The most trusted and popular consumer complaints website
Explore your opportunities! Create an account or Sign In

Pos Malaysia Customer Care Service

1

Pos Malaysia Bhd

Tingkat 8, Ibu Pejabat Pos, Kompleks Dayabumi
Kuala Lumpur
Malaysia - 50670

Customer Support Phone Numbers

1300 300 300(Customer Service)
37 45
+60 376 261 900(International)
65 186
+60 376 280 082(International)
16 81
Mon8:30 AM - 8:00 PM
Tue8:30 AM - 8:00 PM
Wed8:30 AM - 8:00 PM
Thu8:30 AM - 8:00 PM
Fri8:30 AM - 8:00 PM
Sat8:30 AM - 5:00 PM
SunClosed
Plus

Pos Malaysia Complaints & Reviews

Pos Malaysia / posman salah tulis tracking no. di kertas notis

Ch
Charlie Oh Chai Li on Jan 18, 2019

Saya amat rasa marah, sekarang saya buat aduan tentang pos laju . Mulanya posman sampai rumah tak ada call dan terus letak kertas notis di pintu pagar rumah. Utamanya dia tulis salah tracking no ., Mesej SMS punya tracking adalah betul . Sebelum saya check mesej SMS dlm website utk tengok...

Pos Malaysia / penghantaran

De
Deana Fouzan on Jan 17, 2019

Hi. Kejadian baru shj berlaku tadi 17/1/2018 waktu 5.30 petang. Please cakap dgn rider awak yang menggunakan number +60 19 385 3182 kenapa datang rumah call sekali je? Kenapa tak cuba call again and kenapa tak tekan loceng rumah? Selama ni hantar barang boleh je rider lain call saya dua...

Pos Malaysia / barang tidak sampai tapi remark received item

Ni
niey2103 on Jan 16, 2019

Pada 15 Jan 2019, saya telah menerima satu parcel dari shopee jam 14:35. Pada 16 Jan 2019, saya telah Track order from Shopee App, untuk melihat order lain yang masih belum diterima. Setelah diperiksa, saya dapati ada satu order yang tidak diterima tetapi telah remark TERIMA PADA 15 JAN...

Pos Malaysia / servis mengenai staff pihak tuan kepada pelanggan

Nu
nurul farha on Jan 15, 2019

salam tuan/puan, , pada hari ini(RABU 16/1/2019), saya mendapatkan servis perkhidmatan di pejabat pos Changlun pada pukul 11pagi, pada waktu berikut, seorang kakitangan dari jabatan tuan telah melayan pelanggan dengan cara yang tidak sopan dan tidak beretika..walaupun kesalahan tersebut...

Pos Malaysia / poslaju delivery

Si
Siti Norfasha on Jan 13, 2019

Hi poslaju service team, Brg pos sy dihantar kepada org yg salah. Sy tidak mengenali Asrina dan dia telah menerima brg pos sy. Sy mohon agar pihak poslaju menyemak kes ini. Nama penerima : Siti Norfasha Alamat : No 7, Jln Hasil Satu, Kawasan Perindustrian Jalan Hasil, 81200 Johor Bahru...

Pos Malaysia / perkhidmatan poslaju yang teruk, lambat dan pekerja yang malas.

Ya
yanping jong on Jan 11, 2019

3 Januari barang dah dikirim, 5 Januari dah sampai Miri, tapi belum sampai lagi ke tangan penerima sampai hari ni. 10 Januari hantar 1 mesej suruh pergi poslaju Miri untuk ambil barang. Bukankah membuat penghantaran barang sampai ke alamat / tempat yang ditujukan itu adalah tanggungjawab...

Pos Malaysia / about service the employer did is not good!!

Wa
Wan Ariffudin on Jan 9, 2019

I pay for the shipping, why should I pickup the parcel at pos office?? Thats 1 question, another 1 is why should I wait for your staff for 2 hours... If working time start from 2pm... Then why I cant go pickup my item at 2.30pm?? Why your staff ask me to go pickup from the posmen? Then...

Pos Malaysia / service

Si
Siti Hs on Jan 8, 2019

So today I was received a parcel from pos laju, that I was order from shopee. As I was not home because i'm working, so my mom did received the parcel. And my mom can't remember her ic number and she need to refer her ic first. The most disappointed momeny, the delivery guy was claim that...

Pos Malaysia / service

An
anisyuzamri on Jan 7, 2019

I've checked the tracking number of my parcel, it stated that the item was out for delivery already but yet after a few hours i still did not receive my parcel and after i check the tracking number again, it stated that the delivery is unsuccessful and cannot be delivered it by today. It...

Pos Malaysia / item not received

Mo
Mohamad Azri on Jan 5, 2019

Dear Poslaju or should I call as Pos SLOW My item was send out by the sender on 28th December 2018. When I checked the tracking, the item still at Poslaju Kota Damansara since 2nd January 2018. Today is already 5th January!! What the heck you guys are doing??!!! I called few times through...

Pos Malaysia / layanan biadab pekerja.

No
norhayati yati on Jan 4, 2019

Pekerja di kaunter 3 memaki kawan saya yang hanye bertanya butang mane yang patut ditekan untuk membayar bil kerana tiada sebarang catatan di atas mesin nombor tersebut. Tindakan pekerja tersebut sangatla tidak profesional dan amat menghina kawan saya. Mohon buat kursus cara beradab...

Pos Malaysia / kelewatan menerima barangan

Su
Supardi on Jan 3, 2019

Barang saya telah dipos sejak 31/12/2018 dan sehingga kini 04/01/2019 barangan saya itu masih lagi belum sampai. Bila semak dalam sistem, barang itu stuck di poslaju Transit Office. Mohon kerjasama pihak anda terhadap kelewatan penghantaran barangan saya. Saya berharap agar barang saya itu...

Pos Malaysia / ketidak puasan hati pekerja pos malaysia undang-undang bangunan

Az
Azman nam on Dec 30, 2018

Kepada pos malaysia disini saya ingin membuat aduan dan pemberitahuan kepada pekerja pos malaysia tentang penghantaran kepada pemilik barang, setiap bangunan yang ada pengawal keselamatan mestilah setiap individu tinggalkan butiran sebelum masuk ke sesuatu tempat, kami dapati pihak pekerja...

Pos Malaysia / bad employees attitude

Gu
Guang Amba on Dec 25, 2018

I was received this text from your employees as they supposed to hand in my item today Wednesday (26/12/2018) at Sukun, Sibu area around 12:41pm. They telling me I am not at home so they asked me to pick up the item at your branch in Sg Merah. For the record, I am at home that day while...

Pos Malaysia / barang pos belum sampai sudah beberapa minggu

Ni
Nik Farid Ismail on Dec 23, 2018

Saya disini ingin melaporkan tentang barang pos saya yang bernombor EP562149062MY masih belum saya terima setelah beberapa minggu penghantaran dibuat. Untuk makluman saya telah mengeposnya pada 10 haribulan December 2018 di pejabat Pos Laju di Taman Shamelin Perkasa, Cheras. Kuala Lumpur...

Pos Malaysia / “attempted delivery...”

Sh
Sharon Saw on Dec 22, 2018

I have been waiting the whole day on the 21st Dec 2018 for my parcel to arrive. It stated item out for delivery at 10am that day so I waited. But when I tracked my parcel, it stated "attempted delivery...unsuccessful delivery...premise closed.." I was there at home waiting the whole time...

Pos Malaysia Seri Kembangan / non-delivery of parcel

Je
Jerrica Wong on Dec 20, 2018

Tracking no.: RX118592085DE Complaint report no: 18120071784 (Complaint lodged on 19/12/18) Resend item Req no: 18120071786 (Request made on 19/12/18) Refer to the above matter. According to both DHL & Pos Msia website, attempts to deliver parcel to the office were unsuccessful on...

Pos Malaysia Cawangan Marang / perkhidmatan

Wa
Waalid Al-Marbawi on Dec 18, 2018

Salam sejahtera, Saya ingin meluahkan rasa tidak puas hati dengan perkhidmatan pos di cawangan Marang, Terengganu. Saya ke sana pada 18hb Disember untuk membeli dan menghantar surat menggunakan khidmat pos laju. Yang menyedihkan apabila saya terpaksa ambil nombor giliran untuk membeli...

Pos Malaysia / service at poslaju shah alam

Ra
Ravi Chan on Dec 18, 2018

Today is 18 dec 2018, I should have received my parcel on 14 dec 2018 as it has reached the delivery facility (shah alam) on 14 dec 2018 at 12.24pm. But its ok I was waiting till today and I gave a call to poslaju shah alam to check on the delivery status today (18/12/18) at 10.30am and a...

Pos Malaysia / staff pos malaysia kubang kerian

An
Anaaamin on Dec 17, 2018

Staff nama Mohammad Nazri ni kena la faham kalau kerja bahagina customer service cakap la elok2 & jelas. Nak beli flyers pun grumpy, ya salah saya la kan x tau term parcel & flyers tu. Saya cakap nak beli parcel, dia jawab slow sangat mana la nak dengar. Pastu dia pandang tempat lain cakap...