SUBMIT A COMPLAINT

Pos Malaysia Berhadservice slow

Review updated:

Barang sya pos pada 3/5/2018. 4/5 sampai sekarang 8/5 barang tu still tersangkut dekat Poslaju Parcel Hub. Come on lah pos laju, sya nak guna urgent barang tu. Sepatutnya bukan dalam masa 3-5 hari dah sampai ke. Barang tu di pos di KL, sya duduk di Johor. Kalau nak diikutkan tak jauh pun. Geram betul dengan pos laju ni. Tracking no sya : EH811262826MY.

Nu
May 07, 2018
Sort by: UpDate | Rating

Comments

  • Mf
      May 08, 2018

    macam mana caranya nak baiki tahap perkhidmatan pos malaysia, buat ruangan aduan tp tiada maklumbalas dr pos. buat hotline [protected] tp menunggu punye lama sampai 5 min x ada pegawai ambik panggilan. cal no pos laju cawangan..mana2 tempat mmg susah nak jawab. tolong lah buat kerja elok2, jgn susahkan org dan pelanggan. jgn sebab pos malaysia dah megah berdiri, buat endah x endah pada rungutan pelanggan. tlg buat semakan dengan pos laju bangi, no tracking EH819136421my. minta tolong la uruskan buat serahan kepada penerima. beliau x boleh memandu..x boleh tinggal rumah waktu siang disebabkan mengasuh kanak2.

    0 Votes

Post your comment