Bank Islam Malaysia Logo

Bank Islam Malaysia

Having problems with Bank Islam Malaysia?

File a complaint and get it resolved. It’s quick, effective and absolutely free!
Proudly resolving consumer concerns since 2004

Bank Islam Malaysia reviews first appeared on Complaints Board on Aug 3, 2010. The latest review Budi bahasa staff was posted on Nov 22, 2020. The latest complaint debt collector was resolved on Sep 28, 2017. Bank Islam Malaysia has an average consumer rating of 1 stars from 86 reviews. Bank Islam Malaysia has resolved 2 complaints.

Bank Islam Malaysia Customer Service Contacts

+60 320 888 000 (General Line)
+60 326 900 900 (Contact Center)
Level 32, Menara Bank Islam № 22
Jalan Perak
Malaysia - 50450

Bank Islam Malaysia Complaints & Reviews

Bank Islam MalaysiaBudi bahasa staff

Saya ingin meluahkan rasa kecewa dengan perkhidmatan customer service yang diberikan oleh staff bank islam kuala terengganu. Saya tidak mahukan layanan istimewa cukupla memberi penerangan kepada saya berkenaan cara ambil geran kereta km. Saya rasa anda boleh bercakap dengan nada yang peramah dan bagi penerangan detail tentang cara yang betul serta pilihan yang boleh saya lakukan. Saya bertanya dan ingin dapat kepastian bukan ingin mencari gaduh. Kalau boleh gunakan tone nada yg berhenah dan profesional kerana anda berada di perkhidmatan servis bahagian hadapan. Terima kasih.

Add your opinion

    By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

    Bank Islam MalaysiaStaff bermasalah

    Hai, sy nak buat aduan ni. Mak dan adik saya ad pergi ke bank islam untuk mintak bank statment.. Tanya pada staff yg jaga suhu. Pencakapan staff tu kurang enak sikit.. Siap cakap gan mak saya bentak bentak.. Suruh pergi mesen atm amik bank statment dan masuk dalam cop.. Ok itu satu hal cakap bentak bentak... Lagi satu hal, mak sy terlupa kata laluan kad atm, so kad diblock dan mak saya tanya dengan lelaki tadi... Kad kene block, so nak buat kad baru. Lelaki tu boleh soal mak saya tanya apa masalah lagi dan siap cakap kalau nk buat kad lama. Tak bagi mak sy masuk dalam.. Tapi orang lain dia benarkan masuk.. Sy tak paham, kenapa org lain boleh masuk... Mak sy nak buat kad baru dan amik bank statment tak dibernakan? Sial amik serius hal ini. Bank islam cawangan jasin..

    Add your opinion

      By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

      • Vs
        Vsix Evo Jan 06, 2021
        This comment was posted by
        a verified customer
        Verified customer

        6/1/2021
        Urusan bank tamat pada pukul 3 ptg..saya datang ke bank islam pada pukul 2.40 ptg..knp saya tidak dibenarkan berurusan pada hal belum pukul 3 lagi..staff yg jaga pintu dgn nada yg sombong dan berlagak tu memberi alasan ramai lagi yg tgh beratur.Org yg beratur pun x sampai 5 orang..apa masalah dia..nak balik cepat ke..bukan urusan lama pun..cuma nak minta bank statement je..bank islam botanic klang

        0 Votes

      Bank Islam MalaysiaSaving/investment account

      Saya ada dua nombor akaun dalam satu kad tetapi baru-baru ini, saya buka account summary di online banking untuk semak nombor akaun bank untuk tujuan tertentu dan urgent tetapi nombor akaun saya yang terpapar hanya 1 sahaja no akaun bank yang lama, no akaun bank yg baru tidak terpapar. Begitu juga di atm, saya call help centre dan diberitahu untuk pergi ke cawangan untuk pengesahan akaun. Sebelum ni kad saya telah ditolak beberapa kali dan sekarang kena pergi buat pengesahan pula, sebelum ni okay je terpapar. Tolong jangan buat perkara yang berulang2 customer juga ada kerja masing2. Sangat dissapointed dengan servis sekarang. Please fix these problems asap.

      Add your opinion

        By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

        Bank Islam MalaysiaI am compalaining about service of staff to their customer

        I am compalaining about the service. It very worst service, I really disappointed. The staff is not really friendly with their customer, he is not helping his customer! Hanya lepas tangan sahaja, patutnya staff kena terangkan secara detail dan membantu macam mana cara untuk buat online banking. Ini tak, hanya cakap terus call center bank islam untuk maklumat lanjut. Kecewa betul dengan pengurusan bank islam!

        Add your opinion

          By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

          • Ka
            kakzah Nov 01, 2020

            Betul... sangat tidak mesra pengguna... no pw online banking saya juga telah di batalkan.., dan saya cuba buat berkali-kali.. tapi tak dapat.. bila tanya pada staff bank islam cawangan.. jawapan dia kena telefon center.. masalah nya bila telefon center berkali-kali x dapat atau terlalu banyak tatacara yang kena buat... disuruh tekan 1.. tekan 2.. dan sebagainya... sangat menyusahkan pelanggan... apa tujuan suruh buat aduan kalau tiada tindakan atau perubahan dari pihak bank.. rasanya saya kena bank lain yang lebih baik perkhidmatannya

            0 Votes

          Bank Islam MalaysiaTidak menghormati

          Assalamualaikum

          Saya ingin membuat sedikit aduan tentang Bank Islam Teluk Intan, Perak. Saya faham sekarang kita tengah berhadapan dengan Covid-19 dan tidak mengalakkan orang berkumpul. Disini saya ingin menegur tentang cara staff bank islam mengendalikan orang ramai secara kasar. Titipkan sedikit rasa hormat tidak kira tua ataupun muda, gunakan bahasa yang sopan semasa menegur.

          Terimakasih

          Add your opinion

            By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

            We are here to help

            • 16 years' experience in successful complaint resolution
            • Each complaint is handled individually by highly qualified experts
            • Honest and unbiased reviews
            • Last but not least, all our services are absolutely free

            Bank Islam MalaysiaRude staff

            I went to bank islam, pokok sena to open a saving account. I've waited for half an hour outside of the bank and the staff ask what I want to do and I told her that I want to open saving acc. And then she said it's gonna be slow since there's a lot of people who open saving accs. And I said i'm willing to wait and I don't care how long it takes. Then she said the staffs haven't get any rest so the time to wait gonna be more prolonged and I said okay, i'm willing to wait. And suddenly she just ignore me and ask the person who was queuing behind me what they want to do. She's really rude. I said i'm willing to wait no matter how long it's gonna take but she just ignore me? Now I won't open saving acc at bank islam. The staff is so rude.

            Add your opinion

              By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

              Bank Islam MalaysiaService

              Kenapa wujudkan update maintenance secara online sedangkan sebenarnya kena pergi bank islam itu sendiri kemudian baru boleh update nombor telefon? Sepatutnya perlu letakkan olahan yang menyatakan boleh di update hanya dengan melawat ke bank islam.. Teruk betul la servis bank ni... Langsung tak ada perubahan.. Dulu mula-mula buka pun langsung tak membantu staf bila ditanya tentang pembukaan akaun sspn sdgkan bank itu antara cawangan yang boleh membuka akaun sspn. Kecewa dengan bank islam ni

              Add your opinion

                By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                Bank Islam MalaysiaActivation of my cnp card

                Today 22/4/2020, I call the Bank Islam Hotline in order to activate my cnp card. Unfortunately, the person that pick up my call not using the proper intonation in asking me some questions regarding the activation steps.

                I really hope that the customer service will be better next time as I understand well the work burden in the customer service line but we must work professionally. This issue should not happen again next time

                Add your opinion

                  By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                  Bank Islam MalaysiaCustomer service.

                  Assalamualaikum.

                  Pada 27/3/2020 (Jumaat), kira-kira jam 11am, saya telah membawa mak saya ke Bank Islam Batu Pahat (91, Jalan Rahmat, Kampung Pegawai, 83000).

                  Sebaik tiba, ada seorang lelaki berkemeja pink, lengan panjang, baju tucked-out, datang membantu.

                  Mak saya bertanya tentang urusan nya. Tetapi maklum balas yang diberikan seperti urusan itu tidak boleh dilakukan kerana borang tiada, dan diselit gelak ketawa, seperti merendahkan pelanggan. Kawannya yang duduk di depan (mungkin security, maaf tidak pasti) juga ketawa kecil. Kemudian beri nombor giliran.

                  Urusan mak saya telah selesai. Jika urusan tak dapat dilakukan pun, harapnya dapat diberitahu secara elok. Bukan mentertawakan. Sesungguhnya saya tidak berpuas hati dengan servis lelaki tersebut. Sekadar memberitahu pihak bank.

                  Sekian aduan saya. Terima kasih.

                  Add your opinion

                    By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                    Bank Islam MalaysiaCollecting document

                    Assalamualaikum,

                    I would like to advise Bank Islam Uitm to be more efficient and effective in handling transaction and customer. I am here just to collect car grant from HQ but need to wait woth other normal transaction for more than 1 hour!! Please arrange number and type of transaction. accordingly... Stff at counter only 1. What kind of bank is this? For me to only collect car grant, it shouls take less than 10 minutes. I am pregnant and uncomfortable to wait up to 1 hour in bank just to collect document.

                    Add your opinion

                      By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                      Feb 26, 2020

                      Bank Islam Malaysia — Kecuaian pegawai

                      Saya ingin membuat aduan berkenaan kecuaian BIMB cawangan pasir mas kelantan... Saya mmbuat cancellation kad...

                      Bank Islam MalaysiaPinjaman peribadi

                      As'salam,

                      Saya DS adalah salah seorang pelanggan Bank Islam yang mempunyai pinjaman peribadi.

                      Untuk pengetahuan pihak tuan, pinjaman saya tiada tunggakan. Tapi kenapa Customer Service Bank Islam menghubungi saya dengan nombor tertera 'handphone number [protected]' menyebut nama penuh saya dan saya mengesahkan. Lepas tu meminta saya menyebut nombor kad pengenalan saya. Secara logik dan akal yang bijak, nombor tu nombor saya dan saya dah sahkan nama penuh siap ngan binti lagi. Dan tiada orang akan sesuka hati meninggalkan hp di merata tempat, dan tiada orang nak menyamar la..Aaaddoiiii jangan jadi bodoh sangat boleh?

                      Jangan malukan nama BANK ISLAM.. sekarang dah boleh tukar nama ALONG ISLAM MALAYSIA setiap hari akan call minta benda yang sama.

                      Add your opinion

                        By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                        Bank Islam MalaysiaPembiayaan hartanah wahdah

                        Saya mendapat surat lawyer drpd bank islam kononnya langsung tidak membuat pembayaran hartanah sebanyak rm457, 820 sehingga 6/2/2020.
                        Hello, pegawai bank islam ni Dapat income dari saman org ke apa? Saya tiada sebarang tunggakan. Kerana kelalaian pegawai update sistem, saya dapat surat saman?!!! Pegawai yg call janji akan respond segera tp alih2 surat saman yg sampai!!
                        Tolong lah jangan rosakkan reputasi bank islam!!!

                        Pembiayaan hartanah wahdah

                        Add your opinion

                          By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                          Feb 10, 2020

                          Bank Islam Malaysia — ATM Machine

                          Mesin ATM tidak dapat digunakan. Masalah yang dihadapi screen tidak dapat kesan sentuhan menyebabkan sukar...

                          Jan 28, 2020

                          Bank Islam Malaysia — loan

                          My late father had 2 loans with bank islam which is housing loan and personal loan in total of rm400k+. May...

                          Jan 17, 2020

                          Bank Islam Malaysia — personal loan double deduction

                          saya telah membuat personal loan bersama bank islam, seorang pegawai telah membantu sy untuk membuat personal...

                          Bank Islam Malaysiastaff memberi layanan yang teruk

                          saya datang bank nak buka akaun . tapi bila saya dapat staff yang mcm tak ikhlas buat kerja, sya nak suarakan aduan saya . tolonglah ubah sikap kamu dan juga staff kamu berkaitan layanan ni . mcm mna orang nak nilai layanan kamu bertaraf 5 bintang kalau tengok staff pun buat kerja pun beremosi . tolong lah . saya datang nak buka akaun sahaja bukannya nak tengok muka staff kamu yang bengis dan emosi ketika membuat kerja . keyboard ditekan dgn kuat, seumpama saya takut dgn sikap begitu ? lagi lah sya sakit hati tengok perangai mcm tu . buat lah sesuatu, kamu tak buat sesuatu, habis semua cawangan kamu terkena tempias ni malah menjatuhkan lagi imej syarikat kamu . layanan sepatutnya beretika dan tidak beremosi . apa yg staff tu dpt kalau nak tekan kuat kuat keyboard tu ? rosak nanti suruh dia ganti rugi . jgn diam membisu sambalewa tengok komplain orang tapi satu habuk pun tak buat apa apa . tutup je lah customer service tu kalau mcm tu . kalau kerja pun tak pandai buat

                          Add your opinion

                            By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

                            Jan 14, 2020

                            Bank Islam Malaysia — strange phone call

                            My name is Nur Ashikin Louis from Kuching, Sarawak (Malaysia). I received a phone call from [protected] at...

                            Jan 13, 2020

                            Bank Islam — pembuatan kad

                            3 kali pergi ke bank islam cawangan selayang tujuan nk buat kad, pertama kali pergi dgn kakak hnya untuk...

                            Jan 06, 2020

                            Bank Islam Malaysia — fake notice from bank islam to [protected]

                            Sy telah menerima sms berbaur ugutan mengatakan telah banyak bulan saya tidak membuat pembayaran terhadap...

                            IN THE NEWS

                            Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints.
                            If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
                            One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues.
                            A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices.
                            ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people.
                            You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem.
                            Do a little research on the seller. Visit consumer complaint websites like ComplaintsBoard.