SUBMIT A COMPLAINT

[Resolved] Penipuan Sebanyak 22Kpenipuan sivil

Selamat petang.. Saya muhamad hafizudin bin shahidan tinggal di melaka sungai udang..

Firstly saya memohon pda pihak tuan supaya terliti tentang saya punya kes..
Pada bulan januari saya ada pergi ke rhb setia city mall shah alam untuk membuat loan peribadi.. Saya datang bersama agent yang kendali kkan saya buat loan.. Saya masuk ker rhb dan berjumpa dengan kerani yang menguruskan loan.. Apabila saya membuat permohonan itu seperti biasa macam permohonan bank yang lain.. Cuma loan saya tak sampai sejam dah lulus.. Sedang kan selama ni saya buat dimana pun tidak lepas.. Kerani dan agent ni menggunakan orang dalam.. Selepas saya sign dan tamprin untuk loan.. Saya tidak dapat kad yang mengandungi loan saya.. Keesokan harinya saya call untk mmbatalkan loan.. Saya tidak kisah jika kena penalty.. Dalam sebulan dua saya dapat surat ddaripda rhb yang mengatakan saya ada buat pengeluaran duit sebanyak 22k.. Apabila saya pergi pda rhb tersebut dan berjumpa dengan kerani tu.. Dia menjelaskn kepada saya dia cuma menerima arahan daripda orang atasan untuk membuat loan saya dan agent yang diberi bedasarkan orang atasan nya (orang rhb).. Apabila saya dah membuat report polis dan saya pergi ke cawangan tersebut sdaya dah mendapat tahu kerani yang membuat loan saya tu sudah berhenti.. Dan pihak rhb di shah alam tu tidak bertanggungjawab dalam kes begini.. Ya btol saya da sign dan tamprin.. Tapi kad tidak diberi kan pada saya dan orang atasan rhb tidak mau mmberi kerjasama tehadap agent yang diberi kan.. Saya berharap pihak rhb dapat mnyiasat perkara ni.. Saya memohon untuk membantu saya mendalami orang dalam yang saya mendapat maklumat ni.. Di atm msin ada camera cctv pasti boleh melihat siapa yang mengeluar duit.. Saya berharap saya tidak mampu menangung hutang yang saya tidak buat..

Kerani (yg buat kan loan) : [protected]
Encik rashidi (orang atasan kerani) : [protected]
Agen (firdaus) ;[protected] / [protected]

Hafizudin (saya) ; [protected]

Segala bukti msej dan pengakuan kerani ada ppada saya.. Saya memohon dengn jasa baik daripda pihak rhb..

Penipuan Sebanyak 22K

  • Resolution statement

    xde apa apa tindakan .. dan org salah guna kan ic yg saya hntr .. page yg truk!!

Nu
Dec 07, 2018

Post your comment