SUBMIT A COMPLAINT

Poslaju Servicesmissing parcel

1
A Review updated:

I am utterly disappointed with poslaju services. I Have send out a parcel on 7/7/14 to overseas and it was supposed to arrive at destination country within a week. Unfortunately that is not the case. I have been falling thrice a day to enquire about where about my parcel is and none of them could answer my questions. I was told I would receive a phone call from them but that didn't happen. Nevertheless I haven't quit on my parcel yet and still calling them everyday. I wish they will find my parcel as I worked hard for it and it contains personal items.

  • Updated by Amieydah · Apr 02, 2018

    tlg hantar brang sya..

  • Updated by haslina · Jul 09, 2018

    Barang saya yang telah diposkan pada 03.07.2018. dalam sistem"Penghantaran dihantar keluar dari Pejabat Transit - Pos Laju Transit Office (KLIA Hub)" hantar keluar ke mana pun tak tau sebab tiada apa-apa update terkini lepas tu. Tolong ambil tindakan segera. Sudah 7 hari saya tunggu. Barang tu saya nak pakai cepat. EN237835423MY.

    Terima Kasih

  • Updated by Nur Syazwani Samsudin · Aug 17, 2018

    No tracking

    EH 853173027MY

  • Updated by Amelyy · Nov 18, 2018

    Monday - Friday: 8:30am to 8:00pm
    Hello? Operating hour 8.30am to 8.00pm, been calling 1-300-300-300 N times and no people answer it? Not even Pos LAMBAT but also Pos GHOSTING

Responses

  • Ed
    Edisonedw Nov 23, 2015

    Hi, i would like to complain a agency (8800327513) from cheras taman putra, i had post a parcel on 18 Nov 15, but until today my customer haven't receive his parcel yet, so i went back to the center on 20 Nov 15. Their boss told me post laju system down and post laju problem so make the parcel delay. After that i went to post laju main brunch to get more info, the final result is this agency account had been banned / block, so all the parcel from his side is not able to sent out. Conclusion is, this agency should tell the truth that not giving such excuse to customer.

    Hope you can take action on this prevent still got next case! thanks ..

    Lot 30, puteri park plaza, jalan 28, taman putra 68000, ampang.
    Boss name : Hairizain Hashim

    0 Votes
  • Ka
    Kartiny Kai Aug 14, 2018

    Call many time but still dont have respond .. I call for 10 more times already.. a male staff answered me but he said to me to wait but wait too long no respond.. they reject my call.. how you all working ?!!! Cannot service customer dont work laaa.. just asked 1 question but cannot give me response😡😡😡

    0 Votes
  • Ma
    Maymey Aug 14, 2018

    The sender already post my item to the poslaju balakong since 5th july 2018, and now 16th july i didn't receive my parcel! What a bad service! Did the staff over there didn't do they job? Poslaju become poslambat! Call so many times also no pickup

    0 Votes
  • Ch
    Chenchiang Aug 14, 2018

    LZ562515058US reach malaysia on 6th july 2018, today 25th july i still not receive!!!

    0 Votes
  • Em
    Emaaa Aug 14, 2018

    Ni no tracking barang (parcel) dr kelantan . dh pos dari 25 julai sehingga sekarang masih tak sampai2 . dh cek barang tu dah sampai pos laju klang 26 julai tapi sampai sekarang tak ada posmen yg hantar . sila cek barang ni . barang urgent ! Thankyou . ER330962495MY

    0 Votes
  • Me
    MelissaRozario Aug 15, 2018

    Hi, it has been a week I haven't got my product from Pos Laju. Lately, pos laju is always slow and bad in service. No.one answers the phone when I called to check. It is very disappointing and frustrating as I urgently needed to use the product for my health purpose. The tracking number is ER2420747083MY

    0 Votes
  • Ak
    akkhairo Aug 15, 2018

    Reference : EH856782185MY

    Please revert why no update as last on 14th July 12:21am ??
    Is it stuck in your transporter/lorry ??

    0 Votes
  • Ma
    maiiiii Aug 15, 2018

    item yang telah dihantar di kaunter tak dapat dijejaki dan staff tidak usaha untuk selesaikan masalah tersebut. semua staff pos laju tak bertanggungjawab. sedangkan semua orang bayar untuk servis pengeposan. bila barang lost track, semua buat tak tahu je.

    0 Votes
  • Ha
    haslina Aug 15, 2018

    Barang saya diposkan pada 3/7/2018 dan sekarang di Pos Laju Transit Office (KLIA Hub)dan tidak ada apa-apa update terkini sejak 3/7/2018. sudah 8 hari di Pos Laju Transit Office (KLIA Hub). So rasanye berapa hari lagi pos laju nak perap barang saya??? tolong la keje cepat sikit.. EN237835423MY

    0 Votes
  • Ni
    Nilo Ahin Aug 15, 2018

    Almost zero staff manning the collection centre, at Jln Song Kuching. Customers waiting like hundreds, and no single staff attended to them. What happen poslaju??

    0 Votes
  • Ye
    yeozhiching Aug 15, 2018

    My items arrived at delivery facility at caw. serahan JB 2 since 28 May 2018, 09:19:00 AM until now i yet not able to get my parcel.

    Your services is fucking slow and never have the responsibility to delivery on time.

    10 days yet at delivery facility without delivery? no notice given at all!!!

    Calling to customer serivces no one pick up!!!

    0 Votes
  • As
    As yusof Aug 15, 2018

    Saya telah membuat kiriman ke Johor Bharu pada selasa (10hb Julai) tetapi sehingga hari ini parcel tidak diterima oleh penerima. Sistem tracking juga tidak diupdate untuk mengetahui kedudukan parcel.

    0 Votes
  • Ri
    Riesa Hana Aug 15, 2018

    Tracking number tak update sudah masuk minggu kedua EH867562146MY. sgt susah ke update semula tolong ye perbaiki sistem barang tu baju raya sy jd mcm mana skrg ni

    0 Votes
  • Eu
    Eunice Chuan Aug 15, 2018

    Please check the parcel number as below,
    totally not uptodate. What happen to POS LAJU?
    May i know what is the status of the parcel?

    0 Votes
  • Al
    Aleeya fazeera Aug 16, 2018

    Tolong saya cri barang kat mana call customer servis tak pandai angkat2.. menghabiskan credit saja.. sedangkan esok dah cuti tp barang tak ada khabar berita..sarang tak kira musim perayaan ke apa perhikmatan poslaju sangat lambat.. Berkali kali emel masih sama jg barang tak ada update.. cal pula takan pernah nak angkat

    0 Votes
  • Wa
    wanie99 Aug 16, 2018

    sebelum ini parcel dh sampai di kulim, tp hari ini kenapa ada di petaling jaya pula sdgkan alamat di bandar baharu kedah...no tracking en 230703839my satu lg parcel masih berada d lokasi yg sama setelah bbrapa hari no tracking er269938455my...call 1300300300 asyik sibuk shj tlg perbaiki servis

    0 Votes
  • Fa
    Famyabdulrahman Aug 20, 2018

    Sejak dari 3hb barang saya masih berada di Pos Laju Transit Office (KLIA Hub). Mohon Pihak Pos Laju ambik tindakan sewajarnya untuk segerakan penghantaran barang saya. Sewajarnya perkara ini tidak berlaku kerana kami sebagai pengguna mengharapkan perkhidmatan yg pantas dan cepat kepada alamat yg dituju.

    0 Votes
  • Pu
    Puan H Aug 20, 2018

    Er243951701my
    Dispatched out - pos laju klang 24 april 2018

    Sampai skrg(7 mei 18) xde update dan brg xsampai...

    Please do something pos laju...

    0 Votes
  • Dy
    Dyana Nadya Aug 20, 2018

    Saya call cust service, branch poslaju tapi tak berjawab langsung. Parcel sy da 2minggu masih belum terima.. Tak keluar langsung dari poslaju dato onn jb.. Macam mana uol ni..? Ni bukan poslaju da ni.. Pos lembab! Service KO btul la..

    0 Votes
  • Zi
    ZIA _ Aug 20, 2018

    Ep540268893my

    Please its urgent. Saya perlukan item ini esok, 16 Ogos tetapi ianya baru diproses selepas SEHARI. Bila barang saya akan sampai di pejabat pos terdekat jika ianya baru proses sel3pas sehari? Saya ingin menggunakan untuk kenduri kahwin saya segera.

    Poslaju tracking : Ep540268893my

    0 Votes
  • Al
    Alwina Aug 20, 2018

    Hi.. di sini saya sertakan 2 tracking no
    EN457824853MY
    EH733506916MY
    Atas nama Nur al wina binti Ismail.
    Barang saya dah sampai di pejabat pos pelabuhan Klang pada 2/3/2018.. tapi sudah 3 kali unsecceful delivery. Masuk hari ni dah seminggu tak sampai.. saya nak barang saya secepatnya.

    0 Votes
  • Ju
    Juw Juanita Aug 20, 2018

    Salam.
    Tracking no EP501266405my - was hold from 16/5, without sending to the recipient. 25th you return to the sender address?
    i called so many times only manage to hear your voicemail.

    Pls do explain.
    Thx

    0126023207

    0 Votes
  • Am
    Amieydah Aug 20, 2018

    knape stiap kali sya check no track mesti item is on delivery...bila besok check dorg kata unsuccessfully delivery..x kan la x de msuk ke tempat sya..sedangkan byak kali dh poslaju hantar brg dgn sya..tp knape kali nie poslaju lmbat je nak hantar brg..asyik unsuccessfully je.sya dh tggu hampir 3 mggu brg x sampai

    0 Votes
  • Ri
    Richeal Chan Aug 20, 2018

    The parcel had delivered to someone that I don't know. I pay money and I didn't get the parcel. Please help to settle it.

    0 Votes
  • Nu
    Nur Syazwani Samsudin Aug 28, 2018

    Dari 9.8 lagi hantar parcel dari kelantan

    Tapi hari ni 18.8 masih belom sampai

    Sampai bila nak peram

    Customer dah marah2 saya peniaga

    Please cepatkan

    01137404017

    0 Votes
  • Sy
    Syazni Arina Aug 29, 2018

    Please check my item EH696955326MY still showing "Consignment dispatch out from Transit Office" since 3rd Febuary and no further update on tracking since that. Tq

    0 Votes
  • Hu
    huwa.yean Aug 29, 2018

    This mail is not just to file a complaint against the person in charged at Genting Highland Pos Office for their failed managing skill and totally neglecting at work also ignoring customers for nothing, duly because they are lazy ti to work!

    0 Votes
  • Ui
    uim adia Aug 29, 2018

    I don't know why on my shipping information say that left agreement notice but I get nothing and don't even call my number and ask me to call this number 1 300 300 300 no body pickup my call this stupid your pos men to lazy to get they job done

    0 Votes
  • Le
    Lee Sher Qin Sep 01, 2018

    Take long time to received the parcel. From the online tracking, parcel at the same location in 2 days. Really bad service, please improve it

    0 Votes
  • Ka
    Katherineang9051 Sep 05, 2018

    Aku diganggu Oleh posmen Kanu, dan barang belum diterima sudah minta IC customer untuk key in yg in poslaju menipukah ???buka parcel customer dengan whtapps customer sendirian!ini apa Tahi service u org kasi Kita!

    0 Votes
  • Ro
    Rogaya Ibrahim Sep 05, 2018

    I came five minutes before 8am to collect my parcel today. The staff rudely told me to wait outside as it is not 8am yet. I asked "can't I just sit and wait inside?". They said no can't do. Outside has no sitting area. This is so annoying. Please higher management do something about this. Thanks in advance.

    0 Votes
  • Hu
    hudahassan Sep 09, 2018

    Hi, please track my parcel as I still not received yet. The details as below :

    Date sent : 14 Aug 2018
    Tracking No. : ER368229262MY

    When I tracking the parcel was still at POS LAJU Transit Office KLIA and not move until now.

    0 Votes
  • Nu
    Nurul Amira Sep 10, 2018

    My parcel with code EP407837576MY was supposed delivered by this week. But almost 7 days i've waited but my parcel does not delivered. Please improve ur service. Im so dissapointed..

    0 Votes
  • 58
    58584 Sep 10, 2018

    Why the staff no update my parcel location for two days already. My parcel pos out from Tampin, Negeri SEMBILAN on 23/10/17, until today 25/10/17(1041hrs) still in status item dispatched out on date 23/10/17.
    It is very emergency, but the staff no update information at all. For what I pay for this pos laju services?

    0 Votes
  • Xx
    xxweien Sep 11, 2018

    lambatlah ! 19.10.2017 sudah sampai poslaju jitra kenapa barang saya tak mai lagi!!!

    0 Votes
  • Sy
    Syafiq Zayuti Sep 18, 2018

    Kenapa item saya masih tiada record daripada poslaju? dan barang saya masih belum sampai walaupun sudah di pos. Ini sudah masuk 3 hari. Mustahil ambil masa yang lama untuk pos, sekurang-kurangnya update supaya saya tahu dimana barang saya berada. Saya harap pihak poslaju tidak berdiam diri.

    EH793186114MY

    0 Votes
  • Da
    Dato ARS Sep 18, 2018

    Penghantaran pd 11/9/2017 pagi dari Sungai Petani sampai hari ini 15/9/2017 barang Belum sampai.Saya membuat track no dan mendapati telah dihantar ke Pos Kulai.. Sepatutnya di area Kempas..Kes ini seperti sengaja atau nak sabotaj POSLAJU sendiri..carilah datang ini wahai pihak Pengurusan Pos Laju..Atau tuntutan PEKERJA diABAIKAN.. mangsa keadaan

    0 Votes
  • De
    DexterFung Sep 18, 2018

    Apahal pos laju skrng ni..baik tukar nama prgi pos lambat..barang sy masih blum smpai lgi..bila check tracking nmber masih lagi di tempat yg sma dari 5hb..tolong la barang urgent tu..service apa macam ni..nak tggu smpai org mengamuk depan office ke apa ni?..service pun lambat..call berkali-kali tak pndai nak angkat..

    0 Votes
  • Mo
    Mohd Arieff Sep 20, 2018

    Saya hantar barang 14/8/2017
    Tapi barang sampai kepada pelanggan brg yg saya hntar pecah/dan rosak

    0 Votes
  • Ad
    AduanPengguna Oct 02, 2018

    Barang di hantar oleh seller 24/09/2018 sepatutnya sampai!!! INI tidak...boleh masuk salah karung pigi keningau...ada alamat kan tertulis...INI ambil masa lagi hantar ke kudat...customers sy minta refund...JD BRG sapa mau pakai...sapa mau ganti...wtf

    0 Votes

Post your comment