROGINO Apr 16, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    kenapa kalau mahu beli barang ada yg kena deposit.seperti telepon bimbit kata kalau membeli di court tidak perlu deposit.apa ni kita kena tipu.

    1 Votes
  • Ro
    ROGINO Apr 16, 2011
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    saya ingin membeli telepon bimbit tapi kena deposit, kata membeli barang di court tidak perlu membayar deposit .apa dah jadi pengguna di tipu.

    0 Votes
  • Ro
    rossye Nov 01, 2010

    saya ada membeli barang dengan court

    tetapi mempunyai masalah kewangan untuk membuat pembayaran

    tunggakan hampir 5bulan berjumlah rm1350

    setiap kali collector akan hubungi saya dan memgugut untuk
    membuat kutipan di rumah dan pejabat

    mereka tidak berbudi bahasa langsung

    kalau pelanggan mempunyai bayaran tertunggak bermaksud
    pelangan mempunyai masalah kewangan

    sampai kan sabtu pun nak telipon ugut lagi

    mana budi bahasa

    0 Votes

Post your comment

    By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

    IN THE NEWS

    Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints.
    If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
    One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues.
    A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices.
    ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people.
    You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem.
    Do a little research on the seller. Visit consumer complaint websites like ComplaintsBoard.