SUBMIT A COMPLAINT

Bank Islam Malaysiastaff memberi layanan yang teruk

1
U Jan 14, 2020

saya datang bank nak buka akaun . tapi bila saya dapat staff yang mcm tak ikhlas buat kerja, sya nak suarakan aduan saya . tolonglah ubah sikap kamu dan juga staff kamu berkaitan layanan ni . mcm mna orang nak nilai layanan kamu bertaraf 5 bintang kalau tengok staff pun buat kerja pun beremosi . tolong lah . saya datang nak buka akaun sahaja bukannya nak tengok muka staff kamu yang bengis dan emosi ketika membuat kerja . keyboard ditekan dgn kuat, seumpama saya takut dgn sikap begitu ? lagi lah sya sakit hati tengok perangai mcm tu . buat lah sesuatu, kamu tak buat sesuatu, habis semua cawangan kamu terkena tempias ni malah menjatuhkan lagi imej syarikat kamu . layanan sepatutnya beretika dan tidak beremosi . apa yg staff tu dpt kalau nak tekan kuat kuat keyboard tu ? rosak nanti suruh dia ganti rugi . jgn diam membisu sambalewa tengok komplain orang tapi satu habuk pun tak buat apa apa . tutup je lah customer service tu kalau mcm tu . kalau kerja pun tak pandai buat

Post your comment