Pos Malaysia Berhadparcel masih di pos laju bandar dato onn

1
F Jul 08, 2018 Review updated:

Pos laju Bandar Dato Onn masih belum menghantar barang saya. Tempoh hari saya telah pergi ke pos laju bandar dato onn dan mereka menyuruh saya pulang kerana barang masih belum dikeluarkan daripada packaging walhal sistem kemaskini barang saya sampai 2 julai dan saya pergi ke pejabat pos pada 5 julai. Mengapa jika barang di pos laju skudai, saya boleh menerima barang tersebut pada hari yang sama atau esoknya tapi ini adalah kali ketiga barang saya berada terlalu lama di poslaju bandar dato onn. Saya sangat memerlukan barang tersebut.

Responses

  • Sy
    syafierahayati Jul 11, 2018

    Kenapa pos laju bandar dato onn ni lembap sangat erk
    Suka ea simpan parcel orang lama²
    Parcel lain kat poslaju lain da lama terima
    Yg ni da seminggu peram kat poslaju bandar dato onn ni

    5/7/2018 brg da ade tp arini 12/7/2018 still belum receive

    3 Votes
  • Na
    NaNa Darwisha Aug 03, 2018

    @syafierahayati Saya kecewa dgn perkhidamatan pos laju.kita byr service phantaran brg.tp brg sy awak xhtr.sbrg notice pon xsmpai bla sy cek je brg sy da di htr ke kota bharj balik.ape ni????????

    1 Votes
  • Na
    NaNa Darwisha Aug 03, 2018

    @NaNa Darwisha Sy bkerja sekurang2nya ad notice kt rumah sy mngatakan minta utk ambilkn barang bila sy cek dok xsmpai lg sy pkir pos laju akn wat phantarann last cek tiba2 smpi ke kelantan semulaaa sape xfrustttt bnda ni mnyusahkan sy taw x

    -2 Votes
  • Ve
    Veloricca Jenson Oct 30, 2019

    @syafierahayati Gara2 pos laju, dato onn plak yg aku tmaki, eh vavi laaa

    0 Votes
  • Ci
    cikzur Jul 15, 2018

    Assalamualaikum, kenapa teruk sangat sistem pos sekarang ni? nak peram barang customer berapa lama? saya pos barang customer dari 03/07/2018 lg, lihat pos update da sampai di branch bandar dato onn pada 09/07/2018, lepas itu update minta collect pula, kami bayar wang pos untuk posmen hantar terus ke rumah customer, bukan setakat depan pintu pos anda. Dah la sampai lambat, lepas itu tak reti nak call inform penerima barang. Nanti jika lama barang tak di tuntut, di poskan semula pada pengirim, alasan? sebab barang tak di tuntut. Sistem kerja yang amat teruk, pihak atasan tolong pantau pekerja-pekerja bawahan anda. Anda meniaga, kami meniaga, kami gunakan perkhidmatan anda, jadi tolong perbaiki mutu kerja anda. Terima Kasih.

    1 Votes
  • Va
    Vasantha letchumy Aug 01, 2018

    Parcel masih di poslaju Bandar dato onn

    -2 Votes
  • Id
    ida94 Aug 07, 2018

    assalammuaikum wehh terok naw krje korang kan!! klu kat melaka sampai dah.. ap benda la menyusahkan org tggu.. kecewa betul sevis korang ni

    0 Votes
  • Lz
    lzhix Aug 15, 2018

    @ida94 halo tanya jap,so dah dpt parcel tak?

    -1 Votes
  • Mo
    Moncity Sep 10, 2018

    Tiap2 hari tunggu kat rumah. Tak nampak posmen datang pun. Tapi system show out for delivery n left delivery notice. Kalao tak sempat nak hantar janganlah tipu ade tinggal notice. Bukan kali pertama kena kes ni.

    2 Votes
  • Le
    Lelah Manja Sep 27, 2018

    Saya sedng menanti satu parcel tetapi apabila cek tracking no eh522522395my parcel telah sampai di pos laju jb pada 25.9.18. Next pd hari ini parcel tu telah keluar bukan untuk serahan kepada sya d tmn johor jaya 81100 tetapi ke depoh serahan pos laju di kulai. Pelik sungguh mengapa perkara ini terjadi sedngkn alamat saya d johor bahru. Sampai bila perlu saya tunggu...saya tak mampu untuk kesane semata2 mengambil parcel itu ...perkhidmatan bukan percuma dan sya terkene lg untuk kekulai. Ambil tindakan dan beri maklum balas kepada saya. Kecewa sekali dgn perjhidmatan pos laju

    1 Votes
  • Si
    siti zakiah Nov 08, 2018

    Kenapa susah nak angkat call erk. da seminggu brg x sampai ni. dah cek tarckg no eh881364985my da bawak keluar tapi x sampai ke tangan sy lg ni...Tolong la jawab call kalau org tepon tu. Keje dengan ikhlas la ye

    0 Votes
  • Ri
    ridhwan27 Nov 11, 2018

    Previously ada 1 parcel yang sepatutnya sampai by 1/11/2018
    Tracking menunjukkan "[Pos Laju Bandar Dato' Onn: Delivered to AHMAD]"
    By 5/11, sendiri pergi Poslaju Dato Onn sebab parcel tak samapai2, staff dato onn bagitau kalau dah delivered, maksudnya dah sampai ke destinasi.
    Untuk kes saya, saya letak alamat ke UTM, bile cek UTM yang tak update sebab before tu cek staff cakap takde barang.
    Kesimpulan: kalau ade tracking bagitau delivered, means dah sampai ke destinasi. Xperlu walk in ke poslaju dato' onn seabb die akan bagitau benda yang sama.
    Semoga bermanfaat

    0 Votes
  • At
    Athirahzzz Nov 14, 2018

    @ridhwan27 Maksudnya salah staff utm ke?

    0 Votes
  • Ri
    ridhwan27 Nov 15, 2018

    @Athirahzzz Haah. Sebenarnya kes aku ni lain sikit dr yg kes lain yang diorang share dalam ni.
    Kebanyakan kes dalam ni latest status barang "item out for delievery"
    Kes aku nye latest status "item delivered to AHMAD"

    Utk kes aku, barang mmg dah sampai tapi pengurusan UTM yg tak cek betul2 gtau aku barang belum sampai. Lepas balik dari walk in pos laju bandar dato onn br staf utm cek betul2 then ada barangnya. Ak share tracking aku kat komen bawah utk reference ko (kat reply comment ni xleh attach gamba la plak)

    0 Votes
  • Ri
    ridhwan27 Nov 15, 2018

    @ridhwan27 boleh la pulak haha

    0 Votes
  • Na
    Naned Dec 05, 2018

    @ridhwan27 Kalau dia ckp 'item delivery to someone' memang confirm dah smpai ke? Sbb brg sya xdpt dkt tgn sya sendiri dia kata 'to azila'

    0 Votes
  • Si
    sitihartagrid Nov 14, 2018

    memang bermasalah ke pos laju bandar dato onn ni? parcel belum lagi samapi tarikh pos 7/11/2018 pagi - last update dalam web pada 8/11/2018 now harini dah 14/11/2018... ya allah kenapa lama sangat peram jadi pekasam ni...

    0 Votes
  • At
    Athirahzzz Nov 14, 2018

    @sitihartagrid Lamanya sis. Tak sampai lagi ke?
    Takut pulak sbb tgh tunggu barang jugak ni last dekat bdr dato onn

    0 Votes
  • Sy
    Syazila Nov 19, 2018

    @Athirahzzz Sma ngan saya barang...dri 14hb 11...smpi skrg msih stuck kt bdr dato onn jgk...

    0 Votes
  • Si
    Siti Ai Nov 20, 2018

    Barang saya dari 15/11/18 Sampai sekarang 21/11/18 tak dapat lagi. Check bermalam di Pos Laju Bandar Dato Onn pada 18/11/18. Dah lama perap. Apa la...Call pun tak jawab

    1 Votes
  • Sy
    Syira786 Dec 20, 2018

    Brg sye dh 1 mnggu blm smpai...very poor service...menyusahkn rakyat...duit postage baik tuang mnyk kete g beli sndri. Seng lgi hati...plss kah buat kje btol2..jgn kje nk xnk...plsss lah...

    -1 Votes
  • Sh
    shalini sree shalini Jan 10, 2019

    Already received my items on 8th Jan 19 but still the postman never deliver my items to me.. Call to office number plenty of items but answer too.. Really fed up! No responsible at all to deliver customer items. Never ever call up to tell items received by post officer or anything... How you people work like this.. Really a bad service.

    0 Votes
  • Sh
    shalini sree shalini Jan 10, 2019

    0 Votes
    Already received my items on 8th Jan 19 but still the postman never deliver my items to me.. Call to office number, plenty of times but no answer too.. Really fed up! No responsible at all to deliver customer items. Never ever call up to tell items received by post officer or anything... How you people work like this.. Really a bad service.

    0 Votes
  • Ae
    Aeinn Jan 17, 2019

    Pos laju Dato On ni mmg servis paling teruk dalam Malaysia ke. Sebelum ni saya tak pernah ade masalah dengan pos laju. Tapi branch ni je yg tiba tiba ada masalah. Tak call tak notify tiba2 dpt msg unsuccessful delivery. Msg kata premise closed. Saya duduk apartment. Saya ada je di rumah. Closed ape nye. Kalau malas nk hantar atau pekerja tak cukup, baik tak payah beroperasi branch ni.

    1 Votes
  • Ha
    Hairil Nin Jan 26, 2019

    poslembab bandar dato on memang suka peram parcel ke ? wadefakk siak bape lama nak simpan ? bad service !

    0 Votes
  • Um
    Umairah Mar 08, 2019

    Adoi. Boleh basi kiriman yg dikirim kalau mcm ni. 😒

    0 Votes
  • Ly
    lykim Mar 31, 2019

    Poslaju bandar dato onn mmg cmni ek? Hntar brg kt alamat org lain. Dhla lma tnggu brg smpai then tetiba tgk noti "Delivered to Melinda Wati" sape pulak org tu aku bknnya knal pun. Totally bad service. How i can get my things back ha?

    0 Votes
  • La
    lathiful hanif Jul 14, 2019

    Saya punya pun blom sampai lagi ...apasal banyak lambat ...?

    0 Votes
  • Zi
    zieta Aug 05, 2019

    Assalamualaikum nk tnya, klau kita orang luar (which means bukan student), boleh ke klau nk terima barang dekat pos laju utm skudai? And klau bleh, apa eh alamat dia? Yg ni ke :Tingkat bawah, Bangunan Persatuan Pelajar Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Jalan Budi, Skudai, 81310 Johor Bahru, Johor

    0 Votes
  • Jo
    Joel Mathew Nov 25, 2019

    I had ordered a GShock Watch online. I had expected PosLaju to deliver the parcel to Southern University College. I dun know why they delayed sending the parcel. I had expected it to come by today, but I didn't receive it. Really a lousy and a bad service

    0 Votes
  • Jo
    Joel Mathew Nov 25, 2019

    They told that the item that I have ordered can be collected but, they never stated the place to collect the item. So, do they expect me to go to Pos Laju Bandar Dato Onn?

    0 Votes

Post your comment

    In The News

    Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints
    If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
    One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues
    A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices
    ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people
    You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem