Explore your opportunities! Create an account or Sign In
The most trusted and popular consumer complaints website

RHB Bank Berhad

Posted: May 26, 2017 by    

personal loan/easy rhb

Complaint Rating:  100 % with 1 votes
100% 1
5
Contact information:
Pasir gudang, Malaysia
Salam,
Saya nak buat aduan sedikit pasal cara staff rhb. Sy tahu sy delay bayaran untuk 3 blan..tp sy pernah betcakap dengan seorang pegawai perepuan dan dia cakap bayar untuk sebulan dulu ntuk cancelkan surat saman. Sekarang saya dalam proses untuk cari duit untuk bayaran tunggakan lain tapi tiba2 saya dapat call dari seorang staff rhb yang mengatakan bahawa bayaran yg kami buat dahulu, tidak cukup kuat untuk dia tarik saman. So dia paksa bayar lagi. Now dia kerap call ke office dan bila receptionist tanya siapa dia, dia dengan kasarnya tidak mahu perkenalkan diri dan memaksa untuk bercakap dengan saya. Please lah... Sy tahu sy akan bayar tapi bagi masa. jangan call ke tempat kerja saya kerana ia menganggu. Kalau sy dibuang kerja bagaimana saya ingin bayar loan? Please upgrade your service.
Complaint comments Comments (4) Complaint country Malaysia Complaint category Loans

Comments

Sort by: Date | Rating
N  10th of Jul, 2017 by    +1 Votes
Sibuk hantar sms ugut nak saman..macam la saya tertunggak berbulan2...lambat bayar je untuk that particular month..RHB sucks
N  25th of Jul, 2017 by    0 Votes
Sama mcm sy.. Tagih sy rm40.. Mcm la sy x byr.. Tiap bln sy byr cuma lewat sja.. Sy sllu kena dgn staff prmpuan yg brnama FIZA.. Ckp kasar dgn pelanggan n siap bole ugut lgi..
N  10th of Aug, 2017 by    0 Votes
RHB SUCKS. aku bayar tiap2 bulan on time..lepastu 1st payment ade bayar extra 1 month..so sebab ade extra aku tk takut la lewat bayar, sekali call kata aku ade penalty..kata aku bayar tk on time..pala bana RHB la!!ni nak g bank tnye mana extra 1month sy bayar..dah tu call office pulak tu..mmg setan.. terkejut aku
A  14th of Sep, 2017 by    0 Votes
same goes with me. I had an urgent meeting today while RHB keeps on calling me 016-3231671 / 016-2137940 I couldnt answer because i was in a meeting room. Sadly while I got a chance to answered the lady scolded me by saying " KESIAN KAN MUDE MUDE LAGI DAH PEKAK". Is this a right way for collecting a debt? whats the different between RHB staff with the gangster? Poor service. The other day she said I have to pay more for covering my for month payment but still they keeps on calling me to cover my debt even though the deal has made. Threatening us as a customer isnt the right way. Please upgrade your service. Kindly listen to all of us as a customer complains.

Post your Comment

Please check text spelling before submitting a comment
Your attitude towards Complaint Agree Neutral Disagree
Comment text
Attach photos (optional)

RHB Bank Berhad Logo RHB Bank Berhad
Customer Care Service
Level 6 Menara AA,Jalan Tun Razak
Kuala Lumpur
Malaysia - 50400
+60 03 9206 XXXX
+60 03 9206 XXXX
View Full Information
Contact Us
bdomains.com
     

Reply to

Send