Menu
ADVERTISIMENT
Home Courier & Delivery Services Pos Malaysia Bad service
A
Author of the complaint
12:01 am EST
Verified customer This complaint was posted by a verified customer. Learn more
Review updated:
Featured review
This review was chosen algorithmically as the most valued customer feedback.

Hai, saya aziey dari air hitam kedah.. Saya ingin membuat satu aduan tentang servis perkhidmatan yg di berikan oleh pejabat pos air hitam kedah.. Pada tarikh 13/02/2022 saya pergi kesana untuk urusan pembaharuan cukai jalan, insurance telah dibuat hanya untuk pembaharuan sahaja. Saya beratur terlalu lama setelah sampai di kaunter pihak kaunter maklum kan bahawa kertas print roadtax habis dan bagitahu supaya saya ke jpj untuk renewal. Ok disini saya nak isu kan ketidakpuasan hati sebab di kaunter sebelah datang untuk bt insurance dan terus bt roadtax boleh pulak di print dan ada pulak kertas. Sedangkan saya yg walk in hanya bt roadtax bagi alasan kertas habis. Sepatut nya pejabat pos ni memudahkan komuniti rakyat luar bandar yang susah nk keluar ke bandar tapi bila dapat layanan sebegini rasa patut ka? Dah kalau roadtax tamat tempoh mcm mana nak ke bandar tak ke jadi satu masalah andai kata ada roadblock di tengah jalan? Tak ke susah kan kami sebagai rakyat marhean ni. So saya rasa service mcm ni tak patut terjadi.. Tak dak sebarang isu andai bt insurance di luar dan ingin print di pejabat pos sebab pihak pejabat pos pun kenakan bayaran tambahan. So disini saya harap tak terjadi lagi isu mcm ni. Sekian terima kasih

ADVERTISIMENT
1 comments
Add a comment
R
Feb 19, 2022 11:43 pm EST
Verified customer This comment was posted by a verified customer. Learn more

Saya ingin membuat aduan dan ketidakpuasan hati saya terhadap Pos Malaysia kebanyaknya di Kedah yang mana setiap kali saya ingin berurusan untuk membuat pengeluaran ASB sentiasa akan ada masalah seperti alat untuk pengesahan cap jari, tiada duit dan pegawai cawangan tiada untuk buka kod/password untuk urusniaga ASB... Ada sekali tu alasan yang diberikan ialah sistem tergendala tapi apabila saya hubungi pej pos besar, pegawai disana memaklumkan bahawa sistem tiada masalah... Diharap pihak pengurusan Pos Malaysia Berhad boleh mengatasi masalah ini kerana tujuan Pos Malaysia ini diwujudkan adalah untuk memudahkan rakyat bagi berurusan dengan jabatan lain yang telah memberikan kepercayaan kepada Pos Malaysia untuk memudahkan urusan rakyat dan lantiklah kakitangan yang lebih peka dan membantu rakyat kerana rakyat sentiasa akan menilai setiap perkara yang kurang menyenangkan terutamanya dari segi sikap kakitangan itu sendiri...

ADVERTISIMENT

Learn how the rating is calculated

966 complaints
7 resolved 959 unresolved

Pos Malaysia contacts

(added by reviewer)
Phone number
Address
Tingkat 8, Ibu Pejabat Pos, Kompleks Dayabumi, Malaysia
Website
Category
ADVERTISIMENT