SUBMIT A COMPLAINT

Malaysia Airlines / ground staff/check in counter

Marang, Malaysia Review updated:

Service yang sangat mengecewakan yang kami terima dari kaunter malaysia airlines (Staff perempuan, ynag jaga kaunter bagi kelas economy)
Kami telah menempah tiket sehala untuk 3 orang dari kuala terengganu - kuala lumpur, penerbangan 9.15 malam pada 20 july 2016.

Booking reference no - kx9nw
Di mana pdf tersebut menyatakan nama ketiga2 penumpang, no seat selected, itenary detail, fare break down and no tickets issued, kesilapan di pihak kami adalah kami tidak aware tentang no ticket issued dan kami tidak membuat online check in terlebih dahulu yang menyebabkan kami tidak dapat menaiki pesawat tersebut,

Namun, ape ynag lebih mengecewakan adalah sikap pekerja malaysia airline itu sendiri,

Ashraf - saya tak tahu tiket saya tak wujud
Staff - sepatutnya awak perlu ada no ticket bermula dengan 22xxxx (kalau tak silap)
Ashraf - manalah saya tahu... Ingat kan bila ada booking reference, semua ok... Ape yang perlu syaa buat sekarng
Staff - awak call no malaysia airline 1-300-xxxxx
Ashraf - pengalaman saya berusaha denagn customer service melalui panggilan telefon sanagt lah teruk... Tak pernah berangkat telefon tu
Staff - memang pun... Memang payah dapat pun
Ashraf - saya tak tahu sama ada duit saya dipotong atau tak dari account bank... Sebba saya tak semak baki yang tinggal... Kalau duit dipotong dari account saya... Saya perlu buat ape...
Staff - call 1-300-xxxx (again, ,)
Ashraf - boleh tak puan call on behalf of myself, untuk confirm kan tiket, , , (maksud sya, , , , boleh saya saya beli tiket batu.. Etc,.. Etc,) )
Staff - tak,.. (seolah menyatakan bukan tanggungjawab staff)
Ashraf - ok lah.. Boleh tak puan check... Kalau flight tak penuh saya nak beli tiket baru on the spot, (lebih kurang macam tu lah ayat dia)
Staff - tak boleh... Kaunter tiket tutup. (check flight penuh ke tidak pun tak boelh ke!!!)
Ashraf - saya nak balik uk... Adik sya nak balik us, macam mana in?
Staff - saya tak tahu... Boleh tak tepi sikit,... Ramai lagi kat belakang nak check in...

Drama hari lain... Dengan staff lain..
Ashraf - syaa ada urusan denagn kaunter malaysia airline
Staff - kaunter tutup
Ashraf - bile kaunter akan dibuka semula, saya datng esok, kaunter buka ke tak
Staff - kaunter tutup... Tak tahu bile kaunter akan dibuka semula

Malaysia airline, ,. Please inilah calon staff anda yang perlu diberhentikan
Staff seperti ini.. Tidak layak untuk berada di kaunter check in... Ini bukan nya penerbangan tambnag murah... Staff seperti ini merugikan malaysia airline sendiri... . Imej malaysia airline yang sangat buruk, bertambah buruk dengan staff seperti ini...

Wassalam...

Nr
Jul 25, 2016
Sort by: UpDate | Rating

Comments

  • Ca
      Aug 14, 2016

    I live in UK over 17 years..I always taken malaysa airline. .last mont I was spent nearly 4000 pounds ..my flight was 18th of July from Heathrow to kuala lumpur..horrible service..The air hostess gave me and my child a dirty look when we asked them whether there's any kids meal available for my kids or not, they can't even help us for my kids meal, do you think curry rending chicken is suitable for a 5 years old boy? I'm seriously dissapointed on your service. And there's another point, when my kid was fall asleep, you guys didn't offer him a meal even though I did ask. You guys have a extremely bad service, and again, I'm dissapointed, so I won't take malaysia airline ever again in my life.

    0 Votes
  • Ca
      Aug 14, 2016

    I live in UK over 17 years..I always took malaysa airline to go back to Malaysia . .last month I was spent nearly 4000 pounds ..my flight was on 18th of July from Heathrow to kuala lumpur, which is MH004. That was such nightmare, air hostess gave us a terrible service, they had such a poor attitude towards the customers. On the flight back, flight number MH001 on the day 10th of August, the air hostesses also gave me and my child a dirty look when we asked them whether there's any kids meal available for my kids or not, they can't even help us for my kids meal. Do you think curry rendang chicken is suitable for a 5 years old boy? I'm seriously dissapointed on your service. And there's another point, when my kid fall asleep, you guys didn't gave him a meal even though I did ask. You guys have a extremely bad service, and again, I'm dissapointed, so I won't take malaysia airline ever again in my life.

    0 Votes

Post your comment