The most trusted and popular consumer complaints website
Explore your opportunities! Create an account or Sign In

Pos Malaysia Berhad / parcel masih di pos laju bandar dato onn

1 Johor, Malaysia Review updated:

Pos laju Bandar Dato Onn masih belum menghantar barang saya. Tempoh hari saya telah pergi ke pos laju bandar dato onn dan mereka menyuruh saya pulang kerana barang masih belum dikeluarkan daripada packaging walhal sistem kemaskini barang saya sampai 2 julai dan saya pergi ke pejabat pos pada 5 julai. Mengapa jika barang di pos laju skudai, saya boleh menerima barang tersebut pada hari yang sama atau esoknya tapi ini adalah kali ketiga barang saya berada terlalu lama di poslaju bandar dato onn. Saya sangat memerlukan barang tersebut.

Fa
Jul 8, 2018
Sort by: UpDate | Rating

Comments

  • Sy
      11th of Jul, 2018
    +1 Votes

    Kenapa pos laju bandar dato onn ni lembap sangat erk
    Suka ea simpan parcel orang lama²
    Parcel lain kat poslaju lain da lama terima
    Yg ni da seminggu peram kat poslaju bandar dato onn ni

    5/7/2018 brg da ade tp arini 12/7/2018 still belum receive

  • Na
      3rd of Aug, 2018
    0 Votes

    @syafierahayati Saya kecewa dgn perkhidamatan pos laju.kita byr service phantaran brg.tp brg sy awak xhtr.sbrg notice pon xsmpai bla sy cek je brg sy da di htr ke kota bharj balik.ape ni????????

  • Na
      3rd of Aug, 2018
    0 Votes

    @NaNa Darwisha Sy bkerja sekurang2nya ad notice kt rumah sy mngatakan minta utk ambilkn barang bila sy cek dok xsmpai lg sy pkir pos laju akn wat phantarann last cek tiba2 smpi ke kelantan semulaaa sape xfrustttt bnda ni mnyusahkan sy taw x

  • Ci
      15th of Jul, 2018
    0 Votes

    Assalamualaikum, kenapa teruk sangat sistem pos sekarang ni? nak peram barang customer berapa lama? saya pos barang customer dari 03/07/2018 lg, lihat pos update da sampai di branch bandar dato onn pada 09/07/2018, lepas itu update minta collect pula, kami bayar wang pos untuk posmen hantar terus ke rumah customer, bukan setakat depan pintu pos anda. Dah la sampai lambat, lepas itu tak reti nak call inform penerima barang. Nanti jika lama barang tak di tuntut, di poskan semula pada pengirim, alasan? sebab barang tak di tuntut. Sistem kerja yang amat teruk, pihak atasan tolong pantau pekerja-pekerja bawahan anda. Anda meniaga, kami meniaga, kami gunakan perkhidmatan anda, jadi tolong perbaiki mutu kerja anda. Terima Kasih.

  • Va
      1st of Aug, 2018
    -1 Votes

    Parcel masih di poslaju Bandar dato onn

  • Id
      7th of Aug, 2018
    0 Votes

    assalammuaikum wehh terok naw krje korang kan!! klu kat melaka sampai dah.. ap benda la menyusahkan org tggu.. kecewa betul sevis korang ni

  • Lz
      15th of Aug, 2018
    -1 Votes

    @ida94 halo tanya jap,so dah dpt parcel tak?

  • Mo
      10th of Sep, 2018
    0 Votes

    Tiap2 hari tunggu kat rumah. Tak nampak posmen datang pun. Tapi system show out for delivery n left delivery notice. Kalao tak sempat nak hantar janganlah tipu ade tinggal notice. Bukan kali pertama kena kes ni.

  • Le
      27th of Sep, 2018
    0 Votes

    Saya sedng menanti satu parcel tetapi apabila cek tracking no eh522522395my parcel telah sampai di pos laju jb pada 25.9.18. Next pd hari ini parcel tu telah keluar bukan untuk serahan kepada sya d tmn johor jaya 81100 tetapi ke depoh serahan pos laju di kulai. Pelik sungguh mengapa perkara ini terjadi sedngkn alamat saya d johor bahru. Sampai bila perlu saya tunggu...saya tak mampu untuk kesane semata2 mengambil parcel itu ...perkhidmatan bukan percuma dan sya terkene lg untuk kekulai. Ambil tindakan dan beri maklum balas kepada saya. Kecewa sekali dgn perjhidmatan pos laju

  • Si
      8th of Nov, 2018
    0 Votes

    Kenapa susah nak angkat call erk. da seminggu brg x sampai ni. dah cek tarckg no eh881364985my da bawak keluar tapi x sampai ke tangan sy lg ni...Tolong la jawab call kalau org tepon tu. Keje dengan ikhlas la ye

  • Ri
      11th of Nov, 2018
    0 Votes

    Previously ada 1 parcel yang sepatutnya sampai by 1/11/2018
    Tracking menunjukkan "[Pos Laju Bandar Dato' Onn: Delivered to AHMAD]"
    By 5/11, sendiri pergi Poslaju Dato Onn sebab parcel tak samapai2, staff dato onn bagitau kalau dah delivered, maksudnya dah sampai ke destinasi.
    Untuk kes saya, saya letak alamat ke UTM, bile cek UTM yang tak update sebab before tu cek staff cakap takde barang.
    Kesimpulan: kalau ade tracking bagitau delivered, means dah sampai ke destinasi. Xperlu walk in ke poslaju dato' onn seabb die akan bagitau benda yang sama.
    Semoga bermanfaat

  • At
      14th of Nov, 2018
    0 Votes

    @ridhwan27 Maksudnya salah staff utm ke?

  • Ri
      15th of Nov, 2018
    0 Votes

    @Athirahzzz Haah. Sebenarnya kes aku ni lain sikit dr yg kes lain yang diorang share dalam ni.
    Kebanyakan kes dalam ni latest status barang "item out for delievery"
    Kes aku nye latest status "item delivered to AHMAD"

    Utk kes aku, barang mmg dah sampai tapi pengurusan UTM yg tak cek betul2 gtau aku barang belum sampai. Lepas balik dari walk in pos laju bandar dato onn br staf utm cek betul2 then ada barangnya. Ak share tracking aku kat komen bawah utk reference ko (kat reply comment ni xleh attach gamba la plak)

  • Ri
      15th of Nov, 2018
    0 Votes

    @ridhwan27 boleh la pulak haha

  • Na
      5th of Dec, 2018
    0 Votes

    @ridhwan27 Kalau dia ckp 'item delivery to someone' memang confirm dah smpai ke? Sbb brg sya xdpt dkt tgn sya sendiri dia kata 'to azila'

  • Si
      14th of Nov, 2018
    0 Votes

    memang bermasalah ke pos laju bandar dato onn ni? parcel belum lagi samapi tarikh pos 7/11/2018 pagi - last update dalam web pada 8/11/2018 now harini dah 14/11/2018... ya allah kenapa lama sangat peram jadi pekasam ni...

  • At
      14th of Nov, 2018
    0 Votes

    @sitihartagrid Lamanya sis. Tak sampai lagi ke?
    Takut pulak sbb tgh tunggu barang jugak ni last dekat bdr dato onn

  • Sy
      19th of Nov, 2018
    0 Votes

    @Athirahzzz Sma ngan saya barang...dri 14hb 11...smpi skrg msih stuck kt bdr dato onn jgk...

  • Si
      20th of Nov, 2018
    0 Votes

    Barang saya dari 15/11/18 Sampai sekarang 21/11/18 tak dapat lagi. Check bermalam di Pos Laju Bandar Dato Onn pada 18/11/18. Dah lama perap. Apa la...Call pun tak jawab

Post your comment