Menu
ADVERTISIMENT
Home Banks RHB Bank collection department

RHB Bank  -  collection department

H
Author of the complaint
8:07 am
Review updated:
Featured review
This review was chosen algorithmically as the most valued customer feedback.

saya ingin nak compaint tentang rhb bank collection department.saya telah menghantar email pada 05/05/17 untuk buat bayaran sercara ansuran bagi kad kredit suami saya tetapi sampai hari ini tak ada person in charge hubungi saya. setiap hari ada ada orang menelefon suami saya untuk membuat bayaran. sekarang menyebab suami saya tak boleh tidur, tak dapat menberi perhatian untuk kerja. Baru hari ini ada orang call dia kena buat bayaran dalam Rm800++ sebelum 12tgh. hari ini tak dapat buat bayaran tersebut kena pergi court. kalau saya ada wang sebanyak ini tak payah call saya boleh jelaskan. saya pun sudah buat kali compalint tetapi still tak ada person in charge yang take action.tolong hubugi saya.

mrs.Chan([protected])
Nama suami:Mr.chan(i/c no:[protected])

ADVERTISIMENT
3 comments
Add a comment
M

Saya ada memohon untuk mendapatkan Surat Penyelesaian Penuh Pinjaman Easy RHB pada 28 April 2022 melalui email dan call RHB customer service.Maklumbalas terkini yang saya terima Surat saya sudah sedia dan sudah dikemaskini dalam system tapi hanya menunggu tandatangan dari pihak atasan RHB. Sehingga kini saya masih menunggu dan saya rasa amat kecewa kerana saya terpaksa menunggu dalam masa Yang terlalu lama.

O
Sep 24, 2021 5:49 pm

Hi, i would like to imform u all that i ard make payment every month but last month suddely no directly deduct from.my account, i also no withdraw from ATM and still got balance in my account, but today morning i suddenly receive call from (personal loan department) ask me need do payment...and ask me use online banking transfer by myself...but i call customer service until midnight agent tell me my account ard block and ask me call collection department and loan department say if next month still can't pay payment my name will report to collection department is its rhb staff no communicate? ..so funny 3 department say different thing.

S
May 27, 2019 9:40 am
Verified customer This comment was posted by a verified customer. Learn more

Saya nak buat aduan saya nak tanya no sebenar RHB memang banyak ke saya selalu dapat panggilan no yg berlainan bila angkat cakap RHB kadang2 cakap ada tunggakan bila tanya akaun yang mana RHB tu beri jawapan mana lah saya tahu cik yg buat loan sndri kena tahu lah no, lepas selalu ungut baru tunggakan sebulan rm287 dah ungut nak bekukan akaun simpanan lah apa lah nak suruh org dtg kutip hutang lah dah macam along dah saya rasa lain lah kalau saya ada tunggakan 4bulan ke saya boleh terima lagi tapi ni sebulan rm287 dah siap ungut nak bekukan akaun saya boleh tolong jelas tak kenapa RHB begini

ADVERTISIMENT

Learn how the rating is calculated

208 complaints
5 resolved 203 unresolved

RHB Bank contacts

(added by reviewer)
Level 6 Menara AA,Jalan Tun Razak, Malaysia
ADVERTISIMENT