Pos MalaysiaExpress post

L Jan 04, 2019 Review updated:

Payment date: 20 Dec 2018
Customer address: Calkin Lee
28 Jln USJ 4/1M
Subang Jaya 47600
Malaysia
Source country: US
Shipping mode: Express
Payment method: Master 2158
Payment reference no.: SHP-PM24077632-[protected]-001
Estimated time of arrival: 31 Dec 2018 - 03 Jan 2019
Chargeable wt:
Package value:
3.3kg
USD 85.00
Base charge: 68.00
Weight charge: 81.60
Fuel surcharge: 15.64
Bundling discount: - 0.00
Additional charges: 0.00
Customs tax: 0.00
thank you for using EZiPoz! Total (MYR) 165.24
Tracking no - EV163971322MY
Invoice no:
[protected]

Hi Sir
I paid express shipment for my package but item is not shipped.
Label is created but not posted over counter.
Please check thoroughly what happened to my package.
Thank you
Lee Calkin
HP [protected]
E-mail - [protected]@yahoo.com

Express post

  • Updated by Lee Calkin · Jan 04, 2019

    Please check my complaint thoroughly pos Malaysia

  • Updated by izzah_ · Sep 05, 2019

    NEED URGENT FEEDBACK!!MY ITEMS USED A WRONG ADDRESS. It supposed to be in Johor Bahru. nut the Shopee seller wrongly key in my data and the items were using kucing postcode. PLEASE Send my items to new a new address

  • Updated by nur suhailah · Sep 06, 2019

    apa masalah dengan pos laju eh?bende yang sepatutnya boleh sampai dlam masa 2-3 hari boleh jadi satu minggu, ingat orang pos laju tu suka² je ke

  • Updated by Brandon A · Sep 07, 2019

    Recently I sent a parcel to China for my family there ... When the parcel reached China all the items inside was crushed and broken. Thank you for not being able to complete a simple task which we have paid for.

  • Updated by Arif Rozib · Sep 23, 2019

    Barang tidak sampai lagi hampir sebulan. Saya POS dri 4 hb September 2019 sehingga Hari ini tidak sampai lagi. Mohon tindakan segera. No tracking Eh775989724my. Saya perlukan barang tersebut dengan segera

  • Updated by Arif Rozib · Sep 24, 2019

    Masih lagi tidak sampai...
    No tracking Eh775989724my

  • Updated by sitifatimahnoor · Oct 28, 2019

    Harap pihak tuan dpt pos brg saya dgn cepat dan selamat

  • Updated by Miss Nurjannah · Nov 03, 2019

    Dua kali barang saya diterima oleh poslaju kuching, tapi sampai sekarang tak sampai delivery barang tersebut. Boleh saya tahu posman bila nak hantar barang saya? Gambar di bawah, menerangkan lebih lanjut tentang penghantaran barang saya tersebut.

  • Updated by Andy freedom · Nov 10, 2019

    Dimana semua orang

  • Updated by Nursahiera · Nov 26, 2019

    Hi, please update my tracking number ERA756662450MY. its been over a week i wait for the tracking to be updated. thanks.

  • Updated by r'ben'z bak · Dec 04, 2019

    Hari ni 04-12-2019 belum ada khabar dan update pasal barang saya, mohon update status barang saya... Kalau ada masalah tolong la bagitahu saya...

  • Updated by Zainul Ariffin · Dec 24, 2019

    Nape parcel saye (EHA113450385MY) lame sangat stuck di klia hub? boleh saye tahu ade masalah ape ya? kalau ada masalah berkenaan parcel tu, x reti ke kol pengirim @ penerima brg tu? kan ade no fon kat situ.

  • Updated by Nona manis · Jan 04, 2020

    barang sya bila nak sampai poslaju oii

    ERB142674200MY

    seminggu dh tunggu ni

  • Updated by Siti khatijah Rashidi · Jan 06, 2020

    tracking number
    MY 1995300087698D

    my casing is not delivered and i want to know where the casing now?

    i really want that casing i have paid it

    thankyou

  • Updated by dennis sniper · Jan 06, 2020

    Ini nombor tracking saya EH992229278MY

  • Updated by Rahmat77 Rasul77 · Mar 04, 2020

    Barang yang order melalui shopping tidak sampai pada Tuan Punya.

  • Updated by Beng Ean · Jul 26, 2020

    ERC324134858MY parcel post 11/7/20, sampai sekarang 26/7/20 tracking masih ada di langkawi, tolong lah hantar cepat

Responses

  • Be
    Beng Ean Aug 01, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Pos laju Mengapa post ke sabah sarawak SANGAT SANGAT LAMBAT .customer dh mengamuk smpi cakap kmi seller penipu.tolong lah percepatkn pnghantarn saya ERC324134858MY..jangan di sebabkan msalah penghantaran kmi punya bisnes jdi bankrup atau mendapat malu .tolong lahh percepatkan .harap maklum kepada pos laju.jgn susahkn kmi sebagai seller.

    0 Votes
  • Ai
    Airiska Idran May 13, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Letak alamat lain. hntr alamat lain.. tulis alamat tingkat 3.. dia hntr dkat bwah bhgian pengurusan. tanpa pengetahuan saya.. habis klo parcel tu hilang? macam mana? ni bukan sekali je.. selalu macamtu! skali skala xpa lah. faham brng bnyak.. ni dh selalu ni. smpai brng pon p kat cawangan lain. hilang. mcam mana?! tak amanah betul la gini..

    0 Votes
  • Ly
    Lydia89 May 07, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Good day.
    My parcel stuck at klia hub since 24th April 2020. There is no update until today 30th April 2020. Please send my parcel urgently, its a medicine..
    Tracking num ERB73121920MY

    Comments

    0 Votes
  • Nu
    nufa lias May 05, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Barang tidak bergerak sejak 27 april 2020 . Sila buat penghantaran segara !

    EP702192775my

    (kek)

    0 Votes
  • Na
    Nafisahali May 03, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya ada order barang melalui shoppe 15 April dikirim tapi semalam saya melalui tracking poslaju tak gerak dari tarikh 17/4 sampai sekarang saya tak dapat barang saya.

    ERB639264163MY
    Please check...

    Comments

    0 Votes
  • Za
    Zahariyah May 03, 2020

    Saya nk buat aduan parcel saya belum lagi sampai.. Dan masih lagi stuck dekat cawangan shah alam.. Barang tu tidak tahan lama kalau simpan tmpatt panas..kalau boley tolong hantar secepat yg mungkin..

    0 Votes
  • Ud
    Udzairah May 03, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Please hlp chck : EH682592581MY

    Where is the parcel now ya?
    How to collect it?

    Thanks

    Comments

    0 Votes
  • Sh
    Shamsiah Nor Apr 26, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Assalamualaikum.
    Saya nak buat aduan, barang pos saya masih belum diterima. Bermula posout tarikh 15/4/20 sampai sekarang belum terima.
    Tracking num ERB658980696MY .
    Harap pihak poslaju ambik tindakan
    Sekian, terima kasih.

    Comments

    0 Votes
  • Ch
    Ching Apr 21, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Why my parcel already reach to balakong pos office 3 days still no delivery to me? Pls check ERB630775227MY

    Comments

    0 Votes
  • No
    Noratikah Musa Apr 18, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Selamat tengahari, barang saya dari 3hb April di Kepala Batas, Penang sampai sekarang 9hb April tidak gerak2 lagi. Parcel tracking EP696777784MY . Saya call banyak kali selalu letak call je. Tolong ambil tindakan segera.

    0 Votes
  • Ra
    Rar1 Mar 14, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Maksimum 6-12 hari berkerja kata pos laju . Tapi sampai sekarang no updated ! Tolong updated ! Jangan senyap je !! Kami cust bayar bukan free ! Bukan pkai air liur . Hantar segera atau updated paling kurang pun ! Jangan tahu mkn gji buta ! Tak berkat ! Dan jgn naya org gini !

    Comments

    0 Votes
  • Am
    Amalina Razi Mar 10, 2020

    Greetings . It has been 2 days in a row which pos laju stated that my parcel was unsuccesful . Please fix this problem and do trace my parcel .

    Here is my tracking number

    ERB374130139MY

    EN437642009MY

    0 Votes
  • Nu
    Nurul Hafisa Binti Usman Mar 10, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya dah isi semua details yg diminta mcm consignment number, nama, ic, pin number. Tapi peti ezibox shell ttdi jaya tak terbuka. Berapa saat lepas tu dpt mesej mengatakan item saya dh diambil. Mcam mn sy nak ambil barang sy tu semula. Ni tracking number saya (ERB239814032MY). Mohon segera selesaikan

    0 Votes
  • Ra
    Rahmat77 Rasul77 Mar 09, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Barang yang di oder melalui shopping tidak sampai pada Tuan Punya

    0 Votes
  • Ka
    Kah Yee Mar 03, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    my parcel stop at19-Feb but now is 27-Feb! ardy over 1 week.ok fine, i called to the office hotline but nobody answer me.bad service

    Comments

    0 Votes
  • Ad
    AD86 Mar 03, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    My ERB239722058MY still in processed since 25 Feb and no further update. Pls check. Thanks

    0 Votes
  • Li
    Lilyana Lily Mar 01, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Assalamualaikum hi, sye nk tnya detail penerima tracking no ERB349097419MY. Kt system tulis atas nama SYAFIKA.
    Tu brg sye, knapa poslaju hantar kt orglain.
    Dlm alamat yg sye bgi tu office hsbnd, n dlm plant TNB ukm tkde pekeje pompuan, suma lelaki.
    Bole tlg sye dptkn blek brg sye tk, n tlg bgi detail penerima ats nama syafika tu.
    Trimekasih...

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • Am
    Amirul firdaus Mar 01, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Hari ini 15/02/2020...pada jam 9.21 pagi..pejabat pos masih belom buka...dimanakah pekerja pekerja pejabat pos masjid tanah...disini saya sertakan gambar pejabat pos...lampu pejabat pos pon masih tidak tutup...pembaziran elektrik

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • Ch
    Chasca Feb 29, 2020

    EP707765166MY

    Barang saya dah sampai Poslaju Kota Kinabalu 20hb. Tetapi sehingga ke hari ini 24hb barang masih tidak dihantar ke alamat oleh Poslau KKIP

    Tolong tambah pekerja di Poslaju KKIP barang yg ptt dihantar masih tak dihantar.

    sangat2 slow service!!!

    Uugent tau tak!

    0 Votes
  • Ra
    Rajvmb1187 Feb 29, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    I have ask an enquiry regarding the reqistered mail i received... untill now there is no repsonse email from them...

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • Ch
    Chasca Feb 03, 2020

    Barang sy dah sampai Kota Kinabalu 5 23hb.1.2020 sehingga kini 28hb barang sy masih pending di pejabat pos kota kinabalu!! 5 hari korang Peram barang customer nak buat apa?????

    ERB224457422MY

    PEKERJA POSLAJU KK PEMALAS!

    0 Votes
  • An
    Angela Ding Feb 01, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    My parcel ERB120222208MY didn't update since 20 January. Pls check

    0 Votes
  • Ah
    Ahmad fikri Feb 01, 2020

    Item yang saya beli dari shoope tidak samapi hingga hari ini.saya nak refund dah tak bole..kenapa item ini di semak melaluai tracking no ada di puchong..sedangak. Alamat sy beli adalah di Johor

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • No
    Norazlina Tajuddin Jan 26, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Barang dah stuck hampir 3 minggu. Dah guna tracking no baru. ERB119127947MY masih belum dapat juga. Barang nak pakai urgent.

    0 Votes
  • Al
    alfienz 3113 Jan 18, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya telah beli barang dari shoppe pada 6.01.2020..tapi sampai sekarang brg blum sampai dan bila track still belum begerak. Boleh cek apa masalah brg msh tak sampai-sampai sebab sy urgent nak brg tu utk business.please check as soon as possible..TQ.

    Comments

    0 Votes
  • Nu
    Nurul Iman Othman Jan 18, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Kelmarin saya check barang saya di pos alor setar, tetapi hari ni di pos seremban.. Sedangkan alamat penerimaan alamat Langkawi, Kedah. Dah kenapa??? Tolong ambil tindakan segera.. Dah 4 hari, tak dapat barang lagi!
    Ini no.tracking saya.
    ERB188226287MY

    Comments

    0 Votes
  • Si
    siti safiah Jan 15, 2020

    Tolong check no tracking EN 931355096MY. Dari 31/12/2019 lagi status in transit. sampai hari ni status masih sama! Nak tunggu berapa lama lagi? Tiap hari call khidmat pelanggan tak jawab. email pun tak respon. service pos laju makin teruk gila !!!

    0 Votes
  • Ce
    cella tsf Jan 15, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Parcel before Christmas and New year already reached Kuching, more than 1-2 weeks stuck at pos office, izit all staff pos office no working or what? Until now no shipping out parcel.
    What is poslaju means?
    If any issue pls contact owner not leave the parcel and deliver out...!!

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • Ae
    Aeen Jan 12, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya ada 3 pattcel yang stuck dekat 1 tempat yang berbeza iaitu miri kota kinabalu dan 1 lagi barang dh scan kot dengan status consignment dispatch out from transit office. Memang sekarang pihak poslaju buat kerja lambat atau macam mana?Nak kena tunggu sampai bila untuk dapat 1 barang? Tolong settle cepat sbb dah lama pihak you perap barang tu.

    Comments

    0 Votes
  • De
    dennis sniper Jan 12, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Saya complaint kerana saya telah menunggu terlalu lama barang itu jadi bila kah barang saya akan sampai sebab barang itu telah di pos dari tahun lalu tanggal 31.Jadi saya ada sedia bukti barang saya belum sampai pada gambar screen shot dan update terkini tracking

    Comments

    0 Votes
  • Li
    Lim Shengyu Jan 12, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    saya punya barang dari 17 December 2019 sampai ini hari sudah lebih setengah bulan kata "consignment dispatch out from transit office", tapi tak sampai atau updated, tolong check tracking no. : ERA662827892MY. terima kasih

    Comments

    0 Votes
  • Iz
    Izatcomel1234 Jan 12, 2020

    Sye dah ckp kt poslaju barang satu je ke ? Sbb sye order dua barang sye ingt dua kali hantar sye diam jelah lepastu tgok shopee out delivery tpi barang satu je smpi lagi satu x smpi2 sye penat bayar last2 mcm tu dia buat haishh

    0 Votes
  • Kh
    Khaira Anisa Jan 11, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    I order brg dari seri kembangan pada selasa 24/12/2019 hingga ke hari ni 4/1/2020 poslaju masih tak hantar lgi brg i..i trace n track dekat website poslaju barang dah out delivery tp dah brape ari tk smpai lgi.knp terok n melampau sgt servis mcmni ye????😡

    Comments

    0 Votes
  • Ek
    ekstrak belacak original Jan 11, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    Hello Poslaju Kota Kinabalu, please improve service di sana. Pengeposan dari Kota Kinabalu ke Semenanjung ambil masa lama sangat! Tracking number pun tak update dalam sistem walaupun dah seminggu buat pengeposan di kaunter Poslaju.

    0 Votes
  • No
    Nona manis Jan 11, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    poslaju please lah .. berapa kali dh benda mcm ni berlaku ..tolong lah update di mna barang sya 😅

    ERB142674200MY

    ni tracking No ..seminggu dh barang saya blum sampai 🙄🙄🙄🙄

    Comments

    0 Votes
  • Zu
    Zulhilmi Jan 11, 2020

    Barang saya masih belum terima dari tarikh 24 Disember 2019 hingga hari ini 3 Januari 2020. Sudah 10 Hari.

    Comments
    Comments

    0 Votes
  • Ay
    Ayyad Ader Jan 11, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    I would like to know about my item posted from Termerloh. Its stuck in transit office for 5 days. Whats happend actually? My tracking no ERB146712711MY

    Comments

    0 Votes
  • Si
    Siti khatijah Rashidi Jan 11, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    i want to complain about my casing phone i go to the place that delivered this item but it not there .Now i don't know where it is.I have paid it .the tracking number is MY199530087698D

    I hope u will able send it to the right place

    0 Votes
  • Ch
    Chasca Jan 08, 2020

    Tolong update parcel Ep656524800my. 2 hari dah stuck dekat tmpt sama.

    0 Votes
  • Ac
    Achen Habsah Jan 08, 2020
    This comment was posted by
    a verified customer
    Verified customer

    My parcel tracking number EN386067155my not been update. The sender already post on 28 December 2018, still pending in KL. I need the parcel send urgently to me. Need feedback from ur side ASAP. Tq

    0 Votes

Post your comment

    By clicking Submit you are agreeing to the Complaints Board’s Terms and Conditions

    IN THE NEWS

    Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints.
    If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
    One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues.
    A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices.
    ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people.
    You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem.
    Do a little research on the seller. Visit consumer complaint websites like ComplaintsBoard.