SUBMIT A COMPLAINT

Bank Islam Malaysia Complaints & Reviews

Bank Islam Malaysia / credit card

Mo
Jun 14, 2019

NAME : MOHD HAREEZ BIN HAMZAH CTC NO : 0176090964 I/C : 880831115377 INCIDENT DATE : 24th May 2019 On 24th May, i received text from bank islam stated my credit card application is successful but the delivery address is to my hometown at terengganu while im staying at KK sabah. Despite...

Bank Islam Malaysia Berhad / I would like to complaint regarding my salary which was hold by bank islam for past few days.

Sa
Mar 24, 2019

I have been calling Bank Islam(03 26900900) to reach for their advise and help since 19/03/2019, I was told to call another staff(collection dept) with a different number, however no one was answering(03 27821391) the phone. On 20th March I have made another phone call (03 26900900), I wa...

Bank Islam Malaysia Berhad / poor customer service

Te
Mar 10, 2019

Pada jam 9.30 pagi saya ke Bank Islam cawangan Jalan Sultan Ibrahim Kota Bharu utk mengaktifkan balik akaun simpanan saya beserta permohonan kad ATM yg baru.Staff lelaki yg bertugas d kaunter pertanyaan d hadapan pintu masuk mengambil IC saya dan menyuruh saya menunggu sebentar.Beliau...

Bank Islam Malaysia Berhad / my credit reload and its faulty transaction

Sa
Feb 25, 2019

Hi there, I reloaded RM50 through online banking payment method on Celcom app yesterday night. RM50 have been deducted from my bank account but I do not receive the credit yet. When I reported this problem to Celcom, they asked me to consult my respective bank. So may I know what had...

Bank Islam Malaysia Berhad / pembuatan kad atm

Sh
Feb 25, 2019

Saya datang dengan salinan pengesahan jabatan pendaftaran negara, lesen memandu dan bersedia dengan menyerahkan cap jari saya tetapi bank islam cawangan ayer keroh masih tidak beramalan mengikut keadaan dan hanya memerlukan cap jari yang dalam salinan kad pengenalan yang sah. Dengan...

Bank Islam Malaysia Berhad / pembiayaan kenderaan

Tg
Feb 15, 2019

Dua minggu lepas saya diberitahu saya ada lebihan bayaran sebanyak lebih kurang RM1000+. So saya minta utk refund blk duit saya. Tp minggu lepas ada call dr bank islam beberapa kali. Sblm tu saya tak jawab sebab nombor tak dikenali. Finally saya jawab call, tp sbb pemanggil meminta...

Bank Islam Malaysia Berhad / prosedur buka akaun tak masuk akal dan staf tak beri maklumat betul

Yo
Jan 10, 2019

Saya pergi ke kaunter untuk buka akaun di ipoh pg ni.. Sy tanya bkp prosedur buka akaun.. Sy staf th, beria nk tgk kad kuasa.. Lyankan, lepas tu staf 1 beritahu perlukan ic dan lesen.. Mmg ada la tu, jd staf 1 bg borang untuk isi then serah semula borang bersama ic dan lesen.. Kemudian...

Bank Islam Malaysia Berhad / severe employee service

Pn
Dec 26, 2018

Valid Place: Bank Islam Prima Gombak. Date: 26/12/2018 (Wednesday) I had mistakenly put the paper money in the syilling machine. I reported to the workers and they have belittled me in front of many customers and laughed at us. After I reprimand them silent but still unprofessional and not...

Bank Islam Malaysia Berhad / servis terhadap pelanggan yang tidak beretika

Yu
Dec 07, 2018

Saya adalah seorang Guru yg bertugas di Sabah. Untuk makluman pihak tuan, saya telah hadir ke Bank Islam Kota Kinabalu pada 5 Disember 2018 (Rabu) pada jam 10.30 pagi kerana saya bercadang untuk membuka akaun simpanan. Tetapi, pegawai bank wanita yg bertugas di kaunter memaklumkan bank...

Bank Islam Malaysia Berhad / service

Ba
Nov 24, 2018

Salam tuan puan. Saya ingin complain tentang service bank islam di cawangan kuala krai. Sangat teruk. First, parking. Ya Tuhan ku betapa seksanya nk cari parking nk ke bank islam dicawangan kuala krai. Tempat yg sangat tidak strategik. Perkara kedua, staff perempuan yg dingan nk mati. Orng...

Bank Islam Malaysia Berhad / atm card

Aa
Nov 17, 2018

saya telah tukar kad baru pada awal tahun 2018 di bank islam tanah merah. beberapa bulan lepas kad saya telah hilang & telah buat report polis serta membuat kad baru di Bank Islam Subang Jaya. Pegawai tersebut tidak meminta sebarang report polis jadi saya perlu membayar RM12 untuk tukar...

Bank Islam Malaysia Berhad / I am complaint about bad service of bank islam

Nu
Sep 25, 2018

I has been do the personal financing with the bank islam..but bank islam take my money 2 times in one month..when i call the bank islam customer service, they said the money can be refund and ask me to go to the bank islam branch..when i went to bank islam branch..the employer said cant be...

Bank Islam Malaysia Berhad / rude staff and bad services

Ar
Aug 26, 2018

Sunday, 26 Aug 2018 Customer service yang sangat teruk dan staff bersikap kurang ajar. Tidak mesra pelanggan, merengus dan menjawab pertanyaan pelanggan dengan kasar. Very unprofessional and such attitude cannot be accepted at all when you're dealing with customer especially the elderly as a...

Bank Islam Insurance / being push & rude

Mu
Aug 14, 2018

Saya menerima panggilan dari Bank Islam Insurance pada hari ni (14/8/2018) pada jam 5.04pm sebanyak 2 kali melalui no :03-27261762 Dengan menggunakan nama Amirul, beliau cuba memperjelaskan produk yang cuba diperkenalkan. Namun, dengan nada yg sopan, sy menolak penjelasan & penerangan beliau dgn...

Bank Islam Malaysia Berhad / home refinance dan sikap personnel terhadap pelanggan

Ma
Aug 14, 2018

Saya Puan Maziah Mohd Ali mempunyai akaun home loan dengan Bank Islam.Pada 1 August 2018, saya ada bersama suami ke cawangan Bank Islam Seri Manjung Perak untuk pertanyaan berkenaan refinance home loan.Kami berjumpa dengan Personnel Pn Nor Salawati Mohamad Said (Assistant Manager Seri...

Bank Islam Malaysia Berhad / about mobile number maintenance

Kh
Aug 13, 2018

on 13/08/2018 I try to register about my phone number, but unfortunately I try about more than 10 times! It's call me to register to my nearest bank!! I don't understand why if your website has provided can register my phone number why do I still need to waste my time go the bank just do...

Bank Islam Malaysia Berhad / unethical attitude

Mo
Aug 12, 2018

Saya ada pergi untuk membuka akaun bank islam pada 12 ogos 2018 di wakaf bharu dalam pukul 11.40. Memang bank islam ni tiada pegawai ke dekat tempat tiket untuk guide customer untuk guide cara buka akaun dan dokumen yang perlu dibawa. Bank ni bukan tempat hari hari orang pergi mana lah nak...

Bank Islam Malaysia Berhad / saving accounts

Ma
Aug 07, 2018

Saya selaku pelanggan bank islam dan amat kecewa dengan perkhidmatan yang diberikan oleh pegawai lelaki yang bertugas di kaunter bank islam KL Sentral 2-Unit 3 & 4 of Departure Hall, KL City Air Terminal (KLCAT), KL Sentral Station, 50470 Kuala Lumpur, pada pagi hari isnin (6/8/2018...

Bank Islam Malaysia Berhad / service slow and bad

Je
Aug 06, 2018

Open a account spent 30min per person, and still using phone. Service is terrible bad, and face look upset when working. If don't want to continue work please resign. He do everything is very slow motion.. The counter already empty but still dont want to call people. This is wasting alot...

Bank Islam Malaysia Berhad / unethical behaviour

In
Jul 02, 2018

hi, date of incident : July 3, 2018 (11.47 am) I am writing this complaint due to received a call from Bank Islam promoting Islamic insurance to me using this number - 03 - 20233917. Her name is Fatin. I have mentioned to her i am not interested since I already covered with other...

Bank Islam / bank release letter from hire purchase unit is taking too long

La
Jul 01, 2018

Hi My name is Oliver Law. I can be contact at 0195899826. I have submitted the required document for Bank release letter for my hire purchase on 22/6/2018 at Satok Branch to Norazizah 0178030632, and was expected to have the letter on 29/6/2018. However there was no answer given or a response...

Bank Islam Malaysia Berhad / hutang kereta, please be more flexible

Al
Apr 17, 2018

Bank islam ni adalah bank x flexible, yup kene bayar loan on time tapi kalau masa tu kita ada difficulties x kan u guys tak boleh flexibel... ni keep calling mcm kita hutang sejuta ringgit kat die... My exp with CIMB lagi flexibel, die tau kita ada hutang, tapi kalau cakap elok2 kita bayar masa...

Bank Islam Malaysia Berhad / overseas transactions

Wa
Mar 06, 2018

I am an international student studying in malaysia for 4 years now, since I arrived I opened a bank account in BANK ISLAM, and since then my dad send me money every month, the transaction needs 3 days MAX to be in my account, for the last couple of months the bank started asking me to come...

Bank Islam Malaysia Berhad / staff attitude and quality service.

Eu
Mar 06, 2018

Saya pergi ke Bank Islam cawangan Sandakan pada 5hb March 2018 lebih kurang 9.40-9.50 pagi untuk memohon pinjaman perumahan. Saya telah bertemu dengan pegawai bernama Abdul Rahman Tuse (Personal Financing Executive). Saya bearasa amat kecewa apabila saya dilayan seolah saya tiada nilai...

Bank Islam Malaysia Berhad / housing loan personnel

As
Jan 18, 2018

Sy asufian dr sg buloh (+60148245028) ad apply housing loan ntk rumah d matang jaya d bank islam rawang.. personnel tesebut iaitu encik fauzan maarof y mguruskannya.. bermula dr 15 november 2017 (lampiran disediakan dlm bentuk image) sy apply n cuba bg kerjasama dgn attach smua dokumen y...

Bank Islam Malaysia Berhad / financing

Na
Oct 07, 2017

assalamualaikum. saya nurul mewakili ibu sy mahu menyuarakan ketidakpuasan hati ttg service pihak bank islam. untuk makluman arwah ayah sy ade membuat pembiayaan peribadi di sini. malangnya slps kematiannya hutang ini masih blom selesai. (ayah sy meninggal dunia pada thn 2009). pada awal...

Bank Islam Malaysia Berhad / suck!!!

Ha
Oct 01, 2017

Call x pernah ada orang jawab!! Asyik machine yg jwb last suruh tinggal no fon tp smpai mampus sekor pun xda yg call back... since last year!!! Tya budak kaunter pun suggest suruh komplen jer thru email.. mana pergi semua customer service????? Makan gaji buta atau sekor pun xda??? Memang...

[Resolved] Bank Islam Malaysia Berhad / debt collector

Nu
Sep 28, 2017

Im Nurilham Fazuana, my contact 019-9399230, I received call from 016-338 2344 on 10.05am, 30/9/2017, representative name Firdaus, usually he will call me for car financing issue. I had severe financial issue cause all loan account are effected. The person who handling my vehicle financial...

Bank Islam Malaysia Berhad / bank islam online banking

In
Sep 28, 2017

Bank islam punya online banking lembap nak mampus. Try log in guna wifi pakai device lain semua xblh. Orang nk cepat tapi melambatkan urusan. Bodoh even bank lain punyer service 1000 kali lebih baik.. Tak reti nak upgrade ke system tu?? Nama jer bank tak kan duit tak ada. Sumpah...

Bank Islam Malaysia Berhad / servis perbankan internet

Fa
Sep 24, 2017

tolong upgrade servis ib bank islam. Teruk sangat sampai nak log in pun ambil masa yang lama. Itu pun kalu bernasib baik dapat la log in..kalau tidak, selepas menunggu dia pergi semula ke home page...ini bukan cerita sehari dua tapi dah berbulan dan dah makan tahun...tolong la seiring...

Bank Islam Malaysia Berhad / customer service

Pe
Sep 08, 2017

Saya ingin membuat aduan tentang customer service di bank islam cawangan bayan baru. Perangai sesetengah staff agak biadap. Sebagai contoh, bila nak deposit duit lebih daripada sebungkus boleh cakap dan perli kenapa banyak sangat, sibuk sangat ke sampai kena kumpul banyak2 baru nak...

Bank Islam Malaysia Berhad / service

In
Aug 13, 2017

Im made a 3x transaction using my debit card on 23/7 which amount rm 234 each, Straighly I made a report regarding the incident to bank islam, so they can do something about the transaction. Told me need 14 days working days to process. So every 2-3 days I contact bank islam to know the...

Bank Islam Malaysia Berhad / error in transferring money

Ar
May 14, 2017

On 7 may 2017, I had done an error in transferring an amount of money, rm 580 to account of bank islam owned by mustapha kamil bin ismail [account no:08068020717590] and I also provide the phone no: 01135598879 for the bank to contact him. Supposedly, I transfer those money to my...

Bank Islam Malaysia Berhad / requesting housing loan statement

Ir
May 03, 2017

I've requested a copy of my housing loan statement from bank islam satok, kuching. Until today, i've yet to receive the statement after 3 months submission. When called 3 times, they replied that they will check buy never came back. Lousy service & will refinance my housing loan with other...

Bank Islam Malaysia Berhad / atm machine faulty

Ph
Apr 16, 2017

On 16/4/2017, when I want to withdraw my money at the atm machine in university malaysia pahang, pekan campus. The time for this accident had occur was around 1.30pm on sunday. Without have the chance to enter my password pin, suddenly my card was swollen by the atm machine. Then, I call...

Bank Islam Malaysia Berhad / perkhidmatan yang teruk

Nu
Jan 20, 2017

Sy rasa dah berkali-kali call bank islam. Tak pernah angkat. Kalau 2, 3hari x angkat boleh terima. Ni saya dah call dekat 2, 3 minggu berkali-kali masih tak jawab call. Asyiklah soh tinggal no fon. Janji akan call balik. Frust la dgn perkhidmatan bank islam. Kalau bayar lambat tak sampai...

Bank Islam Malaysia Berhad / kehilangan wang dalam bank

Um
Dec 18, 2016

Reason why I dont like bimb : Very bad service at the counter My ptptn money lose for rm300 this semester. For 6 semester I study, setiap sem duit ptptn masuk tak akan cukup rm50 and I dont know why. Myb orang dalam yang ambik. Iam not rich, and rm300 is a very big number for me. Masuk duit tak penuh. Nak kena bayar include interest lagi.

Bank Islam Malaysia / atm failure

No
Mar 31, 2011

Due to the inavailability of any ATM machines for CIMB in IIUM, Gombak Campus I'm amongst those few individuals who has to be content with withdrawing our monies using other bank ATM instead. Now, although it's a known fact that these machineries are faulty in the sense that it's sluggish...

Bank Islam (BIMB) Shah Alam / poor manner of bimb csr staff

Ad

I'm really unsatisfied with the service provided by CSRO of Bank Islam (BIMB) at Shah Alam (PKPS Building) branch. On 2/08/2010 (Monday) at 10am-12pm. I went to BIMB Shah Alam PKPS Building’s for applying a new smart card. The person in charge who is a male without a name tag at...