SUBMIT A COMPLAINT

Bank Islam Malaysiapromoter bank islam biadap, memaksa dan juga perli pelanggan yg tolak offer insurans

Jam 2.30 pm tarikh 13.09.2019 tadi seorang promoter bank islam, seorang perempuan call sy utk offer insurans baru. Sy sudah katakan tak nak ambil insurans tersebut, tetapi paksa juga utk ambil. Dua tiga kali sy tolak dan cuba memberi sebab. Yang tak tahan boleh siap perli2 pulak tu. Macam ni ke service bagus korang???Promoter tersebut juga tak nak langsung bagi peluang utk sy bercakap. Kerap memotong ap yg sy nak katakan. Perbuatan ini sgt biadap. Seems like promoter korg ni diajar tak bagi peluang lgsg kpd pelanggan utk bercakap juga. What kind of service is this?? Klu pelanggan dh bagitau taknak ambil offer jgnla memaksa. Terima hakikat org taknak. Cuba faham bahasa sikit. Sy rasa tak perlu lgsg service offer insurans by phone ni. Menyusahkan. Mengganggu orang lain. Sgt annoying. Nasib baik la ada pelanggan nak juga angkat call layan ramblings korang. Kalau tahu no bank islam mmg takkan angkat lgsg. Ingatkan no emergency lain terpaksa la juga angkat. Just learn how to try to accept your customer's opinion.

98
Sep 13, 2019

Post your comment