KOLEJ PTPLTipu duit PTPTN

Dulu aku pernah belajar kat kolej ptpl cwngan @#*&! (xble bgtau nnt kne saman). ble blaja kat sane aku dapat pinjaman ptptn. tp sedihnya aku belajar separuh jalan je. nak di jd kan cerita mse aku berenti dlu aku x apply borang berenti terus berenti cam tu je xder aper2 notis tp just inform kat lecturer la.
beberapa tahun kemudian ble aku chek akaun bank aku tetiba je ade penambahan Rm3000 dlm bank yg biase aku dpt duit ptptn. ble aku call ptptn dan pegawai tu mengesahkan kemasukan RM7000 dlm akaun bank aku.
maknenya kolej ptpl tu abik 4ooo pastu tinggalkan 3000 nk tunjuk die tolak yuran kot. aku cuba try complaint kat staff kolej ptpl tp die orang mati mati ckp takder luluskan ape2 pinjaman kat aku. last last just apply borang berenti kolej je kat saner.
klu diikutkn rse mmg geram pun tp nk buat cmner benda dh jd.
hrp harap korang sume nnt hati hati lh. mmg zaman skrg ni sume bende xleh caye sampai kat tempat kite bljr pun penipu...

Responses

  • Me
    memerhati Jun 29, 2010

    nape u x wat surat behenti awal2? i rs sume u akan mngalami benda yg same di kolej atau ipta lain jika x membuat notis pemberhentian. Pihak akademik x dapat mengawal ape yg berlaku jika xda hitam putih dr pihak pelajar..

    0 Votes
  • Lo
    low profile Oct 07, 2010

    Salah awak sendiri x isi borang berhenti.. mana2 ipta or ipts pun sama jer.. awak yg x ikut prosedur..

    0 Votes
  • Na
    nazri wan Sep 10, 2013

    kolej ptpl ni memang penipu..adik aku dah susah..org tua susah, mula2 masuk daftar dlu ckp lain..bila dh masuk ini wajib bayar, itu wajib bayar..diaorng tak terangkan secara detail and tarak hitam putih..
    skrg dh sangkut2 nk bayar sebb sumber keuwngan terhad..ini baru betul menipu, mcm ni la cara nya ptpl sapu duit orng..bila dah daftar duit dh dapt..lepas tu lantak...diorng n menipu secara halus..hati2..mula2 dulu ckp bulan2 bayar sekitar 160..skrg bila dh masuk semua dh bayar jadi sampai 5ratus lebih..exsem lg kena bayar..celaka punya kolej..kepala mak dia..

    0 Votes

Post your comment

    In The News

    Unhappy consumers gather online at Complaintsboard.com and have already logged thousands of complaints
    If you see dozens of complaints about a certain company on ComplaintsBoard, walk away.
    One of the largest consumer sites online. Posting here your concerns means good exposure for your issues
    A consumer site aimed at exposing unethical companies and business practices
    ComplaintsBoard is a good source for product and company gripes from especially dissatisfied people
    You'll definitely get some directions on how customer service can best solve your problem