SUBMIT A COMPLAINT

Mohamad Shahmer Bin SulaimanPower bank claim & warranty

Hi, selamat pagi.
Saya nak complain sedikit mengenai staff, outlet & sop untuk perkhidmatan red one.

Pada 08/01/2017 kami ada beli power bank 8000MAH di Red One Pelangi Semenyih.Pada mulanya janji 6 bulan warranty tetapi sepanjang pengunaan tidak sampai 2 bulan powerbank tidak berfunfsi dengan baik.

Nak dijadikan cerita pada 7/04/2017 kami pergi ke kedai Red One semenyih pada jam 3:30PM tetapi masih tidak buka.

keesokan harinya Sabtu 08/08/2017 kami pergi lagi untuk claim warranty. pada masa ini hanya adik saya sahaja yang masuk untuk buat claim dan saya hanya tungu di kereta kerana hujan. malang sekali adik saya tidak dilayan dengan baik. boleh staff disana kata kalau rosak beli baru je!!! bila cuba bandingkan dengan yg staff berkenaan punya boleh dia kata saya punya elok je... boleh pula dia perli macam tu... kalau saya punya elok takdela kami datang untuk claim.
pada masani memang menghampakan kerana masa beli kata 6 bulan warranty tapi bila bawa claim bertukar jadi tiga bulan je & mereka tak ambil claim dari adik saya.

Dengan rasa kecewa adik saya masuk ke kereta dan ceritakan apa yang terjadi. selepas 10 minit saya pula masuk untuk buat claim barang yang sama tetapi dengan penegasan boleh pula staff ambil claim. dengan tegas sy kata kalau warranty 3 bulan harini masih boleh submit claim kerana kami beli 08/01/17 dan harini adalah 08/04/17, genap 3 bulan& hari terakhir. masa ni la sibuk mengelupur nak cari resit, nak call superior dll.
pada masa yang sama saya tanya berapa lama saya kene tungu. mereka tidak dapat confirm kan . sy kata ok saya tungu call & followup dari red one.

sehinga ke hari ini tiada call & followup dibuat dari pihak red one...
mingu lepas saya call dijawab oleh orang lain, beliau kata akan check kes saya dan akan call saya semula. ok saya tunggu... harini saya call jam 10:30 sehingalah sekarang sambil menaip sambil call tetapi tidak berjawab.

Saya nak taho SOP red one dalam menangani warranty claim, jual produk DLL...

Sh
May 02, 2017

Post your comment