Menu
ADVERTISIMENT
Home Movement & Delivery Pos Malaysia parcel masih di pos laju bandar dato onn
More

Pos Malaysia - parcel masih di pos laju bandar dato onn

F
Author of the complaint
2:15 pm
Review updated:
Featured review
This review was chosen algorithmically as the most valued customer feedback.

Pos laju Bandar Dato Onn masih belum menghantar barang saya. Tempoh hari saya telah pergi ke pos laju bandar dato onn dan mereka menyuruh saya pulang kerana barang masih belum dikeluarkan daripada packaging walhal sistem kemaskini barang saya sampai 2 julai dan saya pergi ke pejabat pos pada 5 julai. Mengapa jika barang di pos laju skudai, saya boleh menerima barang tersebut pada hari yang sama atau esoknya tapi ini adalah kali ketiga barang saya berada terlalu lama di poslaju bandar dato onn. Saya sangat memerlukan barang tersebut.

ADVERTISIMENT
Helpful? 32 10
Share
Reply
90 comments
Add a comment
T
May 21, 2022 2:15 pm

My parcel is in poslaju dato onn since 14th may. I even called Poslaju & lodge a complaint and yet to be resolved.

Helpful?
3 0

berapa lama lagi nak settle. dah pergi belum cx disuruh balik dulu. sy ckp bole tunggu tapi dia suruh balik.

View 0 more photos
Helpful?
0 0
J
May 19, 2022 2:15 pm

Why my parcel since 13/5till now 20/5 no updates any status?

Are you no any worker working?

View 0 more photos
Helpful?
0 0
B
May 19, 2022 2:15 pm

Macam mana pos laju sekarang buat kerjaa ekk ?

Call memang payahh lahh tak dapat ! Barang stuck kat dato on jb dari 15/5 skarang dah 20/5 .. barang kami korang buat apaa ya sampai tak hantarr2 .. kalau tak boleh nak hantarr bagi tahu kami boleh pickup sendiri nie dah lahh agent nakk gunaa .. memang sekarang pos smuaa buat hal ke macam manaa aduhh payahh lahh macam niee !

Helpful?
0 0
N
May 22, 2022 2:15 pm

Saya pon sama... Barang sy patut sampai 10hb... Nie dah 22 hb... Xsmpai2 lagi... Hmm sy nk pkai nie 24 hb... Lagi 2 hari...

Helpful?
1 0
H
May 20, 2022 2:15 pm

Dah dapat ke barangnya? Sama kes dgn saya.

Helpful?
0 0
L
May 19, 2022 2:15 pm

Brg bli 5may lg skrg dh 19may msih tk dpt lg dok kt pos dato on dh 3hr nk bt ape la brg lame2 kt situ sy bli susu ank tu bnyk taw nk suh sape minum skrg susu y bli kt luar pn dh hbis cm mn ni...lin kli klu bz sngt or tkde org nk hntr kol la no aq bgthu suh amek ni tidak snyap peram je...stress la cm ni kol tk pnh nk angkat..

Helpful?
0 1
F
May 18, 2022 2:15 pm

Saya tak dapat lagi barang saya, stuck dari 11may sampai skrg dah 19may.. nak buat apa simpan barang orang? Dah bayar caj delivery then tugas korang kena hantar parcel.. pls ya managemen take noted sikit!

Helpful?
0 6
W
May 18, 2022 2:15 pm

Saya pun tak dapat lagi barang saya:( dari 11 May sampai sekarang

Helpful?
0 0
W
May 18, 2022 2:15 pm

Saya pun mengalami situation yang sama, parcel saya dari 12 May, sampai ke hari ini, tak dapat :(

Helpful?
0 0
N
May 18, 2022 2:15 pm

Knapa lah susah sgt poslaju dari Bandar Dato Onn nak jawap talipon? Brg dari 14may tk smp2 lagi. Cuti Hari raya ni sebulan ke kat poslaju?

Helpful?
0 0
E
May 16, 2022 2:15 pm

Kenapa barang saya tak sampai lagi...dri 11/05 smpai skrg tak smpai² ke brg tu dah lari ke syurga...beulat sudh tu saya punya parcel...haihhh bikin panas...d call smua ndk mau jawab atleast bgi tau laaaa mati ka apa kaaaa...sruh ambil sndri ka...haishhh

Helpful?
20 1
E
May 16, 2022 2:15 pm

Kenapa barang saya tak sampai lagi...dri 11/05 smpai skrg tak smpai² ke brg tu dah lari ke syurga...beulat sudh tu saya punya parcel...haihhh bikin panas...d call smua ndk mau jawab atleast bgi tau laaaa mati ka apa kaaaa...sruh ambil sndri ka...haishhh

Helpful?
0 0
M
May 08, 2022 2:15 pm

Barang saya dari 24/4 dah sampai sana but still sampai skrg barang tk sampai. Buat kerja laju sikit la. Call tk di layan.

Helpful?
51 19
R
Apr 13, 2022 2:15 pm

Assalamualaikum .. selamat pagi .. maaf saya nak Tanya tentang parcel saya .. semalam out for delivery tapi status jam 8pm failed ..sedangkan saya Tak kemana2 , satu kenderaan dari post laju pun takda lalu depan rumah .. tapi status failed .. harap hari nie parcel saya sampai .. terima kasih

View 0 more photos
Helpful?
0 0
A
Mar 23, 2022 2:15 pm

apani pos laju ! dalam sistem item delivered tapo barang tak ada pon? call tak pernah nak angkat pon! agak agak lah weh

View 0 more photos
Helpful?
33 19
U
Apr 14, 2022 2:15 pm

SAMA! item tulis delivered tapi barang tak sampai pun kat tuannya. Siap tulis nama yang terima tu tiru nama kat parcel lagi 🤧

Helpful?
0 0
S
Apr 11, 2022 2:15 pm

samaaaa! barang status delivered tapi barangnya takda. sumpah tak pernah kena macam ni dengan poslaju.

Helpful?
0 5
H
Apr 11, 2022 2:15 pm

barang tu dah post ke tak sebenarnya awak ? awak dapat tak barang tu

Helpful?
0 0
A
Mar 18, 2022 2:15 pm

Staff pemalas call semua tak layan... Then Bila datang Nak collect staff mcm Nak taknak layan.. Makan gaji buta..

Helpful?
2 0
J
Feb 28, 2022 2:15 pm

Call no answer then no delivery out since 14/02 until now !... how come like that !

View 0 more photos
Helpful?
0 0
F
Mar 14, 2022 2:15 pm

i am facing the same situation on 19 Feb, have you received at the end ?

Helpful?
0 0
A
Oct 14, 2021 2:15 pm

saya ingin mengucapkan terima kasih kepada tuan dalton kerana memberi saya pinjaman bernilai $ 43000. Saya telah ditipu dalam beberapa percubaan untuk mendapatkan pinjaman oleh syarikat pinjaman palsu yang berbeza sehingga saya bermaksud dalton. jika anda memerlukan pinjaman tulen yang mendesak hari ini, janganlah ditipu hubungi pinjaman berlian melalui e-mel: [email protected]

Helpful?
9 14
M
Oct 04, 2021 2:15 pm

11.40pagi parsel saya keluar, cal pun x de apa pun x de. Check balik attempt fail. Sebab x jumpa. Ni pos laju buat kerja. Kalu x boleh hantar cal coustmer bagitahu. X perlu coustmer nak kena tunggu sampai malam. Kalau ckap rumah x jumpa x pe. Ni shopping mall cakap x jumpa... What kind service you all provide.

Helpful?
0 0
L
Sep 28, 2021 2:15 pm

3 hari dah parcel transit sini...lamanya nk boleh sampai brg 😭😭 brg tu urgent tahu tak..nangis bucu katil la kalau macam ni...tgk parcel diperap berhari2..dia kumpul byk2 parcel ke baru nak hantar...? please la pos laju lain laju je buat keje. Mohon pihak atasan ambil tindakan!

Helpful?
4 0
H
Sep 27, 2021 2:15 pm

kenapa servis dekat dato on terlalu lama ye ..17hb dh hntr tapi sampai kehari ini masih sama lagi tak de update2 lagi..tel susah benar nak angkat tu nk tahu apa update terkini ..motor ni urgent saya pos ke perak untuk anak sya guna pergi kerja kerana tiada kenderaan lain.kalu tahu macam ni servis memang nexttime sya tak guna lah pos laju kalu mcm ni .

EH755938357MY
EH755938618MY

View 0 more photos
Helpful?
0 0
J
Sep 22, 2021 2:15 pm

Saya punya parcel pun x de update. Call pun x dapat!

Helpful?
0 0
K
Sep 19, 2021 2:15 pm

Barang dari 6 sept Kat Pusat Pos Laju Bandar Dato' Onn.. Call tak dapat.. Boleh datang ambil ke..? Takut nanti dah datang jauh² still tak boleh dapat barangnya lagi..

Helpful?
0 0
S
Sep 19, 2021 2:15 pm

Woi poslaju bandar dato on. Kau bila nak hantar barang aku? Dah seminggu tau. Buat kerja tu biar laju sikit. Aku pergi kau cakap guni barang tak buka lagi. Lembab betul la.

Helpful?
0 0
R
Sep 13, 2021 2:15 pm

Sama la barang aku ne pon ada di sana.yang aku x faham dah smp pos johor bahru 8hb kenapa kau nk kena transfer barang aku ke pos dato onn 11hb. Dah delay sampai hari ini 13 sept 21 x keluar lagi barang aku. Kalau nnt org kluarkan kata kesat kang, koyak! Kalau kau x dak org nk delivery, msg / call ke aku… aku boleh g amik la…….. 2x5 5x……

View 0 more photos
Helpful?
0 0
N
May 15, 2022 2:15 pm

samalh kita sahabat haha

poslaju ❌

poslembab ✅

Helpful?
6 0
A
Sep 10, 2021 2:15 pm

Surat saya sudah sampai Pos laju Bandar Dato Onn pada 1/9/21, tetapi masih belum menghantar kepada saya.
Harap boleh hantar kpd saya ASAP, kerana saya memerlukan surat itu, terima kasih
EG486023015MY
Pls follow up... tq

View 0 more photos
Helpful?
0 0

03/09 brg dah sampai kt hub dato onn...tp sampai sekarang xsampai kt rumah lg...lama dah ni kena sidai...ada kes covid ke kt hub dato onn..?..adoiii...mcm mana ea...snyap gitu je...

Helpful?
0 0
J

Tolong check parcel kirim dari Poslaju Subang bertarikh 03hb Sep’21 tracking no. EHE044725167MY
sudah sampai di Poslaju Bandar Dato’Onn pd 06hb Sep’21 tetapi hingga hari ini belum lagi terima.
Tolong semak dan trace dimana dan bila boleh dapat parcel saya?

Helpful?
0 0
M
Sep 07, 2021 2:15 pm

Dari 29/8/2021 dah sampai kat pos laju dato onn, tapi sehingga sekarang parcel belum hantar kepada pelanggan. tutup je la kalau tak boleh buat servis ni. lembab dan menyusahkan orang. call tak pernah nak jawab, whatsapp tak reply, orang urgent nak pakai barang, [censored]!

Helpful?
0 0
A
Sep 12, 2021 2:15 pm

pos laju bandar dato onn staff semua tidur ka..saya punya barang pun kena sidai sudah 2 minggu..hanjing sangat

Helpful?
0 0
A
Sep 07, 2021 2:15 pm

Boleh ke nak walkin? Sbb barang tu urgent saya faham situasi sekarang mungkin ada yang kuarintin niat saya nak memudahkan urusan, maaf bertanya

Helpful?
0 0
A
Sep 06, 2021 2:15 pm

Dear poslaju cawangan bandar dato onn, hari ni selasa tau, weekdays. tapi barang aku still x keluar2 lagi. kau buat ap ea lama2 kat situ. call mmg x akan dijawab. ad orang keje x kat sana? tolong lah jangan susah kan keje orang. orang nak pakai kot barang tu. kalau rasa x bole handle barang banyak dalam store, jngn buat business hub. tutup je senang. menyusah kan orang betul la.

Helpful?
0 0
K
Sep 06, 2021 2:15 pm

Barang dah sampai tempat kau tu terus hantar keluar lah, buat apa tangguh barang milik orang lain dan simpan dalam store sedangkan pemilik nak pakai benda tu...apa pun tak boleh, lousy betul.

Helpful?
0 0
E
Sep 06, 2021 2:15 pm

Sama la brg saya dah sampai kt poslaju dato onn mggu lepas lagi...simpan barang kenapa eh...kalau x nak keje ramai lagi org nak keje. Menyusahkan orang...siapa boss branch dato onn ni. Dia ptut bertanggungjawab...dh ramai yang komplen.

Helpful?
0 0
A
Sep 02, 2021 2:15 pm

Apesal ek Pos laju dato onn ni lembab nak mampus.. whatsapp dari semalam tak response . konon tgh ada customer lain. habis aku ni bukan customer jugak ke? Dah 5 hari dok perap barang org kt store dia ..

View 0 more photos
Helpful?
0 0
T
Sep 01, 2021 2:15 pm

Kau buat pekasam ke anjaiii parcel orang ? Pos laju tempat lain elok jee hantar laju je . Sampai pos laju dato onn jadi lembab . Kerja makan gaji buta ke anjaii ?

Helpful?
0 0
E
Sep 05, 2021 2:15 pm

saya pon sama, barang tak smpai lagi. 9 hari peram barang kat sana

Helpful?
0 0
N
Sep 01, 2021 2:15 pm

Your delivery all was teruk, if contact also cannot get, what the hell service you all doing ? Really make us [censored]ing fed up not for me also, for my friends things also stuck in there, if cannot response what the hell you all doing . You all alive or not ? Make me mad you all . Please be any response . We think you all do good service, you all such a bad service .

Helpful?
0 0
T
Sep 01, 2021 2:15 pm

Hi...my customers products haven't reach yet... It already 1 week... It this at the same place... Please update

Helpful?
0 0
F
Sep 01, 2021 2:15 pm

buat pekasam ke parcel aku kat kau?
dah 2 minggu tk smpi ni lahanat

View 0 more photos
Helpful?
0 0
N
Sep 03, 2021 2:15 pm

Samaaa sis! Anes cmne niii call c agkt agktttttt

Helpful?
0 0
K
Sep 02, 2021 2:15 pm

Sy pon..sampi dato on 26 ogos..sampai hari ni 3 sept x bergerak lagi..call x angkat..getam betul

Helpful?
0 0

Saya pon menghadapi masalah yang sama. Barang lama sampai, da pergi sana tp kna balik sbb x bkk dr pallet lg. Ramai yg comment dekat sni Pos "Laju" punya management x baca kaaaa?

Helpful?
0 0
S
Aug 29, 2021 2:15 pm

Barang saya kenapa lama sangat x bergerak dari post laju dato on...dari 25/8 lagi...sekarang dh berapa hari bulan...lembab...kenapa simpan barang saya lama lama...

Helpful?
0 0
R
Aug 28, 2021 2:15 pm

helllo kenapa hold barang terlalu lama...terlalu lama barang dipegang😒

Helpful?
0 0
S
Aug 25, 2021 2:15 pm

Barang saya dah terlalu lama di pos laju bandar dato onn .. bila nk delivery ke rumah sy?.. kenapa ambil masa yg terlalu lama.. dr 19/8 dh sampai sana sampai sekarang dh 25/8 masih di sana dan tk di pos keluar?!

View 0 more photos
Helpful?
0 0
S
Jun 17, 2021 2:15 pm

pos laju dato onn ni mmg ada mslh ke?lama sgt peram barang..call xreti nk angkt..

Helpful?
0 0
F

sama lah. dua parcel stock kat sana nak dekat 5hari sampai skrg belum deliver 🥺

Helpful?
0 0
S
Jul 16, 2021 2:15 pm

Sama..barang saya pon sama..tak gerak2..padahal dari dalam negeri yang sama.

Helpful?
0 0
H
Jul 09, 2021 2:15 pm

at last got send to you or not? how many days?

Helpful?
0 0
C
Jul 03, 2021 2:15 pm

Barang says dah sampai pos laju Dato Onn pada 1-7-2021 9.45pagi.sampai masih belum hantar., tak tahu bila nak sampai

Helpful?
0 0
S
Nov 18, 2020 2:15 pm

😡😡😡😡😡

View 0 more photos
Helpful?
0 0
ADVERTISIMENT

Learn how the rating is calculated

964 complaints
7 resolved 957 unresolved

Pos Malaysia contacts

(added by reviewer)
Tingkat 8, Ibu Pejabat Pos, Kompleks Dayabumi, Malaysia
ADVERTISIMENT