SUBMIT A COMPLAINT

Petronasservice

Kepada Petronas Bukit Bandaraya Bangsar, tolong educate staff anda supaya berqualiti, jangan buat customer bengang atau geram

Saya selalu pergi ke sana untuk isi minyak hampir setiap hari, padahal, saya memang setiap hari isi minyak kat petronas

Pada Isnin 10/12/18 pada masa agak lebih kurang 8.30pm sampai 9.00pm saya pump minyak disitu, selepas credit card saya approved saya masuk kan Mesra card saya seperti biasa

Screen menunjuk kan sila ambil kad keluar, selepas kad Mesra dikeluarkan, screen tersebut seperti tidak berubah macam biasa yang bertulis 'sila pump'

Saya masuk kan Mesra kad sekali lagi, tapi macam sama, saya fikir mungkin machine ni hang, jadi saya cuba isi minyak, minyak boleh diisi sampai penuh

Tapi tiada resit keluar dari machine, jadi saya pergi counter untuk ambil resit dan check point, tetapi resit tiada tunjuk point atau Mesra kad info

Jadi saya tanya staff sana, satu perempuan yang mengendali, dia minta saya kad yang saya guna, saya tunjuk mesra kad saya, tapi kad yang dia mau ialah credit card saya

Selepas saya kasi dia, dia print satu lagi resit dan tunjuk saya bahagian Mesra kad dan cakap, saya tak masuk kan kad, saya kasi tau dia, saya ada masukkan kad, sekarang macam mana? tapi dia balas saya memang tak masuk kan kad, tak boleh buat apa2, apakah quality customer service ini?

Saya cakap dengan dia lagi, saya memang ada masukkan kad, adakah machine ada problem, dia balas, takde takde, machine tak ada problem, semua orang guna pun tak ada problem, saya yang tak masuk kad

Apekah jenis bangang customer service ni? Dia ni tau hormat orang tak? Bukan saya nak bising pasal point ni, mungkin berpuluh sen atau seringgit, tapi service yang macam ni, argue, cakal saya, memang tak masuk kad, ini kah service mesra Petronas yang boleh kasi kepada pelangan? Tak pernah saya di humiliate oleh mana mana customer service macam ini

Fo
Dec 10, 2018

Post your comment