SUBMIT A COMPLAINT

Pos Malaysia Berhad / staff kurang ajar

Kuala lumpur, Malaysia

Hi..smlm sy ada pos barang di kaunter pos laju taman melawati..di situ ada 3 kaunter pos laju..kaunter 1 (kaunter pengeposan 1 & 2 barang), kaunter 2 (kaunter pengutipan) & kaunter 3 (kaunter pengeposan - tidak dinyatakan berapa brg boleh di pos).

Semalam 2.5.17 dlm pukul 5.20ptg, org tak ramai, sy nak pos 3 barang di kaunter pos laju. Sy lihat kaunter 1 ada 2org tgh beratur, kaunter 2 tiada org & kaunter 3 ada customer beratur dengan brg yg sgt byk! Jadi sy beratur di kaunter 1 dgn 3 brg di tangan sy.

Masalah yg timbul, bila tiba giliran sy, staff di kaunter 1 (bernama Shah) tanya dgn nada annoying kepada sy "berapa barang tu?" Bila dia nampak sy pgg 3 brg. Sy jawab "3" Dia jenguk di kaunter 3, memang ada customer dgn beg yg sgt byk. Jadi Shah buat muka sambil cakap pd sy "emm bagi satu2" Ok, sy pun buat apa di minta. Shah mcm tak puas hati lg dgn 3 brg sy tu, dia tekan keybord mcm nak tercabut seakan-akan marah! Lepas settle ketiga2 brg, Shah stepler resit dgn consignment note, beri pada sy & sy cakap "terima kasih".

Nak tahu apa yg dia cakap lg?? Dia sound sy, "lain kali 3 brg kaunter hujung (merujuk kaunter 3 - tidak dinyatakan berapa brg yg boleh di pos).

-- Eh bahangong, ko berkira sangat kerja kenapa? Di kaunter 3, tak tulis apa-apa kat papan tanda berapa brg boleh pos, ingat aku bodoh tak reti baca? Kalau aku beratur belakang customer yg brg banyak utk di pos td, MAKNANYA KO TAK DE KERJA LAA?? APHAL NAK BERKIRA SANGAT DENGAN 3 BARANG? APAHAL NAK SOUND AKU MCM TU? KO KALAU BERKIRA KERJA, BAIK TAK PAYAH KERJA LAA, RAMAI LAGI YANG LAYAK KERJA DI KAUNTER! TAK ADA ADAB BETUL KO KAN!! --

Sy sertakan sekali resit yang ada tertera no id staff kaunter 1 (kaunter pos laju). Sy dgr, nnt pos akan refer cctv, maka refer la, sy pakai baju pink, yang memegang 3 brg pos laju! Tak percaya lg, boleh email [protected]@yahoo.com

P/s: kalau boleh, pos keluarkan 1st reminder kepada staff tersebut. Dia kerja front desk sepatutnya tahu etika bekerja macam mana. Ingat, CUSTOMER ALWAYS RIGHT!!

Terima kasih.
--A.M--

Pos Malaysia Berhad

Ai
May 2, 2017

Post your comment