SUBMIT A COMPLAINT

Bank Islam Malaysia Berhad / perkhidmatan yang teruk

Malaysia

Sy rasa dah berkali-kali call bank islam. Tak pernah angkat. Kalau 2, 3hari x angkat boleh terima. Ni saya dah call dekat 2, 3 minggu berkali-kali masih tak jawab call. Asyiklah soh tinggal no fon. Janji akan call balik. Frust la dgn perkhidmatan bank islam. Kalau bayar lambat tak sampai sebulan, ada pulak team tak henti-henti call customer. Kadang-kadang dah byr pon, masih call assume tak byr lagi. Apelah susah sgt nk angkat call. Kadang2 bila tinggal no phone suruh call balik pon, 2, 3 hari pun x call lagi. Lousy sgt sy rasa. Tolonglah berubah. Ikutlah contoh mcm maybank tu. Agaknya complaint sy ni masuk telinga kanan kuar telinga kiri.

Nu
Jan 20, 2017

Post your comment