SUBMIT A COMPLAINT

Celcom Axiata Berhadcomplaint

1
L Jul 20, 2017 Review updated:

Sirs & Madams,

Please refer to my Monthly Statement for May 2017 & June 2017 - please reverse me the charges for RM 9.00 + RM 12.00 to my Celcom Account. Please stop send me those rubbish SMS and stop disclose my particular without permission to those marketing or sales for avoiding those rubbish sms.

Or else, I will direct report to consumer department that CELCOM simply charge to consumer without permission approved and without our notification.

Your reply and action is highly appreciated.

Celcom Axiata Berhad
Celcom Axiata Berhad

Responses

  • A
      May 18, 2018

    Dear Celcom,

    saya adalah seorang yang sangat "LOYAL" / SETIA kepada celcom.. dah guna celcom banyak tahun.. baru-baru ini, handphone saya rosak.. saya ada nampak iklan celcom buat easyphone.. saya fikir, dah guna line lama, so harap ada benefits sikit la dari celcom kepada pelanggan setia.. baca dekat internet ada easyphone.. so saya p ke bluecube Sungai Petani, Kedah.. staff celcom tu cakap nama saya ada call pernah kena barred. jadi kena tunggu 3 bulan baru boleh nak apply phone baru.. tanpa upfront payment.. harini 18/5/18, saya call celcom HQ untuk doublecheck call barred saya tu tarikh bila.. (sebab saya tak ingat).. lepas tu pegawai celcom check, dia kata saya boleh apply phone.. tak ada masalah.. dia check nama saya katanya "no record".. so saya terus bergegas ke celcom bluecube semula utk dapatkan handphone baru.. sebab pegawai tu cakap bawa ic saja, boleh ambil phone baru, tanpa sebarang bayaran, sebab saya dah guna line celcom lama.. jadi saya p semula ke bluecube, tiba2 pegawai tu cakap nama saya ada call kena barred.. tak boleh nak dapatkan phone baru..!!!

    jadi dekat sini, saya rasa pissed off sikit la.. mula2 pegawai bluecube sungai petani tu cakap tak boleh.. lepastu tadi saya call HQ, dia cakap boleh.. lepas tu saya p balik bluecube, dia cakap tak boleh.. apa benda semua ni????? saya kena tendang macam bola.. come on la celcom.. sebentar tadi saya call semula celcom HQ dan bercakap dengan pegawai perempuan.. Cik Yan dari Celcom HQ.. dia kata nama saya ada tunggakkan RM27 ringgit berapa sen saya tak ingat.. dia kata kena bayar yang tu dulu.. lepas tu tunggu 3 bulan baru boleh ambil phone baru.. dia kata disebabkan sistem masalah, handphone saya tak kena barred sekarang ini... apa benda semua ni???? saya cakap dekat dia, sistem masalah bukan salah saya.. kenapa celcom tak barred saya punya phone???? betul ka sistem celcom masalah???? kalau mcm ni saya nak tukar line lain la kepada sistem yang lebih stabil.. tak sangka la celcom punya sistem masalah...
    saya rasa kecewa..

    terima kasih celcom.
    saya rasa kena fikir cara nak selesai kes ni sendiri.. sebab celcom mungkin takmau dengar pun apa masalah saya..

    0 Votes
  • D
      Sep 08, 2018

    Tolong check line 4G area Taman Saujana Puchong... bayar bulanan mahal2 dapat line E & 1 bar je bila duduk dalam rumah... better pakai MAXIS or DiGi je sebab xde masalah kalu duduk area klang valley

    0 Votes

Post your comment