The most trusted and popular consumer complaints website
Explore your opportunities! Create an account or Sign In

KOLEJ PTPL / Tipu duit PTPTN

1 Malaysia Review updated:

Dulu aku pernah belajar kat kolej ptpl cwngan @#*&! (xble bgtau nnt kne saman). ble blaja kat sane aku dapat pinjaman ptptn. tp sedihnya aku belajar separuh jalan je. nak di jd kan cerita mse aku berenti dlu aku x apply borang berenti terus berenti cam tu je xder aper2 notis tp just inform kat lecturer la.
beberapa tahun kemudian ble aku chek akaun bank aku tetiba je ade penambahan Rm3000 dlm bank yg biase aku dpt duit ptptn. ble aku call ptptn dan pegawai tu mengesahkan kemasukan RM7000 dlm akaun bank aku.
maknenya kolej ptpl tu abik 4ooo pastu tinggalkan 3000 nk tunjuk die tolak yuran kot. aku cuba try complaint kat staff kolej ptpl tp die orang mati mati ckp takder luluskan ape2 pinjaman kat aku. last last just apply borang berenti kolej je kat saner.
klu diikutkn rse mmg geram pun tp nk buat cmner benda dh jd.
hrp harap korang sume nnt hati hati lh. mmg zaman skrg ni sume bende xleh caye sampai kat tempat kite bljr pun penipu...

Sort by: UpDate | Rating

Comments

  • Me
      29th of Jun, 2010
    0 Votes

    nape u x wat surat behenti awal2? i rs sume u akan mngalami benda yg same di kolej atau ipta lain jika x membuat notis pemberhentian. Pihak akademik x dapat mengawal ape yg berlaku jika xda hitam putih dr pihak pelajar..

  • Lo
      7th of Oct, 2010
    0 Votes

    Salah awak sendiri x isi borang berhenti.. mana2 ipta or ipts pun sama jer.. awak yg x ikut prosedur..

  • Na
      10th of Sep, 2013
    0 Votes

    kolej ptpl ni memang penipu..adik aku dah susah..org tua susah, mula2 masuk daftar dlu ckp lain..bila dh masuk ini wajib bayar, itu wajib bayar..diaorng tak terangkan secara detail and tarak hitam putih..
    skrg dh sangkut2 nk bayar sebb sumber keuwngan terhad..ini baru betul menipu, mcm ni la cara nya ptpl sapu duit orng..bila dah daftar duit dh dapt..lepas tu lantak...diorng n menipu secara halus..hati2..mula2 dulu ckp bulan2 bayar sekitar 160..skrg bila dh masuk semua dh bayar jadi sampai 5ratus lebih..exsem lg kena bayar..celaka punya kolej..kepala mak dia..

Post your comment